Kvantmehaanika

link: http://farside.ph.utexas.edu/books/Quantum/Quantum.html

Avaldamise andmed

Autor: Richard Fitzpatrick
Väljaandja: Maailma Teaduse
Avaldamise Kuupäev: Juuni 15, 2015
ISBN: 978-981-4689-94-6

Kirjeldus

Kvantmehaanika oli arenenud esimestel aastakümnetel kahekümnenda sajandi kaudu seeria inspireeritud oletusi tehtud erinevate füüsikute, sealhulgas Planck, Einstein, Bohr, Schroedinger, Heisenberg, Pauli, ja Dirac. Kõik need teadlased üritasid rajada füüsilisest kooskõlas teooria mikroskoopilised dünaamika, mis oli kooskõlas eksperimentaalsete märkusi. Selle raamatu eesmärk on tutvustada kvantmehaanika selge, täpne ja süsteemne mood, alates põhiõigusi, mis postuleerib, ja arendada teooriat nagu loogiline viisil, mis võimalik. Teemad raamat sisaldab põhilisi eelduseks, kvantmehaanika, angular momentum, aeg-sõltumatu ja ajast sõltuv, perturbation teooria, hajumise teooria, identseid osakesi, ja relativistlike elektronide teooria.

sisukord

1. Põhikontseptsioonid. Jaotus Klassikalise Füüsika; Footoni Polarisatsiooni; aluspõhimõtteid kvantmehaanika; Ket Ruumi; Bra Ruumi; Ettevõtjad; Välimine Toode; Eigenvalues ja Eigenvectors; Märgatavusega; Mõõtmised; Ootus Väärtused; Mandumise; Ühilduva Märgatavusega; Ebakindlust Seoses; Pidev Spektrid; Harjutusi.
2. Asukoht ja Hoogu. Sissejuhatus; Poissoni Sulud; Wavefunctions; Schroedinger Esindamine; Generaliseerunud Schroedinger Esindamine; Hoogu Esindamine; Heisenberg Määramatuse Printsiip; Veeväljasurve Ettevõtjad; Harjutusi.
3. Quantum Dynamics. Sissejuhatus; Schroedinger Võrrand Algatusel; Heisenberg Võrrand Algatusel; Ehrenfest Teoreem; Schroedinger Laine Võrrand; Laetud Osakeste Liikumine Elektromagnetväli; Gabariidid Muutusi Elektromagnetism; Flux Kvantiseerimine ja Aharonov-Bohm Mõju; Harjutusi.
4. Orbiidi Nurk Hoogu. Orbiidi Nurk Hoogu; Eigenvalues, Orbiidi Nurk Hoogu; Rotatsiooni Ettevõtjad; Eigenfunctions, Orbiidi Nurk Hoogu; Motion Kesk Valdkonnas; Energia Taset Vesiniku Aatom; Harjutusi.
5. Spin Nurk Hoogu. Sissejuhatus; Omadused Spin Angular Momentum; Wavefunction Spin Poole Osakeste; Rotatsiooni Ettevõtjate Spin Ruumi; Magnet Hetki; Spin Pretsessiooni Pauli Kahe Komponendi Formalismi; Spinor Pööramise Tabelid; Factorization, Spinor-Wavefunctions; Spin on Suurem Kui Üks Pool Süsteemid; Harjutusi.
6. Lisaks Nurk Hoogu. Sissejuhatus; Pehmendamist Eeskirjad; Clebsch-Gordon Koefitsiendid; Arvutamine Clebsch-Gordon Koefitsiendid; Harjutusi.
7. Aeg-Sõltumatu Perturbation Teooria. Sissejuhatus; Kahe-Riigi Süsteem; Mitte-Degenereerunud Perturbation Teooria; Kvadraat Stark Mõju; Degenereerunud Perturbation Teooria; Lineaarne Stark Mõju; Peen Struktuur; Zeeman Effect; Hyperfine Struktuur; Harjutusi.
8. Ajast Sõltuv, Perturbation Teooria. Sissejuhatus; Üldine Analüüs; Kahe-Riigi Süsteem; tuumaresonants; Dyson-Seeria; Äkiline Häirete; Energia Vahetuses ja Lagunemine-Laius; Harmooniline Häirete; Imendumist ja Stimuleeritud Kiirguse kaudu; Spontaanse Kiirguse; Elektrilised Dipole Üleminekuid; Keelatud Üleminekuid; Magnet Dipole Üleminekud; Elektrilised Quadrupole Üleminekuid; Foto-Ionisatsiooni; Harjutusi.
9. Identseid Osakesi. Sissejuhatus; Permutatsioon Sümmeetria; Spin Statistika Teoreem; Kaks-Elektronide Süsteemi; Heeliumi Aatomi; Orthohelium ja Parahelium; Variatsiooniline Põhimõtet; Vesiniku Molekul, Ioon; Harjutusi.
10. Hajumise Teooria. Sissejuhatus; Põhilisi Valemeid; Sündinud Ühtlustamine; Sündinud Laiendamine; Osaline Lained; Optilised Teoreem; Kindlaksmääramine Etapis Vahetuses; Raske-Sfääri Hajumist; Väike-Energia Hajumist; Resonantsahelaid, mille Hajumist; Elastne ja Jäik Hajumist; Hajuvust Identseid Osakesi; Harjutusi.
11. Relativistlike Elektronide Teooria. Sissejuhatus; Esialgne Analüüs; Dirac Võrrand; Lorentz Invariance Dirac Võrrand; Vaba Elektron Algatusel; Elektronide Spinn; Motion Kesk Valdkonnas; Peen Struktuur Vesiniku Energia Taset; Positron Teooria; Harjutusi.
A. Füüsikalised konstandid.
B. Lahendusi harjutusi.
Kirjandus.

Ostu üksikasjad

Seda raamatut saab osta otse Maailma Teaduse.