Finite State Morfologi–Boken

link: https://web.stanford.edu/~laurik/fsmbook/home.html

PARC (Palo Alto Research Center) har gjort en ny version av programvaran för Finita-State Morfologi bok.

Gå till NewSoftware för en, som klicka-igenom licensavtalet för den nya Boken programvara.

De fem Boka program, xfst, lexc, uppslag, tokenize och twolc finns för fyra olika plattformar: 32-och 64-bitars Linux 32-bitars MacOSX (universal binary) och 64-bitars macos x (Intel), Sun Solaris-och 32-bitars Windows. Det finns också ett API och ett bibliotek för C/C++ – programmerare, och ett Python-gränssnitt till biblioteket utvecklats av Timothy Maxwell, alla föremål för samma licensavtal.

Detta är hemsidan för boken Ändliga Morfologi, Kenneth R. Beesley och Lauri Karttunen, CSLI Publikationer, 2003. Den stabila URL http://www.fsmbook.com. den Här sidan är ständigt under konstruktion.

Från denna sida kan du hitta

Meddelanden

Förtydliganden

Vanliga Frågor Och Svar

Errata

Länkar

      • Emily Bender Ling580E Computational Morfologi vid University of Washington, Hösten 2004.
      • Yasin Yılmas och Kemal Oflazer på Sabanci University i Istanbul, har utvecklat ett grafiskt användargränssnitt för att xfst som heter Vi-XFST (Visual XFST). Om du har en Windows-maskin kan du ladda eller länk till vixfst installer, Prof. Oflazer: s webbplats. För mer information, se Vi-XFST Användarhandbok av Yasin Yılmas.

Downloads

Kod exempel:

Ytterligare övningar

Meddelanden

De första exemplaren av Ändliga Morfologi levererades den 16 juni 2003. Här är en bild på den omslag. Boken kan beställas antingen från CSLI eller från den Amerikanska distributör, University of Chicago Press. Europeiska handler, Wiley, fick boken i augusti. Du kan också beställa boken från Amazon där du hittar en mycket positiv recension av Shlomo Yona (***** En bra bok!, Januari 22, 2004). En annan positiv recension av Shuly Wintner dök upp i datorlingvistik, Vol. 30, s. 237-239 (juli 2004). Den senaste översynen av Otakar Smrž i Prag Bulletin Matematisk Lingvistik, 81, s. 73-76 (2004).

Licensiering av Programvara

Licens för medföljer boken har ersatts av clickwrap licens för den uppdaterade programvaran. Se licensavtalet. Det är för icke-kommersiell användning.