Arheoloogia kriitika

link: http://myweb.wvnet.edu/~jelkins/critproj/archaeo/unexamined.html

On nexamined elu

“[R]toetuksid nendele asjadele, me uurida meie elu, et teada saada, milliseid vastuseid on tõestatav, et meie teod, kõhklusi ja indifferences ja milliseid mõtteid ja kühmnokk-uskumused me express umbes üksikisiku ja ühiskonna, meie elu, meie enda vabadus ja vastutus”. [Donald A. Hansen, Kutse Kriitiline Sotsioloogia: Kaasamine, Kriitika, Uurimine 2 (New York: Free Press, 1976)]

“Raames karjääri päevast-päeva, mõistus olemasolu, igaüks meist läheb umbes oma äri ilma filosoofiliste mured. See on lihtsalt enesestmõistetavaks, et kõik meile, et maailm, milles me ringi liikuda ja tegutseda, on reaalne, on pikk ajalugu, on mitte ainult füüsiline, olles pidevalt koos realm of nature vaid kontseptuaalne ja emotsionaalset reaalsust eeldada, et on jõud, ja seetõttu, teised mitte vähem kui iseenda jaoks. Veelgi enam, me eeldame, et meie maailm on tulevik, mis on rohkem või vähem nagu varem, ühiskonna ja kultuuri institutsioonid ja tavad, mis on alati märgitud tsiviliseeritud olendid, ja mehed, noored, leotatud praktiliste asjade ja menetluse täita oma ülesandeid ja kohustusi, tüüpiline viisil. Kõik need eeldused–ja palju muud–on eeldused, selles mõttes, et kui me ei peatu ja mõtle, peegeldavad mingil põhjusel neile, nad ei ole tavaliselt saada selgesõnaline objektide jaoks mõelnud või uurimine.” [Maurice Natanson, Rändamine Ise: Uuring Filosoofia ja Sotsiaalne Roll 2 (Lugemine, Massachusetts: Addison-Wesley, 1970)]

“Seal on inimesed, kelle metafüüsika on, tegelikult, mugav tunne, et nad on lihtsalt pärast tugevat lõunasööki; nad ei näe vajadust tõsta ontological küsimused. Nad elavad ja nad surevad; ja nad arvavad, et isikud, kes piina ennast umbes ultimate küsimused nii jäätmete oma aega ja unustada meeldivuse kohal.” [Michael Novak, Tõus Mägi, Lennu Tuvi: Kutse religiooniõpetuse 47 (New York: Harper & Rida, rev. ed., 1978)]

“Kuni me saame aru, eeldused, millega me hoida ei saa me teame ise.” [Adrienne Rich, Sees Peitub Saladusi, ja Vaikus: Valitud Proosa 1966-1978 43 (New York: W. W. Norton, 1979)]

“Kaitsemehhanisme, mis moodustavad inimese iseloomu toetada grand illusion…. Ta on ajendatud ära ise, ise teadmata, eneseanalüüsi. Ta on ajendatud poole asju, mis toetavad valeta, tema iseloomu, tema automaatne mielentyyneys.” [Ernest Becker, Eitamine Surma 56 (New York: Free Press, 1955)]

“Terve inimene on alati suurem kui kultuurilisi rolle, sest elusorganismi on alati rohkem võimalikku käitumist kui erilist kultuurilist mäng, mis ühiskonnas luuakse, et unthinkingly veelgi ettevõtte igapäevast elu. Kokku individuaalne, teisisõnu, on alati suurem kui kultuurilist rolli ise. Aga mees ei mõista seda, välja arvatud harvadel juhtudel, sest ta peab elama nii, nagu ühiskond on moodustatud krunt.

Tulemus on see, et enamasti inimesed lähenevad teineteisele seisukohast on nende rollid, mitte kogu olendid. Rolli mängija etappidel elu; kogu olles tegutseb spontaanselt. Kuid spontaanne tegevus on kaalukas probleem kõige rohkem, just sellepärast, et nad on õppinud, et hoida tegevus läheb sujuvalt ja satisfyingly lihtsalt ja uncritically pärast välja rollid, et kultuur on nende jaoks kavandatud. Nad on mõju, subverted võimalused nende kogusumma on kitsa huvi tegevuse ja kritiikitön ellujäämine. Nüüd, see ei ole kriitika, nii palju kui see on lihtsalt tähelepanek; mees on vaevalt süüdistada võtmata pidev versioon life, draama, ja joonistamine valmis satisfactions, mis see endaga kaasa toob.

Lisaks, see annab seda, mida inimene vajab kõige rohkem–see annab veendumust. Kui kõik jääb unflinchingly tema rollide jooksul kultuuri-fiction, ühine ülemineku tundub õige kogu aeg.” [Ernest Becker, Põgeneda Kurja 272-273 (New York: Free Press, 1975)]

“Kui üksikisikud tegutsevad automaatselt või tavapäraselt, kui nad seda teevad ainult seda, mida neilt oodatakse (või, sest nad tunnevad, et neil pole õigust räägivad enda eest), kui nad seda teevad ainult seda, mida nad on öelnud, et ei, nad ei ela kõlbelist elu.” [Maxine Greene, Maastikud Õppe 49 (New York: Õpetajad College Press, 1979)]

“Nagu Jeesus nägi mees, tööd Hingamispäeval, ütles ta talle: “Mees, kui sa tead, mida sa teed, te olete õnnistatud. Kui sa ei tea, sa oled neetud ja üleastuja õiguse kohta.”” [Erich Kahler, Torn ja Kuristikku 191 (New York: Kompass Raamatuid, 1967)(tsiteerides Piiblit, Luuka 6:5)]

“Paljud inimesed ainult arvavad, et reaktsioon midagi ja sõltuvad valitsev ideoloogia. See võib olla mõnikord viis kaitsta sotsiaalse seisundi või privileegid. See on see, kuidas, mida Nietzsche nimega moraali orjad on moodustatud.” [Gérard Fourez, Liberation Eetika 40 (Philadelphia: Temple University Press, 1982)]

“Iga inimene ja iga sotsiaalne grupp on suuremal või vähemal määral pime palju ebaõiglust omal ajal sest oma kultuuri ja haridust, toetades eelkõige eluviisi, esindab varjatud ja eripära, see eluviis niisama vältimatud funktsioonid inimese elus üldiselt.” [Stuart Hampshire, Süütust ja Kogemus 59 (Cambridge, Massachusetts: Harvard University Press, 1989)]