Asutus pühakiri

link: http://wwwstaff.murdoch.edu.au/~loader/ScriptureAuthority.htm

Ajalooline perspektiiv seoses juudi ja kristlaste vahelise dialoogi

William Loader

Armastuse Jumal, üks on terve süda ja hing ja tugevus kindlasti tähendab kuuletuda Jumala käskudele ja anda igale võrdse kaaluga, sest nad on Jumala käske; ja mitte tegeleda inimeste ülbus, eeldusel, et näha mõningaid käske nagu on tähtsamad kui teised. Tegelikult, kuigi selline seisukoht on põhjendatud, see on harva harjutasime ja kõige õigustatult, seda vajalikuks tunnustada suurem ja väiksem käskudest ja nõnda tajuda, prioriteedid. Mõned võivad pidada templi puhtus prioriteet, mis kaalub üles ning võib tühistada kõik teised, mõned võib pidada inimeste vajadus kui selline.

Judaism, millega olen kõige rohkem kokku puutunud, et Jeesus ja tema teadur Juudid esimesest sajandist, ja paar sajandit enne, kajastu mitmekesisus mitte vähem üle selline eri prioriteedid. Väga harvad erandid välja arvata, ekspositsioon Toora kunagi kaasnes korjamine ja valimine, las üksi vette tagasi laskmine. See oli alati umbes sobivaid kombinatsioone. Isegi Alexandrian Juut, Philo, kes tegeleb laialdaselt hüvastijätuks, alati väitnud, et allegorical tõlgendamine ei tohiks kunagi tähenda loobumist sõnasõnaline järgimine ja tõsiselt kritiseerida mõned kaasaegsed selleks. Toora oli puutumata, isegi kui selle halakhic tõlgendus võib olla vaieldav. Jeesus ajalugu kuulub kindlalt jooksul Judaism tema aeg selles valdkonnas ja kuulus koos need, kelle tähelepanu oli rohkem teravalt eetiline kui cultic, hea sugupuu prohvetitesse ja tarkuse, kirjanduse, vaid ka Toora ise, mis nõudis ümberlõikamise süda nii palju kui sõnasõnaline ümberlõikamine.

Kui tärkava messianistlik liikumine laienes pärast Jeesuse surma, selle Juudi pooldajaid silmitsi mitmete tõsiste kriiside, vähemalt üle nende käitlemise pühakiri ja Toora. Enne oma nõuded Jeesusest pikendada kuni punktini, kus nad said solvavad, et oma mehe Juudid ja pani nad avatud tõsised süüdistused isikutele, neid sattus konflikti jooksul Juudi kogukond ja omavahel üle oma vastuses, et Paganad, kes liitus nende liikumist. Mida nad teha? Varsti olid nad rõõmustasid Paganad täieõiguslikud liikmed Jumala rahvas ilma oma ümberlõikamine. Ilmselt leppisid kokku, et enamik ja väitis, et väidetava jumalik volitusi, see peaaegu rebis liikumise peale. Nii et teil oli Paul läbiviimise eesmärk Galaatia ainult järgneb teine nõuab, et kõik tema teisendab lõigata.

Üleujutuste Paganad varsti tõstetakse uued vastuolud: mida tegi see tähendab nende jaoks, et hoida Toora? kuidas võiks Juudid ja Paganad eksisteerida, sealhulgas lähedane osadus üle sööki, ilma mingi kompromiss? Kirjutised Uue Testamendi siiski kajastada mõned nendest erinevustest. Üks allikas säilitamine sõnu Jeesuse inspireeritud nõudlust, mis ei ole insult Toora loobuda, seega Matteuse (5:18) ja Luke (16:17), kuigi viimane, vähemalt, vabastab ümberlõikamine. Teiselt poolt, Paul ja Kaubamärgi kajastada tendentsid juba varjatud in diasporaa Judaism, eelistades universaalne ja eetiliste väärtuste Toora, aga kaugemale neist kuulutada ümberlõikamise süda nagu üksi piisav, ja isegi kuulutada seadusi, mis puudutavad rituaalse puhtuse ja toidu kui kunagi teinud mingit mõtet: ei, mis siseneb isik, kuid mis väljub muudab need rüvedad, tegelikult radikaalide vallandamise palju Toora.

Paul seejärel väidab, et seista traditsioon pühakiri jõudes tagasi Aabrahamile, mida saab ümbersõit Toora. Need olid Juudi lahendusi dilemmasid, mis oleks hiljem isegi minna nii kaugele, nagu on kujutatud Toora kui prognoosida oma tegevuse, välja arvatud juhul, kui tunnistaja uus alus eetika, nimelt Jeesuse ja tema asutuse, näiteks leiame neljanda evangeeliumi, kõik siirus ja austus Toora. Teised, muidugi, nägin seda juba ainuüksi usust. Pauli radikaalne lahendus oli kuulutada, et usklikud elanud enam alusel Toora, vaid Vaimu poolt antud Kristuse läbi, mis oli avalduda põhjalikult armastus ja nii üle täita, mida ta väitis ja au, nagu Toora kavatsust.

Pauli karjääri, sest tema kirjad kajastada, oli visa poolt poleemikat, enamasti mehe Kristlikud Juudid, kes vaidlustas oma lähenemisviisi, et pühakiri on asutus, aga ka neid, kes ilmselt tunnustatud nr asutus ja kujunes religioon arvesse endakesksus. Paul oli Juut, kes soovivad olla truu oma rahva ja oma traditsiooni ja selle pühakirja nägu radikaalselt muutunud olukorra. Väidetavalt võttis ta Jeesuse halakhic prioriteet, mis keskenduvad inimese pea, sest ülekaalukas kõik muud nõuded on Toora kui nad tulid konflikti ja arenenud see üks samm edasi: alguses koos teistega püsiva ülekaalukas ümberlõikamise ja siis ülekaalukas kõik muud elemendid, mis olid väidetavalt takistavad vahel Juudid ja Paganad, praktiliselt kõik mitte eetilisi aspekte Toora. See oli radikaalne Juudi vastus on diasporaa, kus enamik tema mehe Juudid ei saanud enda oma. Kristlik identiteet on seega maandatud mis oli loominguline ja vastuoluline vastust küsimusele: kui kaugele saab kompromissi huvides avada oma usku, et kogu inimkond ilma riskimata oma terviklikkust?

Ma seisan Kristlik traditsioon, mis näeb ise, kui pärija seda lähenemist, et pühakiri ja Toora, üks, mis austab oma võimu, kuid loeb see, pidades silmas selle väidetava core ja rakendab seda paindlikult, võttes arvesse nii kultuuri-eelduste, mida ta kannab, mida me enam ei jaga, ning jätkuvat maailma õppimist meie aega, mis ta toob oma sõnum. Ma näen, sarnased konfliktid, kes tegutseb ise välja 2000 aastat hiljem. On neid, kes püüavad hoida kõiki käske, koos või ilma prioriteedid, ja nii hoidku lahutus ja uuesti abiellumine, blokeerida naised juhtpositsiooni ministeerium, ning deklareerivad inimesed tunnustatud võttes homoseksuaalse sättumuse tõttu kõlbmatuks juhtkond välja arvatud juhul, kui nad eitavad nende eneseväljendus. Ma kuulun nende hulka, kes oleks võtta vastupidine hoiak. Ma väga kinni seisukoht, mis nõuab, et kõik peavad olema kuulekad, kuid ma väidan, et see ei õnnestu vaimu, mida keskmes on traditsioon, mis nõuab distsipliini paindlikkust ja kaastunne.
Kuigi ma võib eristada kahte mudelit, üks, mis kinnitab, kõik, seab prioriteete, ning võimaldab ühe osa alistada teise – hoiak, ma arvan, et ajalooline Jeesus, ja vähemalt Matthew, ja üks, mis on valmis minema edasi, arvestades uusi asjaolusid, ei pidanud Jeesus, ja lõplikult alistada mõned elemendid ja püüdma kindlaks teha põhiväärtused, mida juhtida selliseid otsuseid, ma ei usu, et nad on nii kergesti eristada.

Tegelikult, enamik, kes abielluma endise mudeli minna sellest kaugemale. See oli juba juhtum ümberlõikamine. See ei ole raske nii teha orjapidamine ja naistel, isegi abielulahutuse, mille Jeesus on sõnaselgelt keelatud. Üha enam evangeelse stipendiumi, kui selline hoiak on enamasti kodus, on kaasamine, võib-olla ohutum ja vähem vastuoluline, sotsiaalse maailma Uue Testamendi, ja nii on palju rohkem valmis tunnustama selliseid mõjutab kultuuri kui enne. Praegu on pigem kunstlik ratsionaliseerimine mängida sellistes ringkondades, mis väidab, et see on lubatud maha jätta mõned asjad, et kui sees pühakiri ise on konfliktide nende kohta. Kahjuks, et mõnevõrra meelevaldselt või juhus jätta välja mõned juhised, kus on võrdselt kohaldatavad.

Ma arvan, et see on nii homoseksuaalsus, kus meie piibli autorite põhjal Teke ja ühiseid kogemusi kõige, loomulikult eeldada, et kõik inimesed on heteroseksuaalsed ja nii hukka mis tahes samasooliste suhted meeste ja naiste vahel. See on loogiline, sest see kujutab rikutus. See ei ole mõtet, need teised inimesed, kelle looduslik orientatsioon on homoseksuaalne ja kes ei ole hõivatud perversioista on purjus isikud, kes tähistas sellise käitumise Pauli päev, kus profligate mehed magasid kes iganes nad oleks, tavaliselt mõlemast soost. Ettevaatlik ja paindlikku tõlgendamist meie traditsioon võib kinnitada, et need inimesed nagu nad on, ja teenindada neid paremini kui mehe inimestena, võimaldades neil arendada oma vaimset küpsust ja vastutus sama raskust ja distsipliini, kui nende heteroseksuaalsed kaaslasi.

Muidugi on neid, kes tahavad loobuda pühakirja järele. Minu väide on, et me peame seda võtma tõsisemalt, kuid mitte kunstlikult, sest kuigi see on ahistorical tractate, kuid oma maailma ja selle kontekstis, nagu risti-kultuuri kohtumine, kus me teame, et me oleme õnnistatud. See on tegelikult ei ole tänapäevane lähenemine, kuid üks on väga alustab liikumist kui Juudi kogukonna see võidelnud leppida uue olukorraga. See oli võib-olla on paratamatu, et mõned Juudid, võib otsustada avada õnnistusi nende religioosne pärand laiemas maailmas, visates oma eriline etnilise sm-i ja korrastamist Toora üldiselt eetiline, koos aksioomid saadud lojaalsus oma uue messianistlik liider, kuid sama selge on, et teised nägid sellised strateegiad nagu nii tarbetu isegi reetmine. Ma olen siin, sest sellised uuendused läheneb pühakiri ja traditsioon, kuid tunnistades ka, seega minu vastuoluline juured ja valu, mis ei pea olema järgnevad.