KELL ON SUNWHEEL

link: https://www.umass.edu/sunwheel/pages/whatis.html

whatis sunlogo3d

SUNWHEEL on PÄIKESE KALENDER ja OBSERVATOORIUM; võib-olla tuntuim näide Sunwheel on Stonehenge. A Sunwheel on väljas kivi ring, kelle alaline kivid line up koos asukohtade silmapiiril tõusva ja loojuva Päikese aegadel solstices ja võrdpäevsuspunktid. A Sunwheel meie University campus annab KOGEMUSLIKU alus Ülikool õpilased, kooli lapsed, ja üldsusele, et õppida ja aru tsüklit eksponeeritud Päike kogu aasta.

MILLINE ON EESMÄRK SUNWHEEL?
  Tuhandeid aastaid, inimesed on mõelnud tsüklite laadi. Astronoomiliselt, need tsüklid sisaldab iga päev tõuseb ja seadistamine Päike, Kuu ja tähed, igakuise tsükli kuufaaside, ja iga-aastane tsükkel hooaega. Pikaajalise korratavus need tsüklid sätestatud tähisega inimesele kogu aja olemasolu, et Universumis. Kultuurid, mis sõltus põllumajandus õppinud, kuidas kasutada Päikest kui a kalender, ja eelkõige, kaubamärgi hooaega läbi tähelepanekud asukoht päikesetõusu ja-loojangu mööda horisont (cf. Hawkins 1965; Willimason 1984). Mõned kultuurid kasutanud ka neid märkusi Päikese , et näidata õiget korda tseremooniaid. Tõepoolest, ringid seistes kivid, päikese reastamine, ja aeg-ajalt lunar reastamine, on leitud kogu maailma (Zink 1979). Need kiviringid on ehitatud koos üksikasjaliku teadmised astronoomia, ja nad esindatud tähtsust Päike ja Kuu rahvaste erinevaid kultuure Maa peal, mis ulatuvad nii kaugele tagasi kui 4,800 B. C. (Zink 1979). Isegi tehnoloogiliselt kõrges eas, kus me elame ja kas me pöörame tähelepanu või mitte, muster asukohad ja ajad suureneb ja seade Päikese ja Kuu edasi.
 KAUDU SUNWHEEL, mis konkreetselt näitab erinevusi Päikese asukoht silmapiiril aasta jooksul, KÜLASTAJAD SAAVAD SUUREMAT TEADLIKKUST MÕISTMINE JA ASTRONOOMIA. Lisaks Sunwheel näeb ette mitte ainult teaduse õppimise kogemus, kuid ka kultuurilise, ajaloolise ja sotsiaal-oon hästi. See on mõjuv sümbol seost meie tänapäevane ühiskond ja meie minevik. Samal ajal, Sunwheel esindab tänapäeva seost meie planeet Maa ja ekspansiivne Universum, mida me näeme enda ümber usa.

Et näha, fotode juures Sunwheel vahel 1997 2000, kliki siia.
shadows1

Et näha, fotod Sunwheel kuna pikk kivid olid lisatud , kliki siia ja kliki siia.

done1

Kliki, et näha pilti Stonehenge 

smhenge

Klõpsa, et näha pilti saidi Callanish, Šotimaa

callbut

Projekti eostatud Professor Judith S. Noor
Osakond Astronoomia, University of Massachusetts, Amherst