AMPHORAS projekt

link: http://projects.chass.utoronto.ca/amphoras/project.html

Protokolli Amphoras
(tavaline savi purgid, glasuurimata)

amforaAmfora bibliograafia
Amphoras kreeka kirjanduse
Tõlked vene väljaanded
Avaldatud andmete amfora leiab
Amphoras aastal arheoloogilised veebisaidid


Foto templi
käepide purk (C-1988-060).

 

Lingid:
Kirjandus
Viited
Tõlked

AMPHORAS teeb kättesaadavaks osad arhiiv loodud Virginia R. Armu juures kaevamistel Agora Ateenas, samuti mõned täiendavad materjalid.

Loodame, et lõpuks olema täielik loetelu lugemist Knidian amfora templid, KT numbrid määratud V. Armu, saadaval siin.

Sait sisaldab teavet lihtsas, glasuurimata, keraamilised mahutid, millel on kaks käepidemed, peamiselt pikad allosas, mida kasutati, et teha veini,      õli -, kala -, ja muud kaubad, ancient Vahemere ümbruses. Kuigi meil on teavet, paljud klassid amfora (sh Rooma, Pamphyllian, Cypriote, Gaza ‘kottis’ purgid, Sinpean jne) meie peamine fookus on kreeka amphoras, purgid tehtud predominanty Rhodose saarel, Thásos, ja Knidos pakkumise vajadustele Ateena ja kreeka maismaaosa Hellenistinen jooksul. Et amphoras ja eriti nende tembeldatud käepidemed, kogutud Ameerika kaevetööde Ateena Agoraa ja Korintose tarnida suur osa meie andmed on küll hämmastav amfora leiab kogutud Lucas Benaki pärit hoone väljakaevamised Aleksandrias Egiptuses, ja dokumenteeritud Virginia Armu anda suur täiendus — ja parandusmeetmete — meie arusaamist vana veini kaubandus.