Sissejuhatus Tegevus Teadus

link: http://physicsed.buffalostate.edu/danowner/actionrsch.html

Ma arvan, et meil on vaja teha suuremaid jõupingutusi, et kaasata õpetajaid Tegevus Teadus. Õpetajad juba teavad, palju õpetamise–rohkem kui paljud meist teha. Kuid paljud ootavad osalema uuringutes, kus nad uurivad õpilaste ettekujutused, või tõhusa õpetamise strateegiad. See on läbi ühise teadus-uuringuid, et teaduse õpet koolides paraneb, ja meil on vaja teha suuri jõupingutusi sellega seoses.

Dorothy Gabel
Presidendivalimiste Aadress
Riiklik Ühendus Teadus aastal Teadus Õppetöö(NARST – TUTTO)
San Francisco, Aprill 24, 1995

Tegevus Teadus (TT) näitab kasvav valdkonnas educational research kelle peamine identifitseeriv tunnus on tunnustamist pragmaatiline nõuetele haridustöötajad organiseeritud läbimõeldud uurimise klassiruumis toimuvat õpet. TT on protsessi eesmärk on anda osalejatele hariduse protsessi (õpilased, üliõpilased, õpetajad ja teised isikud) vahendid, et parandada tegevuse läbi viidud õpetlik kogemus (Hopkins, 1993). Kõik osalejad olid teades, aktiivsed liikmed teadusuuringute protsessi.

Tegevus Teadus on kirjeldatud kui mitteametlik, kvalitatiivne, kujundav, subjektiivne, tõlgendav, peegeldav ja eksperimentaalne mudel küsitlus, kus kõik isikud, kes on seotud uuring on teada ja aitab osalejatel (Hopkins, 1993). Action research on esmane kavatsus luua raamistik kvalitatiivse uurimise õpetajate ja teadlaste keeruline töö klassiruumis olukordi.

Mõned kõige laiemalt tunnustatud mõisted Tegevus Teadus hõlmavad järgmist:

[Tegevus Teadus] …eesmärk on aidata saavutada nii praktilisi probleeme inimeste vahetu problemaatiline olukord ja eesmärgid ühiskonnaõpetus ühise koostöö raames vastastikku vastuvõetav eetiline raamistik.
– Rapoport (tsiteeritud Hopkins, 1985)

Tegevus Teadus on vorm ise peegeldav päring võetud osalejate sotsiaalse (sh haridus) olukordades, et parandada otstarbekuse ja õigus (a) oma sotsiaal-või haridus-tavasid, (b) nende arusaam nende tavade ja (c) olukordi, kus tegevused läbi viiakse. See on kõige ratsionaalselt volitatakse kui võetud osalejad üheskoos…mõnikord koostöös autsaiderid.
– Kemmis (tsiteeritud Hopkins, 1985)

[Tegevus Teadus] …on süstemaatiline uuring püüab parandada hariduse tava, mille osalejate rühmi abil oma praktilise tegevuse abil ja oma peegeldamisel, millist mõju need meetmed.
– Ebbutt (tsiteeritud Hopkins, 1985)

Tegevuse uurimise raames on kõige sobivam osalejad, kes tunnistavad olemasolu puudused nende haridusliku tegevuse ja kes tahaks võtta mõned esialgne hoiak, mis puudutab probleemi, koostada kava, korraldama sekkumine, hinnata tulemusi ja arendada strateegiaid korduv mood (Hopkins, 1993). Lühike, tegevus teadusuuringute iseloomustab neid piiranguid ja tugevad, arvestades teadus-metoodika, mida kavatsetakse toimiv tehnika, töö klassiruumis õpetajatele.

Tegevus Teadus design

Essentials of action research design peetakse poolt Elliott (Hopkins, 1993) kohta järgmised iseloomulik tsükkel:

  • Esialgu uuriv hoiak on vastu võetud, kui mõista, et probleem on välja töötatud ja plaanid on tehtud mingisugune interventionary strateegia. (Võistlusrajaga & üldplaneering .)
  • Seejärel, et sekkumine toimub . (Toiming (Tegevus Teadus)
  • Ajal ja umbes samal ajal sekkumise, asjakohased tähelepanekud on kogutud erinevates vormides. (Rakendamise järelevalve Tähelepanek. )
  • uue mittesekkuv strateegiad on läbi, ja tsükliline protsess, mis kordub, jätkates, kuni piisav arusaamine (või rakendada võimalik lahendus) probleem on saavutatud (tagasiside ja Muutmine).

Protokoll on korduv või tsüklilisus ja eesmärk on edendada sügavamalt mõista antud olukorda, alustades conceptualizing ja particularizing probleem ja liikudes läbi mitme sekkumiste ja hindamised. Esindatuse TT protokolli Kemmis, on esitatud Joonisel 1.

KemmisAR

Joonis 1: tegevusuuringu protokolli peale Kemmis (tsiteeritud Hopkins, 1985)

Joonis 1 näitab selgelt korduv laad TT koos olulisi meetmeid, planeerimine, tegevus, vaatlemine ja arutelu enne läbi vaadata kava . See võib olla mõelnud, kui sarnased, et numbrilised computing tehnikat tuntakse järjestikuse lähendamise küsimustes – idee on lähedased pärast lõplikku eesmärki või tulemust korrata kordamist.

Hiljem protokollides kajastada muudatusi eesmärk, nagu on kindlaks määratud kaudu saadud kogemus peegeldused varem korduste TT. Näiteks, Joonis 2 kajastab arengut üldine idee või peamine teema huvi kogu protsessi vältel.

ElliottAR

Joonis 2: Tegevuse uurimise pärast Elliott (tsiteeritud Hopkins, 1985)

Elliott mudel rõhutab pidevat arengut ja ümbersõnastamist algne eesmärk läbi mitmeid reconnaissances korduvad iga tsükkel. Rajaga tutvumine pruugi sisaldab mingil määral analüüsi. See disain võimaldab palju suuremat paindlikkust, ning püüab “…tabamine mõned “segadus”, mille Kemmis versioon kipub gloss [üle] “ (Hopkins, 1985). Ebbutt näitlikustab areng üldises plaanis läbi spiraali analoogia, nagu on kirjeldatud Joonisel 3.

EbbuttAR

Joonis 3: tegevusuuringu protokolli pärast Ebbutt (tsiteeritud Hopkins, 1985)

Rolli teatis

Teine eristav tunnus Tegevus Teadus on tase mõjuvõimu arvestades, et kõik osalejad. Kaasamine on teadmine, laadi, ilma varjatud kontrolli või preemption suunas, mida uurija. Kõik osalejad peavad läbirääkimisi tähendus andmetest ja kaasa valiku interventionary strateegiad, sealhulgas ülikooli teadlased, õpetajad ja õpilased.

Roll peegeldus

Teine eristav tunnus action research on tase mõjuvõimu arvestades, et kõik osalejad. Kaasamine on teadmine, laadi, ilma varjatud kontrolli või preemption suunas, mida uurija. Kõik osalejad, sealhulgas ülikooli teadlased, õpetajad ja õpilased läbirääkimisi tähendus andmetest ja kaasa valiku interventionary strateegiad.

Elliott (Kemmis & McTaggart, 1990b) leiab vajadust suhelda kõigi osaliste vahel, et äärmiselt oluline:

Kuna tegevus teadus vaatleb probleemi seisukohast tegelevate see saab olla ainult kinnitatud tunne nendega dialoogi. …Kuna tegevus teadustöö hõlmab tunne dialoogi “teadlane” (kas ta on võõras või õpetaja/teadlane) ja osalejad, seal peab olema vaba info liikumine nende vahel. (lk. 122)

Võib-olla on oluline osa seotud tegevus teadus on mõiste praxis. Tegevus Teadus on mõeldud peegeldav vastet, praktiline diagnoosi (Elliott, 1978). Schon (1983) kirjeldab kasutada peegeldus luua mudelid keha eelnevaid teadmisi. Neid mudeleid kasutatakse uuesti raami probleem, siis katsed on tehtud, et tuua tulemusi, mis on läbinud täiendavat analüüsi. See mudel (nn reflection-in-action) raamid – ja lõpeb interdependently ja tunnistab, et on vähe või ei ole lahusus teadusuuringute tava, vähe või üldse mitte eraldamine teada ja teeme. Schon on mudel reflection-in-action lugupidamist korduv ja uurimuslik olemuselt action research.

Dan MacIsaac, 1996 <danmacisaac @ gmail.kom>
Viited:

Gabel, D. (1995). NARST Presidendi Kõnet. Esitatud iga-aastasel kohtumisel National Association for Research in Loodusteaduste Õpetamise, San Francisco, CA.

Hopkins, D. (1985). Õpetaja juhend klassiruumis teadus. Philadelphia: Open University Press.

Kemmis, S., & McTaggart, R. (Toim.). (1990b). Tegevus teadus-lugeja. Victoria: Deakin University.

Schon, D. A. (1983). Peegeldav praktik : Kuidas spetsialistid arvavad noored. New York: Põhilised Raamatud.