Automatisk Foto Pop-up

Link: http://dhoiem.web.engr.illinois.edu/projects/popup/index.htm

1 2

Vårt system automatiskt konstruerar enkelt “pop-up” 3D-modeller, som de skulle hitta i en barnbok, av en enda offentlig image. Systemet etiketter i varje region i en offentlig bild som marken, vertikala, eller himlen. Linjesegment monteras på marken-vertikala gränsen i bilden och en uppskattning av horisonten ståndpunkt ger den information som behövs för att avgöra var att “skära” och “fold” i bilden. Modellen är sedan dök upp, och bilden är texturen mappas på modellen.

Detta arbete är en del av en pågående insats i Geometriskt Sammanhängande Tolkning av Bilden. I vår ICCV’05 papper Geometriska Sammanhang från en Enda Bild vi erbjuder en kvantitativ analys av vårt system och utvidga vårt arbete med subclassifying vertikala regioner och använda geometriska etiketter som kontext för object detection. I vår senaste CVPR’06 papper, Objekt i Perspektiv, vi visar hur 3D resonemang kan användas för att underlätta object detection.

Program

Programvaran är tillgänglig här.

Dataset

Data finns här.

Resultat

Låg Upplösning (33 MB)
högupplöst Video (73 MB)
Amtrak VRML
Jesus College, Oxford VRML

Publikationer

D. Hoiem, A. A. Efros, och M. Hebert, “Automatisk Foto Pop-up”, ACM SIGGRAPH 2005. pdf ; presentation

Startsida

En del av detta material är baserat på arbete stöds av National Science Foundation i KARRIÄR Bidrag Nr. ISS-0546547. Alla åsikter, resultat och slutsatser eller rekommendationer som uttrycks i detta material är de av författaren(s) och inte nödvändigtvis de åsikter som National Science Foundation. Detta arbete är också delvis stöd av en Microsoft Research Fellowship tilldelats 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *