SOOVITUSKIRJU

Link: https://psych.hanover.edu/handbook/rec_letters2.html

Kas teil on registreerinud koos Kolledži Karjääri Keskus, kohaldatakse magistriõppe programmid psühholoogia-või mõnes muus valdkonnas, või otsida kutsealane seisukoht, siis kindlasti palutakse esitama soovituskirja alates oma suurt professorid. Ehk siis antakse vormid on täidetud, või ehk täht võib olla rohkem individualistlik. Igal juhul, seal on protokoll, mida tuleb järgida, kui taotluse esitanud keegi olema kohtunik.

  1. Küsi kirja ka enne kuupäev, kui see on tingitud. Miski pole enam ärritab kohtunik, kui palutakse kirjutada soovituskirja surve all.
  2. Küsi kohtunik südamest ja ametlikult. Käsitsi kirjutatud märkus libises all ukse juures “mul on vaja neid 10 tähte välja reedel” ei tekitavad kindest soovitus. Teil on esitanud oluliselt kasuks; ei itpolitely ja tundlikult.
  3. kindlasti esitama vähemalt järgmised andmed: täielik nimi, suured klassid võetud (ja ka siis, kui hinne teenitud) kohtunik ja muud klassid on võetud osakond, asjakohaste klasside võetud teistes osakondades, erilisi oskusi ega andeid, avaldus, karjäär, huvid ja eesmärgid, loetelu professionaalselt asjakohaste sihtasutustelt ja suvi tegevusi, autasud, kutseliidud, ametlik teadustöö kogemus (paberid, kirjutada, lugeda, esitatud avaldamiseks), ja kõike muud, mis teenib teid tuvastada ja oma tugevaid külgi. Vaadata standardne soovitus vorm, et saada aimu sellest, et teave, mida küsiti. Mida küsitakse, mida pakkuda.
  4. Ka, ja see on oluline, anda täielik nimi, pealkiri ja täielik aadress ning isik, kellele kiri peaks olema kirjalik.
  5. küsige kohtunik, et näha, kas ta eelistab prestamped ja/või adresseeritud ümbrikku.
  6. Valmistada ise tegeleda (te), templiga postkaardi, mille sõnum tagasi: “(keda iganes soovituskirja saadetakse): Palun saatke see kaart kui kirjas soovitus minust on saanud (kes iganes sa oled paludes kirjutada).” Kirjutada oma nimi ja küsige kohtunik, et lisada see oma/tema kiri või vormi. Kui te ei saa mälukaarti paari nädala jooksul, kontrollige staatuse kirja.
  7. Tuleb kindlasti märkida, millisel eesmärgil täht on kirjutatud (nt, Master of Science programmi, lapse areng, tingimisi ametnik alaealiste ainete kuritarvitamise kurjategijaid, jne.). Täpsem eesmärk, konkreetsed (ja pidev) kirja.
  8. Loobub oma õiguste lugeda kirja või vormi. Saajate koht rohkem usutakse kohta tähed, mis ei ole lugenud, mida üliõpilased. Kui teil on kahtlusi, millist soovitust kohtunik ei kirjuta, küsi.