Daniel Webster: Dartmouth Favorit Son.

link: https://www.dartmouth.edu/~dwebster/intro.html

oval-ikon“Det är, Sir, som jag har sagt, en liten högskola. Och ändå finns det de som älskar det!”
Det är naturligt för människor eller samhällen för att leta efter länkar till det förflutna. Historien blir personlig i frågor som etnisk eller nationell stolthet. Detta yttrar sig i College samhällen i en önskan att se ut till det förflutna för att hitta historiska celebriteter som, i likhet med den nuvarande generationen av forskare, berömde sig i att hävda att just deras institution som alma mater.

Stolthet studenter har i Dartmouth College är särskilt stark. Frasen “Dartmouth klass av 19__” binder den äldsta alumn den yngsta ‘shmen. Lyckligtvis, Dartmouth historia har ingen brist på celebriteter, och främst bland dem är Daniel Webster, Klass 1801.

Det är lätt att tänka på Daniel Webster som mer än en kolleger student och alumn, dock. Hans roll i försvaret av Högskolan i den berömda Dartmouth College Fall har förhöjd status, och att hans ord har blivit odödlig. Förslag av Joseph Hopkinson har särskild vädjan: “jag skulle ha en skylt över dörren till byggnaden, “Grundades av Eleasar Wheelock, Lagt av Daniel Webster'” (qtd. i Baxter 109). Man kan även tänka Wheelock som Dartmouth är Christopher Columbus, med Webster som Washington.

Men det kan aldrig bli glömt att Daniel Webster inte försvara Högskola av någon form av faderliga instinkt. Han var inte en förvaltare, inte heller han spelar någon annan del i styrningen. Han försvarade Dartmouth som en sonen: College, filius av hans alma mater. Webster, en hårt arbetande och framgångsrik advokat vid den tidpunkten, besvarade samtal av hans College när det behövdes. Han förkroppsligar det bästa av Dartmouth, som tjänar som ett exempel på hängivenhet och sonlig kärlek till alla söner och döttrar till Dartmouth. Som ett resultat, han har blivit oupplösligt förbunden med Dartmouth College och dess historia:
Relationen mellan Mr Webster till hans College, hans liv och hans postuma relation är unik. Det är tveksamt om namnet på den läroanstalt i landet är så inseperably blandas med namn av en examen, eller ens en grundare, som är namnet på Dartmouth med Daniel Webster.William J. Tucker (109).
Detta projekt syftar till att “inseperably blandning” i namn av Daniel Webster med en annan stark tradition av Dartmouth College: dess design och tjänster. Dartmouth har länge varit en pionjär i att införa banbrytande design och teknik till sina studenter. Tillkomsten av World Wide Web har öppnat upp tidigare kryptiska internet för att vem som helst som vet hur man använder en dator. Denna utställning på World Wide Web kommer att fungera som ett komplement till den överlägsna undervisning som sker i Dartmouth historia institutionen. Det kommer också att fungera som en resurs för alla, från casual Dartmouth student till allvarliga Webster scholar. Redan här finns ett enormt antal ursprungliga manuskript, av vilka många har aldrig varit transkriberas innan. En webbplats som gör mer än att göra dessa dokument synlig; det gör dem tillgängliga för alla i hela världen.

Detta representerar unionen av Dartmouth är rik historia med stark teknisk tradition; en länk mellan det förflutna och nuet. Webster sade en gång att “den värdighet historia består i att recitera händelser med sanning och noggrannhet, samt presentera mänskliga agenter och deras handlingar i en intressant och lärorik form” (qtd. i Shewmaker 132). Förhoppningen är att denna utställning åstadkommer det. Webster fortsatte vidare att det som saknades var “en historia av brasaftnar,” en historia av personliga och det dagliga livet. Förhoppningen är att denna utställning kommer att i detalj beskriva en del av Webster ‘ s liv som var mycket personlig och mycket nära till honom: hans samarbete med Dartmouth College, en förening som han behöll under hela sitt liv.

Med detta i åtanke, jag ödmjukt erbjuder Dartmouth första on-line utställning, Daniel Webster: Dartmouth Favorit Son.

William S. Kartalopoulos ’97
26 maj, 1995