Protein Kristallisering

link: http://pldserver1.biochem.queensu.ca/~rlc/work/crystallization/

Med Hjälp av icke-Macroscope programvara för att titta på HWI kristallisering prövningar

Har du någonsin försökt att titta på resultaten av protein kristallisering prövningar från Hauptman-Woodward Institute utan att använda Macroscope programvara? Märkte du att den numrering som var annorlunda och därför var det svårt att matcha villkoren till dina bilder?

Jo, med hjälp av någon från HWI jag skapat en python-program för att kartlägga bild nummer sammansättning listan. Den kompletta listan finns också sorteras genom att bild nummer eller försedd med macroscope.

Databas av kristallisering villkor från det preliminära BUDGETFÖRSLAGET

Många preliminära BUDGETFÖRSLAGET filer innehåller vissa kristallisering information, även om författarna inte nödvändigtvis att sätta i alla detaljer. Fortfarande, jag trodde att det skulle vara intressant att skapa en sökbar databas från det. Jag skapade ett program för att extrahera kristalliserings-information från den kompletta BUDGETFÖRSLAGET för databasen och läsa data i en relationsdatabas.

Du kan få tillgång till min databas här. Du kan söka på en eller två villkor och/eller om det sammansatta namn. Det är mycket enkelt vid tidpunkten. Du kan se den kompletta databasen (för närvarande 99691 poster) genom att sätta alla i första villkoret sökrutan.

Jag vet om den Biologiska makromolekyl kristallisering databas, och den innehåller mycket mer detaljerad information om kristallisation förutsättningar, men jag tycker inte att det lämpar sig för snabb skanning av förhållandena mycket väl.

Länkar

Hampton Forskning tekokare av reagens skärmar och leverantör av andra kristallisering information
CRYSTOOL slumpmässigt skärmen generator
XAct Information management system för kristallisering prövningar

Kristallisering Tutorials

Terese Bergfors – Bild bibliotek av kristallisering släppa fenomen
Johan Zeelen – Crystal Protokoll
Enrico Stura
Crystal Tillväxt Kurs