Hur man Skriver en Bra Uppsats inom humaniora eller samhällsvetenskap

link: http://publish.uwo.ca/~dmann/How%20to%20Write%20a%20Good%20Essay%202016%20CR.htm

Av Doug Mann 2016

Övrigt

 1. Läs fråga eller påstående eller ämne du skriver din uppsats om noga. Svara på vad det EGENTLIGEN frågar eller stater, INTE vad du tror att det ska vara fråga eller uppgift. Läs igenom din kursupplägg, särskilt avsnitten som beskriver vad din professor förväntar sig av dig i termer av längd, format och nivå av forskning som ingår i uppsatsen. Om dispositionen inte gå över dessa saker, fråga din professor i personen vad han eller hon förväntar sig. Ignorera inte relevant kurs texter: minst markör kommer att tycka att du kunde inte ha brytt sig om att köpa eller läsa dem. Och viktigast av allt, om ämnet ställer en fråga, SVARA på DEN!
 1. Vet de grundläggande teoretiker eller sms: a eller media artefakt som avses i ämnet. Om det behövs, samråda med en sociologisk eller filosofisk ordbok (t ex Oxford eller Cambridge) eller ordlista för att hjälpa dig att förstå hans eller hennes grundläggande idéer.
 1. Förståelsen av en Text: att Läsa igenom svåra passager två gånger, helst efter en paus. Markera viktiga fraser eller meningar. Se över dina anteckningar, och inte vara rädd för att ställa grundläggande frågor i skolan (det finns säkert andra som inte förstår det heller). Och försök att läsa texten kritiskt.

Att Skriva Uppsatsen

 1. Avhandling: Först och främst, ta reda på vad du vill bevisa (eller åtminstone påstår) på papperet: detta kallas din avhandling. ange detta i första eller andra stycket.
 • En Klassisk Avhandling: “All historia är historien om klasskampen.”
 • en Annan Klassisk Avhandling: “Människan är född fri, men överallt är han i kedjor.”
 • Bra Avhandling: “I denna uppsats kommer jag att visa att de påståenden som gjorts av Marx i sin teori om alienation gäller fortfarande för modern service-branschen arbetskraft.”
 • Dålig Avhandling: “Det finns många teorier om reklam. Vissa tycker det är en bra sak, vissa tycker att det är dåligt. I denna uppsats kommer jag att utforska några av dessa teorier.”
 • Riktigt Dålig Avhandling: “jag tittade på Fight Club i går kväll. Det är en helt förvirrande film. Jag kommer att prata om vissa scener i filmen i detta dokument.”
 • Super Dålig Avhandling: “jag har fått arbeta i andra kurser, så att jag inte har tid att arbeta på detta papper. Också, jag var sjuk. Så här går ingenting.”
 • Icke-Uppsats: “Smith anser att konsumtion skapar frihet. Jones tror att det fängslar oss i falska förhoppningar. Jag kommer att diskutera dem båda.”
 1. Argument och Språk: En bra teori papper försöker bevisa sin tes genom att göra bra argument, backas upp av sociala och historiska data och exempel, eller genom hänvisning till kulturell genre eller arbete som utforskade det. Dessa inkluderar både logiska argument (“om x och y är sanna, då z måste följa”) och empiriska metoder (med fakta och exempel som stöd i ditt fall). När du använder logiska argument, det är viktigt att definiera dina viktiga begrepp: exempel om du vill hävda att “alla politiska idéer är reflektioner av en underliggande material underkonstruktion”, definiera vad du menar med “material underkonstruktion.”

Det är inget fel med uttrycker känslor i en teori papper, så länge som dessa kan backas upp med bra argument och är därför inte enbart är personlig (t ex “jag anser att globalisering är fel!” Varför ska jag bry hur, som du känner, om jag inte delar denna känsla? Berätta för mig varför jag ska dela det!).

Tänk på dig själv som en försvars advokat som försvarar en klient mot en anklagelse för brott. Det är upp till dig att övertyga juryn om att din klient är oskyldig hjälp av fakta och argument.

Kunden är ditt examensarbete.

När det gäller användning av första personens pronomen, använd det när du måste, men det är oftast lätt att utelämna, t ex i påståendet “jag tror att våra PM är mycket karismatisk” innebär exakt samma sak som att påståendet “våra PM är mycket karismatisk”. Kan du säga “jag åkte till Spanien förra sommaren eftersom det är en personlig uppenbarelse, men du behöver inte pronomenet i att säga “jag har funnit att de flesta människor i Spanien och talar spanska.”

Det finns också inget fel (även om en del mer konservativa teoretiker skulle inte håller med om denna punkt) med hjälp av metaforiska språket i dina papper, inklusive analogier: de hjälper till att hålla läsaren vaken. Se bara till att de har en viss punkt. Det samma gäller för humor, vilket är en i stort sett en förlorad konst i grundutbildningen papper.

 1. Organisation: Organisera dina papper rationellt – en översikt är användbara i detta sammanhang. Väl organiserat papper speglar väl organiserat tänkande. Inte upprepa samma punkt 5 eller 6 gånger: en gång eller två gånger räcker. Om du gör det, det ser ut som du lägger till onödiga filler till ett tunt papper.

I allmänhet är det klokt att börja med att presentera din svagare eller mindre betydande argument första, som slutade med starka. Om du har utrymme, är det bra att spendera lite tid att motbevisa en eller två stora motargument till din avhandling i mitten av ditt papper. Inte spendera två sidor sammanfattar poäng du har redan gjort i ditt “slutsats”: håll det kort och koncist. Berätta för läsaren något som de är inte redan vet.

Detta är mycket viktigt: tryck inte en avhandling kanin ur hatten i de två sista sidorna! Ingen överraskning slut! Hela poängen med ett bra universitet uppsats är att argumentera för en specifik position – om läsaren inte vet vad denna ståndpunkt är att han eller hon kommer inte att bli förvånad när du säger dem i sista stycket.

Läs kursupplägg: de flesta professorer kommer att säga något om vad de förväntar sig i en essä någonstans i sina konturer. Korrekturläsa dina papper. Sedan korrekturläsa det igen. Om din lärare frågar för tre legitima, det vill säga icke-källor på Internet, sedan läsa och diskutera på minst tre sådana källor. University essays inte som Big Mac-datorer kan du beställa och konsumera i tio minuter: du måste göra dem själv, och du måste se till att de är stora och välsmakande smörgåsar av relevant information och goda argument!

 1. Vokabulär: Definiera alla viktiga termer som inte är gemensamma valutan. Använd INTE ord du inte är säker på den mening som avses i – om du gör det, markören kommer sannolikt att få ett skratt, men på din bekostnad. Jag fann att det bästa sättet att bli en kompetent talare av engelska språket var att alltid ha min praktiska Oxford compact lexikon vid min sida, och att slå upp betydelsen av ord som jag inte förstår om och om igen tills jag mindes vad de menade. Alltför många studenter idag använder ord det är tydligt att de inte förstår, vilket kan orsaka ett skratt (och förlust av märken) i läsarens sinne. Om du inte är säker på vad ett ord betyder, slå upp det!

Anders Henriksson, en historia professor, har skrivit en hel bok om oavsiktligt komiska saker studenter har sagt i uppsatser – saker som Jesus sade: “de möss som skall ärva Jorden”, eller att under gulfkriget “Satan Husane invaided Kiwi och Sandy Arabien.” Du vill inte vara med i sin andra upplaga.
Undvik slagord som “proaktiv” (en Simpsons episod faktiskt hånar någon som använder detta begrepp), byråkratisk jargong som “individer”, “män” och “kvinnor” (att säga “människor”, “män” och “kvinnor”), tillsammans med icke-existerande ord som “relatable.” Du är inte en cop på Lag och Ordning. Tyvärr är många studenter försöker använda en nivå av ordförråd förstår de inte att imponera på läsaren med sin intelligens eller en missriktad politisk korrekthet. Om du inte vet det, använd det inte!

Här är Cambridge Advanced Learner ‘ s Dictionary, som erbjuder enkla och tydliga definitioner: http://dictionary.cambridge.org

Här är Merriam-Webster Online Dictionary och Tesaurus, med något mer komplex information: http://www.merriam-webster.com

 1. Akta Vessla!: inte pad din uppsats med fluff eller vessla fraser, t ex “abort frågan har diskuterats i århundraden av många intelligenta människor. Inget riktigt svar kan ges till det moraliska dilemma som är inblandade.” På samma sätt, börja inte dina papper med ett vagt och till sist meningslöst påstående som “Ojämlikhet går tillbaka till de dagar av dinosaurier, det har ingen lösning!” Hur frestande det kan vara att undvika att göra några större anspråk på dina papper, inte en vessla: få till gång tidigt, och staten som pekar klart!
 1. Fakta: Få dina fakta rätt. Till exempel, om du vill hävda att en förlust av religiösa värden har orsakat skilsmässor i Kanada att stiga under de senaste 20 åren, hitta några statistiska bevis som visar att skilsmässotalen har i själva verket stigit under perioden. Gissa inte. Samma råd gäller historiska händelser: använd en referenskälla för att kontrollera datum och grundläggande information, som exempelvis om du vill göra några anspråk om den Upplysning som påverkar den franska Revolutionen, ta reda på när det skedde, varför det ägde rum, och något om den roll av Upplysningens idéer i den politiska retoriken av dess ledare. Många studenter gör empiriska påståenden som “ingen vill läsa böcker mer” utan att backa upp dessa med bevis.
 1. Grundläggande Texter: försök inte att kommunicera telepatiskt med stora teoretiker du fokusera på i ditt papper när man analyserar sina idéer: använd den primära texter som anges på kursupplägg som är relevanta för ditt ämne, och sedan lägga till ytterligare forskning. Lita INTE enbart på föreläsning eller webbsidor i detta avseende: det ger sken av att du inte kunde ha brytt sig om att läsa kursmaterial. Exempel: om du skriver en uppsats om Marx teori om alienation, faktiskt läsa de relevanta Marx text (i detta fall 1844 Manuskript), och citera eller återge det i din uppsats.

Uppsatser som analyserar en stor teoretiker enbart genom skissartade web anteckningar eller genom en sekundär källa till stor del kopplad till den teoretiker i fråga ses av markörer som MYCKET misstänksam – gjorde du faktiskt kommer till klassen? Eller läsa kursen texter? Har du återanvänt en icke-närstående papper från en annan kurs genom att ändra ett par meningar för att göra det tangentiellt passa in i den här kursen? Detta blir mer och mer av ett problem i en ålder av Web 2.0, när några elever är frestad att skriva en hel uppsats utan att någonsin öppna omslag till en bok så att de kan återvända till sin cell texter och Facebook-sidor ASAP. Observera att upphovsrätten fortfarande förhindra att majoriteten av tryckta böcker från att vara lagligt tillgängliga online.

 1. Språkkunskaper: Stavning, grammatik och syntax är MYCKET viktigt, stil GANSKA viktigt. Bra stavning, grammatik och meningsbyggnad visa klarhet uttryck och grundläggande läs-och skrivkunnighet (efter alla, du ska kunna tala och skriva engelska av första året på universitetet!), även om stilen visar några individualitet och passion för ditt material. Detta är sant för ALLA samhällsvetenskap, humaniora och kurser, inte bara på engelska kurser korrekt. Bra språk kunskaper som utvecklats under din universitetets tenure kommer att bo med dig mycket längre och kommer troligen att vara av större nytta än de flesta av den specifika information du har lärt dig i din utbildning. Jag har funnit att det i nästan ALLA fall, människor som kan tänka klart är också människor som kan skriv tydligt, och vice versa. Ett papper med femtio grammatiska fel det är osannolikt att bli chock full av lysande idéer.

Och dessutom, är svår att läsa papper, en som är full av stavfel och grammatiska misstag, kommer att ge markör en huvudvärk som en följd av att ha att göra nödvändiga korrigeringar. Det är som att försöka förstå någon som är mumlande:, de kanske har något viktigt att säga, men du kan bara inte göra det, och så småningom får du trött på att försöka. Du kan vara säker på att om du gör markören är livet svårt, du förmodligen inte kommer att vara nöjd med den klass han eller hon ger dig. Buddha kan vara rätt i att allt liv är lidande, men det finns ingen anledning att du har att lägga på detta lidande genom att lämna in ett slarvigt skrivet papper. Observera att alla moderna ordbehandlare har automatisk stavnings-och grammatikkontroll, så om du inte rätta till dessa, det är ditt eget fel (även om våra mediokra gymnasieskolor bör bära en del av skulden).

Om du fortfarande inte är övertygad om, tänk dig att lyckas få ditt drömjobb eftersom ditt följebrev är full av misstag, eller om du kämpar för att bilda meningsfulla meningar i intervjun.

Observera att Skiljetecken: att Använda kommatecken på “pauser” i dina meningar, semikolon för att separera oberoende klausuler, kolon och bindestreck för att separera fraser som är ställda till varandra. Om du inte är säker på, läsa dina papper rakt ut, försöker att föreställa sig där skiljetecken ska gå. Det fungerar bäst om du anta en Shakespeares stil som du läser den. Här är en enkel skiljetecken guide som kan spara dig en hel del huvudvärk:

http://www.how-to-study.com/study-skills/en/10.asp

 1. Presentationen och Referenser: Alltid typ eller word-process dina papper, dubbel-avstånd (med undantag för långa citat), med 1-tums marginaler och 11-12 punkt sms: a. Du behöver inte använda Times Roman, men undvika goofier teckensnitt. Hålla sig mer eller mindre till den längd som professor har bett om. Inte sätta snygga omslag på dina papper: bara häfta det övre vänstra hörnet. Använd ett vanligt referenssystem – MLA är starkt rekommenderad för att ge källor för citat, parafraser, och annan information som hämtats från externa källor. Här är en kort style guide som är lätt att följa:

http://en.wikipedia.org/wiki/MLA_Handbook_for_Writers_of_Research_Papers
Markörer föredrar antingen fotnoter, eller interna referenser, till exempel följande:

Några konstaterade teoretiker hävdar att “the rain in Spain faller i huvudsak på slätten” (Smith 2006, 123). Andra håller inte med. Till exempel, påpekar att den genomsnittliga nederbörden i PyreneesMountains är mycket större än den som finns i den spanska slätten (Jones 45). Ännu post-moderna teoretiker som Laflamme (2007, 23) menar att regn inte kan mätas på alla, så frågan om fördelningen av nederbörden i Spanien har inget riktigt svar.

I exemplet ovan, Smith och Laflamme har två poster i din litteraturförteckning, medan Jones har bara en, så har du till att omfatta året för att skilja de två verk av varje författare. Se till att du lista alla de arbeten du hört när du skriver din uppsats i alfabetisk ordning i bibliografin i slutet av papper, inklusive webbsidor (lista författaren av webbsidan, om det är känt, titel, tillsammans med sin web-adress). Slutkommentarer är svårare för markör för att hänvisa till, och bör definitivt undvikas.

Antingen MLA eller APA-stil bibliografisk stilar är bra, men att behöva skriva en fullständig bibliografisk post ett dussin olika typer längst ner på sidan verkar meningslöst för mig. Här är ett MLA-stil ligger i bibliografiska poster (om de är påhittade):

Jones, Cyrano. “Dekonstruera Regn Statistik.” Journal of Våt Saker 34.2 (1999): 77-99.

Laflamme, Louis . “Gult Regn: Myt eller Fakta?” Scientific American 77: januari 2007, s. 44-66.

Laflamme, Louis. “Vad är Regn?” ” En Bok med Essäer om Regn. Ed. Jennifer
J. Makadam. Oxford: Oxford University Press, 2005.

Smith, Yardley. Nederbörd i Spanien: En Vetenskaplig Studie. Madrid: University of Madrid Press, 2006.

Smith, Yardley. “Jag Älskar Regn.” Regnig Dag Historier. Ed. Annie Lennox. Glasgow: University of Glasgow Press, 2009.

Och här är några audio och video referenser:

Matrisen. Skriven och Regisserad av Larry och Andy Wachowski. Warner Brothers, 1999.

“33”. Battlestar Galatica. är Skriven av Ronald D. Moore. Regi: Michael Rymer. Avsnitt 1.1. Scifi Channel, Den 14 Januari, 2005. [i en nypa kan du utelämna författare och regissör TV-program, även om fullständig information är bättre.]

Spears Britney. “Gimme More.” Blackout. 2007.

Du måste källan för alla dina citat och parafraser, annars är du flirta med plagiering. Om du citerar en författare i huvudtexten på dina papper, se till att författarens arbete är förtecknade i referenslistan. Om du inte är i bästa fall slarvigt, i värsta fall, en plagiarist. Många professorer insistera på ett minsta antal akademiska källor för dina papper. Korrekt användning av referenser som bevisar att du har gjort detta.

 1. Kreativitet: En bra uppsats visar några försök till unika och kreativitet, vissa försök att gå utöver föreläsningar och uppläsningar i att komma till rätta med ämnet. Idealiskt, sociala och kulturella teori och kulturstudier är levande samtal, inte bara uppståndelsen av de döda idéer. De marker inte vill läsa om och om igen, precis samma exempel och förklaringar som ges i föreläsningar och texter: han eller hon är säkert redan bekanta med de grundläggande idéer som finns i dessa.
 1. Ursäkter: – Vissa professorer kommer att acceptera att trycka på ursäkter för sent papper. Andra bara automatiskt dra av någon del av betyget. INTE helt enkelt anta att en professor kommer att acceptera slutet av arbetet i full klass-värde: andra studenter och professorer har med arbete att göra och liv att leva också! Här är några klassiska dåliga ursäkter för sent eller undermåliga arbete (denna lista är ett arbete under utveckling):
 • jag var för upptagen (i vissa odefinierat sätt).
 • jag drack för mycket igår kväll (det var St Patrick ‘ s Day!).
 • Min Historia prof låter mig hand i saker sen! Du bör också!
 • jag hade en förkylning/influensa/smittkoppor/en sällsynt sydamerikanska virus jag fick från en apa på zoo!
 • jag hade en Ekonomi i uppdrag att hand i, och efter alla, Ekonomi är viktigare än din kurs, så jag gjorde det första (detta kommer INTE att ingratiate du med någon självrespekt markör på denna planet!).
 • Detta är inte en kurs i engelska! Whad ‘ ya menar att jag måste stava bra? Grammatik är päls förlorare! Gess jag måste re-rite det. Grova utvärdering: “1/7 – prof suger.”
 • Min mormor dog för tredje gången i år (det visar sig att hon är en unkillable zombie).
  Min dator kraschade! Jag har att vänta tills det blir fast! (som utelämnar det uppenbara faktum att det finns förmodligen hundratals lätt tillgängliga datorer i student laboratorier runt om campus).
 • Du menar att det är en uppsats i denna kurs? Jag antar att jag borde ha läst kursupplägg innan November.
 • Du menar att det är ett kursupplägg? Jag trodde att du gör det som du gick tillsammans!
 • jag har ett deltidsjobb som hindrar mig från att skriva papper mellan September och April.
 • Snälla… snälla… snälla… (i sällskap av gråt, tårar, ångestfyllda rop, dra i håret, etc.).
 1. Dåliga Kvaliteter: Papper att ignorera råd påpekat i punkterna 4 till 14 är vanligtvis klassificeras som inget bättre än C+. Här är några GARANTERADE skäl för att få ett mediokert betyg på ett papper:
 • Flera stavfel, ordförråd och skiljetecken fel, dålig grammatik, svag syntax (ordföljd)
 • faktafel och misquoting viktiga författare
 • att helt Enkelt ignorera den relevanta behandlingen(s), särskilt naturligtvis texter
 • att Göra påståenden utan att stödja dem “
 • att Ersätta en lista över idéer eller fakta för ett bra argument.
 • du Lägger till irrelevanta material, inklusive att göra ursäkter för papperet är för sent eller sub-standard i kroppen av papperet
 • Avslöjande av din avhandling i det allra sista stycket (wow, jag såg inte att komma!)

 

 1. Rättvisa Förvånansvärt eller inte, även om några TAs och profs mark som är svårare än andra, de brukar komma överens om samma seriella skala för en viss grupp av papper vill säga En Professor skulle rangordna papper X, Y, och Z i samma ordning som Professor B, även om man kan ge papper X A och den andra En. Så även om märkningen inte helt mål (ja, lilla i livet är), det är inte helt subjektiva heller.

Om du är besviken på en uppsats klass, inte tillbringa resten av termen tjura, övertygad om att TA eller Professor hatar dig, eller “är en riktig idiot”. Det är långt mer sannolikt att i förhållande till de andra tidningarna att han eller hon graderade, du fick vad du förtjänade. Det kan vara svårt att tro, men markörer brukar inte ta ut sin frustration på studenterna. Att få “även” med ett TA eller professor på utvärderingar om de har lärt en bra klass, men med tanke på att du låga betyg är småaktiga och omogen: din lärare ÄR INTE ute efter dig! Tänka på dem som domare i hockey eller fotboll spel: det är upp till dig att vinna spelet. Vi är bara här för att verkställa (akademiska) regler.

 1. inte vara en Grävling! i Allmänhet, professorer och Tsl har goda skäl för att ge dig den mark som du fick. Det är oftast inte värt det i det långa loppet att grävling en professor för ett högre betyg OM det inte finns något att lägga till misstag eller allvarliga inkonsekvens i hur det var markerad eller om det fanns flera Terapiområden och en TA märken mycket hårdare än den andra. För en sak, tjata på en prof skapar dålig karma som kommer att garantera dig flera saker: (a) inga förlängningar på arbete i framtiden; (b) eventuellt lägre betyg på “avsluta samtal” för ditt andra arbete. (c) att det är osannolikt att kunna ta kurser från att prof i framtiden i en varm och vänlig atmosfär; (d) inga brev till grad skolan.

Och det är ingen mening i att säga att din mark var orättvist eftersom du fått ett högre betyg i en kurs: detta kan bero på (a) den andra markör var rädd för grävlingar som du eller uppblåsta hans/hennes kvaliteter att köpa bra utvärderingar, eller (b) du faktiskt arbetade hårdare på den första uppdrag, så du förtjänade högre klass i den andra kursen, eller (c) kurser behandlas olika ämnesområden, och du var mer skickliga på det ämne du valde i föregående kurs än på denna. Nyckeln till att få högre värden är (tro det eller ej) skicklighet och hårt arbete, så lägg bort din grävling mask och få ut din penna och highlighter! Slösa inte bort din tid e-post till en professor för att tigga för ett högre betyg, utan en god anledning att backa upp din förfrågan!

SÄMSTA URSÄKTEN NÅGONSIN (missnöjd suck): Det värsta anledning att fråga sig för ett högre betyg är för att du “måste” att stanna i ditt program, hålla ett stipendium examen med toppbetyg, få till grad skolan, etc. Om alla fick vad de ville ha, bara genom att be om det, champagne skulle kassaflöde från den offentliga fontäner, stora moln av tio-dollarsedlar skulle falla från himlen och smaskiga munkar skulle magiskt visas när du är hungrig. När du säger att en professor “jag behöver en 70% på ditt naturligtvis att bo i min akademiska program”, de flesta markörer med ens en smula självrespekt är INTE att tänka “hmm…. Jag antar att om han/hon verkligen behöver klass, jag skulle bara ge det till dem!” Istället som det är mest troligt att tänka en av de följande: “varför har du inte spendera mer än två dagar på din uppsats? kanske till och med att korrekturläsa det?” eller “varför har du inte kommit till klassen på en regelbunden basis och inte missa att 7% frågesport som skulle ha stärkt dig till en 70%”, eller “om du bara hade deltagit mer än noll gånger som du skulle ha fått den kvalitet som du vill ha lagligt!”.

Enligt min erfarenhet, de flesta människor som sjunker under en viktig klass hinder (t ex en 50% pass, en 70% att bo i ett program) och sedan klagar på att det senare har skjutit sig själva i foten i några uppenbara sätt: missade en hel del klasser (och därmed inte vet kursmaterialet), missade en frågesport eller test, inte deltagit i en klass med ett betydande deltagande klass, eller skrivit en slarvigt redigerad uppsats i sista minuten som bortser från de grundläggande krav som fastställs i kursupplägg eller på en professor webbsida. Upprepa Jean-Paul Sartre, vara ansvarig för dina handlingar: skyll inte din markör för att du på något du har har gjort själv.

 1. Plagiering: Sist men inte minst, GLÖM INTE att PLAGIERA! Om du citerar en författare, referens som citat. Det samma gäller för parafraser av texter – ange var du får citera från. Du behöver inte hänvisa till ett allmänt känt faktum eller allmänt överenskomna idé, t.ex. “Paris är huvudstad i Frankrike”, eller “Karl Marx var fadern av den moderna socialismen”, eller “andra Världskriget slutade i en Allierad seger 1945.” Men du har att referera till mer obskyra fakta och mindre kända idéer. Fotnoter eller interna anteckningar (se punkt 12 ovan) är lättast att kontrollera för en markör.

Och ja, klippa och klistra från webbsidor utan att hänvisa till dessa räknas som plagiat. Du ska veta: de flesta markörer vet mycket väl hur att använda sökmotorer som Google. Det är ganska lätt att fånga en plagiarist som kopierar material från Internet, så gör inte brottet om du inte kan göra den tid (dvs vid minst, att få en 0 på uppsats eller misslyckas med kursen). I de flesta fall har jag upptäckt, jag hittade den ursprungliga plagierade källa på mindre än 5 minuter.

Med detta sagt, undvika alltför stora citering. Till exempel, du kan i de flesta frågor av yttrande i dina egna ord, t ex säga “det moderna industriella arbetet är alienerad”, som motsats till “Enligt McLellan,” moderna industriella arbetet är alienerade ” (McLellan 234).”

 1. Virtuella Ålder Not för Teknik Missbrukare och personer som Lider av AADD: Om du har kommit så här långt denna not förmodligen inte gäller dig! Men läs iaf. Under de senaste åren har fler och fler studenter har blivit beroende av sina mobiltelefoner, Björnbär, online-meddelanden, video spel, kolla Facebook på sina laptops under föreläsningar och beundrar sina Instagram-foton, och andra tekniska underverk.

Problemet med alla dessa tekniker är att de skapar artificiella uppmärksamhet underskott som klart kan påverka kvaliteten på ditt skrivande (för att inte nämna att hindra dig från att läsa bra böcker, som orsakar en allmän nedgång i standarder av läs-och skrivkunnighet). Man kan höra lurar i bakgrunden av alla dessa stavfel, grammatiska fel, ofullständiga meningar, och jargonesque fraser lyfts rakt ut av dåligt skrivna artiklar gäll ringsignaler för mobiltelefoner och piper av dina vänner du skickar meddelanden till dig. Om du vill minska din AADD (Konstgjorda Attention Deficit Disorder) och samtidigt skriva uppsatser, göra följande:

 • Ta ut batteriet på din mobiltelefon och lägga den i din garderob som du fäller en tår och adjö till din bästa vän för en vecka eller två.
 • Dölj din Playstation/Gameboy/XBox under din soffa. Spelar inte tv-spel i bakgrunden i din ordbehandlare.
 • INTE surfa på Internet annat än att så seriös forskning. Inaktivera alla messenger-tjänster.
 • Stäng av din TV. Spela lite lugnande musik på din stereo – klassisk instrumental folkmusik, etc. – eller slå på en FM-radiostation med sådan musik.
 • Varje par timmar att gå en promenad, ta en fika, äta lunch, eller plundra kylen för en paus. Få massor av sömn. Dessa raster (i motsats till sista-minuten-plugga) hjälpa till att uppdatera den kreativa centra i hjärnan.
 • Mest viktigt, börja en eller två essäer en månad innan de är på grund av! Så om uppsatsen är på grund av den 1: a December, starta den på 1: a November! Idealiskt, valde den uppsats som är minst baserad på föreläsningar och börja jobba på det i den andra månaden av begreppet: om du kan skriva bara en sida per vecka, det ska vara gjort för länge innan det är på grund! Takten själv: det akademiska livet är ett maraton, inte ett 100-yard dash.
 1. Tillägg för Papper på Film eller TV: Om din artikel är på en TV visa en lista över alla de avsnitt du såg och tog anteckningar på i bibliografin av episod titel, visa titel, avsnitt nummer (oftast i formatet “Säsong Nummer-Episod Nummer” exempel “Avsnitt 2.6”) och broadcast-datum. Du kan också inkludera författaren av showen, och om du är riktigt ambitiös regissörens namn. Stjärnorna inte spelar någon roll, eftersom de stannar oftast samma under loppet av föreställningen. Till exempel:

“Guds Hand.” Battlestar Galatica (2003) Avsnitt 1.10. Skrivet av David Wheddle och Bradley Thompson. Regisserad av Jeff Woolnough. Space Network, November 11, 2005.

Du kan hitta många avsnitt guider på de flesta framstående TV-program på Nätet som listar alla den information som nämns ovan. Hemsidan www.tv.com är mycket omfattande, med komplett episod listor för varje show jag någonsin såg upp på det, även om www.imdb.com har en omfattande databas som täcker alla filmer och TV-serier som någonsin gjorts.

Filmerna ska listas av regissör, film titel, år och med manusförfattaren och produktionsbolag som tillval, exempelvis:

Lehmann, Michael. Ljung. Skrivet av Daniel Vatten. Ny Värld Av Bilder, 1988.

Essäer om film och TV-program som inte lista och hänvisa direkt till video texter de är baserade på är per definition fel. Så om du skriver en uppsats på ” Sex and the City men inte hänvisar till, citera eller referera Sex and the City – avsnitt, då du verkligen inte har gjort ditt jobb ordentligt, har du? Vara tacksam om du passerar i ett sådant fall.

 1. Sista Minuten Flämtar av Elektroniska Desperation: GÖR INTE e-mail med dina professor en hög med frågor om hur man kan strukturera din uppsats helgen innan det är på grund av: detta bevisar bara att du har dålig tidsplanering färdigheter. Det är smartare att komma till din professor eller TA kontorstid eller att möta dem på ett informellt sätt en vecka eller två i förväg med din grov skiss och eventuella frågor du har om hur man ska gå vidare. På så sätt kan du klara upp alla missförstånd med ytterligare frågor, i motsats till smickrade eller guilting din markör till att skriva tusen ord e-post på en söndag natt för att ge dig lyxen av att göra ditt arbete i sista stund (för att inte tala om att inte behöva lämna ditt hus eller lägenhet via trappor och prata med din professor, som förresten är bra för dig, både fysiskt och psykiskt). Det är förvånande hur många studenter ignorera detta mycket förnuftiga lite råd och behandla sina instruktörer som snabbmatsställen, som är öppen 24 timmar och läs alltid att hjälpa dig.
 1. Min Strykjärn Lagar av Varumärken (2008)

Metodik: från och med detta datum har jag undervisat i över femtio klasser som består av tusentals studenter, och kommit fram till några ganska bra stöd för slutsatser om samband mellan vissa typer av elevernas beteende och betygen de får i mina klasser. Här är en sammanfattning av mina slutsatser. 2016 Uppdatering: mina slutsatser här fortfarande står upp ganska bra.

Observera: Detta är alla statistiska korrelationer, vilket innebär att de “oftast” sant, men de medge enskilda undantag. “Starkt Samband” innebär att förhållandet gäller i 80% eller fler fall. “Svag Korrelation” innebär att förhållandet gäller i 65% eller fler fall. “Omvänd Korrelation” innebär att faktor X ökar faktor Y minskar, exempelvis mer festande = lägre betyg.

 1. NÄRVARO: Det finns en Stark Korrelation mellan behandlande klass på en regelbunden basis och få En a eller B. majoriteten av elever med olika grader av C eller lägre hoppa över klass på en regelbunden basis. Detta är lätt att förklara: om du kommer till klassen, du vet materialet bättre, missa inte alla frågesporter och kan delta.
 1. SITTPLATSER: Det finns en Stark Korrelation mellan att sitta i den främre raden av klass och få En a eller B. Omvänt, det finns en Svag Korrelation mellan att sitta så långt från den professor som möjligt, vanligtvis i den bakre raden, och att få betyget C eller mindre. Studenter som får ett D-eller F nästan ALLTID över ett betydande antal klasser, sitta på baksidan och leka med sina digitala enheter under en klass. Återigen, detta är lätt att förklara: studenter som sitter nära den främre är mer kognitivt och känslomässigt engagerad i klass material och diskussioner. Detta egentligen inte gälla små seminarium-stil klasser, där stolarna är placerade i en halvcirkel eller square (även om “regeln om längst avstånd från professor lika med lägre betyg” fortfarande har en viss giltighet).

I vissa fall kan jag ungefär förutsäga grader halvvägs genom första klass, beroende på var du sitter, på din nivå av deltagande, och på din mobiltelefon/laptop använda.

 1. ELEKTRONISK TILLBAKADRAGANDE: Det finns en Stark koppling mellan studenter som regelbundet distrahera sig med elektronisk kommunikationsutrustning – mobiltelefoner och bärbara datorer (som de sms: a, surfa, använda Facebook eller spelar spel) – och de studenter som får en B – eller mindre i en viss klass. Det finns också en Stark Korrelation mellan (a) studenter som skriver ut mindre klass anteckningar, kommer till klassen utan alla elektroniska enheter och lyssna på föreläsningar/diskussioner och (b) elever som får Ett a eller B.

Detta är en hönan-eller-ägget-problem: studenter som är frikopplad elektroniskt behöver inte bearbeta den information som erbjuds i klassen, men det faktum att de kommer till klassen med dessa enheter och program på plats visar deras avsikt att ignorera föreläsning/diskussion att ta plats i klassen. Så vilket som kommer först, den intellektuella tillbakadragande, eller den elektroniska apparater? Det spelar ingen roll: de skapar en ond feedback-loop.

 1. MEDVERKAN: Men det är lugnt men ljusa studenter, det finns en Svag Korrelation mellan de studenter som deltar regelbundet och att få betyget B eller bättre. Detta blir en Stark Korrelation i klasser med betydande, dvs 10% eller bättre, deltagande grader. Deltagarna har mer känslomässig insats i kursen material, och är mer benägna att komma ihåg fakta och de frågor som behandlas i klassen.
 1. FORSKNING: Det finns en Stark Korrelation mellan att göra seriös forskning, dvs att läsa böcker och vetenskapliga artiklar, och få en En på en uppsats. Det finns en Svag Korrelation mellan de som gör det mesta av sin forskning på nätet och få en medioker (72% eller lägre) uppsats betyg.

Fallstudie: Pop Kultur 2008
För att illustrera min Strykjärn Lagar, jag har data från en verklig klass som jag undervisade, som jag kallar “Pop-Kultur 2008” för att skydda anonymiteten för eleverna i det.

Det var 40 elever i denna klass. Av de tio elever som fick 80% eller bättre, alla gick typ på en regelbunden basis, med sex sitter bokstavligen i den främre raden i klassen, de övriga fyra i mitten. Endast fyra eller fem av dessa tio eleverna tog med sig bärbara datorer till klassen på en regelbunden basis, med ingen av dem ser ut att vara elektroniskt kopplats bort. Fem deltog ganska bra varje klass, tre ibland.

Studenten med högsta betyg på sin uppsats hade fyra böcker, en vetenskaplig artikel och ingen Internet-källor som anges i hennes verk som det hänvisas till. Hon hade antagligen gjort den mest solida forskning i klassen, dvs läsa det största antalet publicerade sidor i tryck. Studenter med halter på C+ eller mindre på sina uppsatser tenderade att förlita sig på kort Webb-baserade källor för mycket av sin forskning.

Av de tio elever med de lägsta betygen, C eller lägre, sju var kronisk truants, de andra tre saknade en fjärdedel och en tredjedel av klasser. Sju eller åtta satt ganska konsekvent i den bakre raden av klass (när de brytt sig om att delta i det), medan sex eller sju var “elektroniskt frånkopplad” på grund av bärbara spela och/eller mobiltelefon eller Blackberry använda. Tre deltog ibland, ungefär var tredje klass; man talade ett par gånger, medan de andra sex pratade aldrig. De tre elever med de lägsta betygen (a) alla hoppade över minst sju eller åtta klasser vardera, (b) aldrig deltagit, (c) satt i den bakre raden för de flesta klasser att de deltog i, och (d) var distraherad av elektroniska enheter på en regelbunden basis.

Generellt, alla fem av mina Järn Lagar godkändes av betyg i denna klass. Även om det fanns några stycken med besvikelse grader, dessa verkade vara ansluten till tillbakadragandet från studier och forskning.

Senast ändrad: den 4 April 2016