Den Odödlighet – Kapitel 1

link: http://wesley.nnu.edu/sermons-essays-books/the-immortality-of-the-soul/chapter-1-section-i/

Avsnitt I.

Ett Argument som bygger På Kraften av Vilja, självbestämmande och egna Åtgärder.

själen eller sinnet är inte fråga, men anda, och naturligtvis utgör ingen del av kroppen. Detta väcker en viktig fråga med en klass som förnekar själens odödlighet. Det finns en del som förnekar existensen av en själ eller ande i människan, att vara contradistinguished från kroppen, och insistera på att det vi kallar medvetandet är en ren funktion av hjärnan och att hjärnan i sig är intelligenta.

Så långt som forskar i filosofi förlänga, men det finns två huvudsakliga ämnen i universum, och dessa är MATERIA och ANDE. Alla vi vet att dessa ämnen är vissa egenskaper och fenomen som de uppvisar. Frågan är kända för att ha de egenskaper som Täthet, Förlängning, Figur, Delbarhet, Indestructibility, Tröghet, Attraktion. Anden är det som tänker, uppfattar, minns, skäl, testamente, och är mottagliga för kärlek, hat, glädje och sorg. Den tidigare av dessa fastigheter finns i våra kroppar, i likhet med alla andra frågan. den senare utgör företeelser i åtanke. Det är inte rimligt att anta att egenskaper så att mitt emot varandra, inta i samma ämne, och den enda rationella slutsatsen är, att frågan inte tänka, och att tänka är inte fråga. Det måste därför i ho man en intelligent anda, som utgör en del av kroppen, och detta är vad vi kallar själ. Vi på moderna och allmänt antagna principerna för naturlig filosofi, och om vi inte är mycket fel, hela system av filosofi kommer att vara exploderade att innebära att våra argument.

antagna på materiens egenskaper, och de antagna egenskaperna i sinne, inte kan inta i, och vara viktiga egenskaper i samma ämne. Några illustrationer kommer att göra denna enkla.

Tröghet, vilket är en viktig egenskap hos materia, inte kan inta i samma ämne med vilja eller vilja, vilket är en nödvändig egenskap i åtanke. Tröghet är att egendom i fråga som gör den oförmögen att av egen rörelse, eller self-handling; fråga endast fungerar som det är åtgärdas, kommer eller vilja, är att fastigheten i sinnet som gör att det klarar av självbestämmande och egna åtgärder. Nu, som själva kan agera bara för att den har agerat på, och som sinnet har makt egen talan, kan de inte vara samma ämne, och materia kan inte vara medvetande och sinne kan inte vara fråga. Återigen, fråga om han kan flyttas endast av fysisk kraft, materia agerar på frågan genom att kontakta, och en materiell kropp har ingen makt att agera på en annan materiell kropp, bara som deras ytor kommer i kontakt, men sinnet påverkas av motiv och handlingar från motiv, och sinnet agerar på sinnet genom mediet av motiv utan fysisk kontakt. Detta visar sig så tydligt som en solstråle att materia och medvetande är inte samma sak.

insistera i opposition mot ovanstående bakgrund, att sinnet är i fråga, att intelligens och vilja är dess inneboende egenskaper, och därför att människan har någon själ, som utgör en del av hans kropp, måste undergräva de antagna principerna för filosofi. Filosofi insisterar på att tröghet är au väsentlig egenskap i fråga. människans kropp är materia, som visas ovan, och ändå är det utställningar lok befogenheter, och ses som agerar utan någon synlig agent som agerar på det, och därmed lära av trögheten i en fråga som måste ges upp, eller att vi måste erkänna att det är en rationell själ bebor kroppen, som styr det, det rör sig och guidar den. Vi se en ångmaskin i rörelse, och vi vet att kraften i rörelse inte är bosatt i någon del av maskinen, som det verkar bara som det är åtgärdas. Vi vet att den ånga som driver det, men vi vet samtidigt att den ånga som fungerar bara för att den agerat på. att det är en intel1igent, rimliga agent som styr det hela.

Så med kroppen, det är ett djur maskinen, benen dubbar och hängslen för att stödja ram, och spakar för att mekaniska åtgärder; muskler, genom sina sammandragningar och distentions, driva på benen och sätta maskinen i rörelse, men musklerna har någon intelligens eller vilja, och när maskinen är i ordning, de är under kontroll av och styrs av sinnet. Foten eller handen inte kommer att flytta, kan ögat inte kommer att öppna eller stänga. Detta på vårt eget medvetande visar sig. Låt någon man försöka kommer med sin fot eller hand, och sitt eget medvetande, vilket är den högsta beviset möjligt, för att tala om för honom att det inte finns någon makt i hans fot eller hand. Man kan kommer, och kan vara medveten om är villiga att flytta foten, men samtidigt är han medveten om att hans fot inte kommer, och att han inte kommer med foten, men att han, hans sinne, testamente om det. Musklerna sätts i rörelse av en överlägsen makt till sig själva, vilket måste vara intelligent. Nu vad är detta power Dem som förnekar att människan har en själ, som ingen del av kroppen, och som är en immateriell ande, säga att hjärnan är detta självbestämmande, styrande och vägledande kraft. Detta förnekar vi på marken, att det är frågan, och bara materia, och har bara egenskaper och krafter av materia. Om man säger att det är något i eller i samband med hjärnan som inte är materia, som är överlägsen roll, hela argumentet har gett upp, för det är precis vad vi brottas för, och som överlägsen något som inte är materia, det som vi kallar själ. Om man säger att hjärnan är bara frågan, men sedan raffinerade det kan vara, det har bara materiens egenskaper, av vilka den ena är tröghet, direkt baksidan av self-drift. Hjärnan kan inte handla bara för att den har agerat på, och vi kommer tillbaka till frågan, vad är detta för en högre makt som sätter musklerna i rörelse, när vi kommer att flytta foten eller handen Om det nu kan sägas att det är hjärnan, vi frågar vad som kraften verkar på hjärnan, orsakar det att agera på musklerna och hjärnan är frågan, kan fungera endast som agerat på. Vi har då fått ge upp de första grunderna av Naturliga Filosofi, eller söka för vissa högre orsaken till fenomenet rörelse. Vi tillåter att musklerna arbeta på benen, att hjärnan fungerar på musklerna, genom nerverna, alla nerver och ryggmärgen slutar i hjärnan, men vi insisterar på samma gång, att det finns en intelligent själ som fungerar på hjärnan, eller att det aldrig skulle fungera. Denna doktrin för att bli antagen, fenomen, materia och sinne är gjorda för att harmonisera utan att involvera någon filosofisk motsägelse, eller absurditet; förneka det, och principerna för Naturlig Filosofi, som tidigare åldrar har utvecklats och mognat, kastas tillbaka i kaos, och vi måste börja, de novo, och famla mitt i vår väg i jakt på första principer.

ovannämnda syn överensstämmer med vårt eget medvetande, och Varje människa är medveten om tänkande, men vi är inte medvetna om att tänka med någon del av vår kropp, inte ens hjärna. Att huvudet är säte för intelligens, ingen rationell man kan tvivla på, vi är medvetna om att tänka verksamheten bedrivs inom huvud., men ingen människa är medveten om att hans hjärna tror. Den rationella själen är mystiskt usa för att kroppen och hjärnan är utan tvekan den punkt av unionen, och utgör det medium genom vilket själen har gemenskap med den fysiska världen utan. Det faktum att unionen är mystisk utgör ingen invändning, för om vi förnekar det, det kommer att vara ett lika stort mysterium som deltar i tanken att hela mentala fenomen är resultatet av egenskaper inneboende i materien, och som bara finns i hjärnan, i motsats från all annan materia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *