Att Upptäcka Idéer Handbok

link: http://daphne.palomar.edu/handbook/whatisanessay.htm

1.1 Vad är en Essä?

Windows Media Ljud-Format Real Ljud-Spelare

Begreppet “essä” används i något olika sätt i olika sammanhang. Den tydligaste definitionen har jag stött på är av Frederick Crews, professor i engelska vid Universitet av California i Berkeley. Besättningar som definierar en uppsats som “en ganska kort bit av facklitteratur som försöker göra en punkt på ett intressant sätt.”

En uppsats är ganska kort. Medan författare ibland kommer att hänvisa till bok-längd texter som “essäer”, termen hänvisar ofta till korta bitar som kan vara publicerad i en tidskrift eller tidning.

En uppsats är facklitteratur. Det innebär att författaren till en uppsats är att försöka berätta sanningen, inte bara underhålla. En kort berättelse inte är en uppsats för att det är fiktion. Att säga att en uppsats är facklitteratur betyder inte att varje ord i en uppsats som måste vara bokstavligen sant. Hypotetiska exempel kan vara ett effektivt sätt att illustrera en punkt, som kan citat från fiktiva verk. Men sådana fantasifulla illustrationer bör alltid användas i syfte att klargöra eller illustrerar ett påstående som författaren anser är faktiskt sant, i den verkliga världen.

En essä är ett försök att göra en punkt. Detta är kanske den viktigaste och mest utmanande aspekten av uppsatsen. En uppsats är inte bara en massa ord, eller ens ett gäng av punkterna. En essä allt hänger ihop; det alla pekar i en riktning. En uppsats som leder till en slutsats. Detta är vad som gör en uppsats skiljer sig från, säg, en artikel i ett uppslagsverk, som kan vara en relativt korta och intressanta bit av facklitteratur. En essä är ett försök att göra en punkt. Det syftar till att stödja en enda fordran. Ett annat sätt att uttrycka det skulle vara att säga att en uppsats som inte bara har en fråga. det har också ett examensarbete. En uppsats är inte bara ge information om ett ämne, och det stöder ett uttalande, ett påstående.

En essä är ett försök att göra en punkt på ett intressant sätt. En uppsats är riktigt skriver, det är skrivet till någon. Och så målet är att intresset sina läsare, för att ändra sitt tänkande, för att få dem involverade i de idéer som den presenterar och i slutändan få dem att anta sådana idéer. En uppsats kan söka för att informera eller övertyga eller både och. Men för att göra en poäng med riktiga läsare, det måste prova för att få och behålla uppmärksamhet för dessa läsare. Det innebär att fånga och hålla deras intresse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *