MLX – Flerspråkiga förlängning för APC-ActionApps

link: http://mimo.gn.apc.org/mlx

Michael Moritz

MLX – MultiLingual eXtension for APC-ActionApps
MLX lägger till innehåll översättning och gränssnitt översättning funktioner för att ActionApps. Allt detta är nu en del av ActionApps kärna och dessa sidor är här främst för dokumentation och historiska skäl.
(eller mimo-språk förlängning)

Changelog

 • 05/11/2004 MLXGet Text Dokumentationen
 • för ändringsloggen se APC AA CVS på SourceForge
 • 05/10/2004 — förändrat hur ids får lagras, optimerad sql-frågor och sedan MLX är nu i APC-AA CVS bort installationen saker från denna sida, för att uppgradera utan CVS ta en titt på MLX installation — den hårda vägen
 • 04/10/2004 — nu flyttat in APC AA CVS på SourceForge
 • 03/10/2004 — apc-aa-mlx-0.2: stöd för enkel slice.php3 samtal; bättre admin integration (med MLX tabs)
 • 29/09/2004 — första buggy release: grundläggande admin-gränssnittet funktioner

Steg-för-Steg-Exempel på att ställa upp en bit för MLX

 1. Skapa en ny skiva baserad på Nyheter Mall och kallar det MLX Kontroll Skiva.
 2. Ta Bort alla deleteable fält från denna skiva.
 3. Lägg till två nya fält. Ringa ett SV, FR och välj en typ MLX Kontroll för dem.
 4. Unshow alla andra områden bortsett från dessa två. Ta en titt på MLX Skärmdumpar för att se vad detta ska se ut.
 5. Skapa en ny skiva. Detta kommer att hålla den faktiska innehållet (Innehåll Skiva). Det kan vara någon form av skiva.
 6. Slice Inställningar, välj MLX Kontroll Skiva, som du har skapat tidigare. Igen, MLX Skärmdumpar är din vän.
 7. Kontrollera att skiva innehåller en lang_code……. – fältet.
 8. Lägg till ett fält för MLX information. Det måste vara av typen MLX Kontroll. Det behöver inte vara synliga, så i de flesta fall du vill dölja det för användaren genom att unticking Visa.
 9. Klar! Du är redo att använda flerspråkigt innehåll skiva.

Hjälp MLX

MLX lägger till en liten meny till att Lägga till Objekt / Redigera Objekt sidor. Den innehåller något som:

Lägg till tyska | Redigera engelska (visa) | Redigera Dari | etc.
Att klicka på Lägg till DE tar dig till sidan Lägg till Objekt. Detta är förifyllt med innehållet i det ursprungliga objektet. När du har översatt detta innehåll trycker du på knappen Infoga. MLX tar hand om lagring av den information som håller den ursprungliga versionen av artikeln och den tyska översättningen tillsammans.

MLX och skiva.php3 — Visa innehåll med hjälp av MLX på en webbplats

Från och med version 0.2 MLX faktiskt göra något som gör den utgående. Detta är konfigurerbar beroende på vilken situation du är i. Här är tre exempel:

 1. Du har en flerspråkig webbplats. Vissa artiklar är översatta, andra bara finns i den ursprungliga språk. Om en vistor till din webbplats väljer ett språk som bara vissa artiklar översatta du vill visa den oöversatta och kära ändå (ett exempel på detta är ESF2004 webbplats). I detta fall skulle du använda slice.php3 så här: lägg mlx=FR till adressen om användaren valt franska som hans/hennes språk. E. g. index.shtml?mlx=FR&listlen=10. MLX tar hand om att visa översättningar eller ursprungliga objekt för dig. Det kommer att visa en alternarive artikel (i detta exempel en icke-franska), om det finns en. Om mer än en annan översättning finns MLX använder den ordning i vilken de språk som definieras i MLX Kontroll Skiva. Så steg-för-steg-exempel ovan skulle först leta efter en engelsk version. Men ni (eller användaren kan välja att) kan även åsidosätta detta beteende: På samma sätt som du passerar användarens språk val till skiva.php3 du kan också ange i vilken ordning alternativ används. Med två språk detta doesnt make sense, men med tanke på att du hade en tredje översättning, låt oss säga på tyska, kan du skicka ordern så här: index.shtml?mlx=FR-DE-FR Det skulle göra MLX först leta efter en fransk version av den artikel, då en tysk och en fransk, och visa den första funna förekomsten.
 2. Du bara vill visa artiklarna i det språk som användaren har valt. Använda denna syntax för dina samtal till skiva.php3: index.shtml?mlx=FR-ONLY  (Detta är liknande till att använda ett villkor)
 3. Du vill visa alla artiklar, inklusive andra språkversioner. Syntax: index.shtml?mlx=ALL. (Här bortser MLX information)

MLX och visa.php3

MLX stöder åsikter. Användning set[vid]=mlx-(lang code)-(lang code 1)-..-(mode)

_#MLX_LANG Alias

När du använder språket försumliga detta är bra. Det gör det möjligt att skriva ut den aktuella önskad eller standardspråk i en vy. Detta är förhoppningsvis bra för att skapa språk för menyer, visning av meddelanden som “om nu det inte är en översättning av denna artikel, så den ursprungliga versionen visas”. Ta en titt på demo i MLX Skärmdumpar för hur detta fungerar.

FAQ

 1. Q: Hur gör jag för att MLX-alise en skiva?
  Svar: Följ instruktionerna i Steg-för-Steg-exempel men hoppa över skapandet Innehåll Skiva (steg 5). Se till att du ställer MLX Kontroll Skiva MLX: Språk Kontroll Skiva i den skiva som du vill MLX-alise och att du har ett fält av typen lang_code……. i det. Att MLX-alise ett objekt som du behöver för att redigera det i Artikel Manager. Detta innebär att du klickar på rubriken och tryck på knappen Uppdatera. Klicka på rubriken igen och MLX är redo.

Bugs & Begränsningar & TODOS

Kanske lägga till fulltext även på skiva.php3
Testa, testa, testa

Hp

Stort tack till Marek Tichy för att diskutera detta och hjälpa till att genomföra det som jag inte vet något om Action Apps? – kod när jag började