Farmakokinetiska Programvara

Link: https://www.pharmpk.com/soft.html

Vänligen låt mig veta om din favorit farmakokinetiska programvara. Om du kan ge en kort beskrivning och information om availablility det skulle vara bra. David Bourne – [email protected]När du hämtar en fil från Internet kan du överväga möjligheten av virus och kontrollera filer som du har hämtat.

som Innehåller program som nämns i:

  • Bourne, D. W. A. Matematisk Modellering av Farmaceutiska Uppgifter i “Encyclopedia of Pharmaceutical Technology”, Volym 9, ed. Swarbrick, J. och Boylan, J. C., Dekker, new York, Ny, 1994.
  • Gex-Fabrys, M. och Balant, L. P. Kapitel 18 Övervägande på Analys av Data med Hjälp av datorbaserade Metoder och för Närvarande Tillgänglig Programvara för persondatorer i “Handbok för Experimentell Farmakologi, Vol 110 Farmakokinetik av Droger” ed. Welling, P. G. och Balant, L. P., Springer-Verlag, Berlin, 1994. *
  • Wilson, J. T. et al. 1994 Pediatriska Krav på Märkning: Konsekvenser för Farmakokinetiska Studier, , Clin. Pharmacokin., 26 308-325 !

Den här filen ändrades senast: onsdag 31 Maj 2017 kl 08:01 AM


Tid


En on-line katalog av Programvara (och Böcker) från Cole-Parmer Bokhandel

ABSPLOTS

genom att R.C. Shumaker är en Lotus 123 kalkylblad för Wagner-Nelson beräkningar.* Ref: Shumaker, R.C., H. Boxenbaum & G. A. Thompson. ABSPLOTS: EN Lotus 123 kalkylblad för beräkning av läkemedel utnyttjandegrad. Farmaceutiska Res. 5:247248 (1988)

acslXtreme

från AEgis Teknik-Gruppen, Inc. – ger fysiologiskt baserade farmakokinetiska (PBPK) och farmakodynamiska (PD) – simulering för forskning och utveckling av läkemedel processen. Med acslXtreme, vetenskapsmän och forskare har möjlighet att utveckla prediktiva modeller av nya och potentiella läkemedel, från preklinisk utveckling till post-marknad studier.

ANPASSA sig 5

av D. Z. D’Argenio och A. Schumitzky, Biomedicinska Simuleringar Resurs, University of Southern California, Los Angeles, CA 90089-1451 Tel (213) 740-0839/0834 FAX (213) 740-0343. Detta program utför simuleringar, icke-linjär regression och optimal provtagning. Innehåller utökade minst torg och Bayesiansk optimering. Modeller kan uttryckas som integrerad eller differentialekvationer med hjälp av FORTRAN uttalanden. D’Argenio, D. Z., A. Schumitzky och X. Wang. ANPASSA 5 User ‘ s Guide: Farmakokinetiska/ Farmakodynamiska System Analysis Software. Biomedicinska Simuleringar Resurs, Los Angeles, 2009, Medicinsk Simulering Resurs, University of Southern California, Los Angeles

API

av A. Iliadis och M. Laplane modell för identifiering, simulering och dosering regim beräkning i kliniska och experimentella farmakokinetik. API: er är baserade på matematiska modeller som ger en pålitlig metod för optimering av läkemedelsbehandling. Det är en metod för att beskriva, förutsäga och kontrollera den kinetiska beteende av en drog. Programvaran innehåller principen om Bayesiansk estimering, dvs, man kan använda all tillgänglig information till patienten (befolkning) för att bestämma patientens specifika parameterskattningar. Dessa uppskattningar kan sedan användas för att utforma en optimal och individanpassad läkemedel regim. Finns på PC, API: er är ett attraktivt och användbart verktyg för klinisk och experimentell farmakokinetik. Referens: Iliadis En, Brun AC, Huggins ML (1992) API : er: EN programvara för identifiering, simulering och dosering regim beräkningar i kliniska och experimentella farmakokinetik. Datas. Meth. Prog. Biomed. 38, 227-239 *

ATIS

genom T. Amiskai är för icke-Linjär minsta-kvadratmetoden. *

AUC-RPP

av W. A. Ritschel är för noncompartmental utvärdering av farmakokinetiska parametrar. *

Björnen (VARA/BA R)

Detta paket har skapats av Hsin-ya Lee och Yung-jin Lee. Det var utformade för att analysera genomsnittliga bioekvivalens (ABE) data från noncompartmental analys (NCA) ANOVA (med hjälp av lm() för en 2x2x2 crossover, annars lme()). Studie design av ABE kan vara 2x2x2 crossover eller upprepade crossover (2x2x2, 2x2x3,…2x2x6) eller en parallell studie. Doseringen kan vara en – eller flera-dos. Den statistiska analysen för biotillgänglighet (BA) avstånd (AUCs och Cmax) var baserad på två ensidiga test (Schuirmann, 1987). ABE innebär att beräkningen av 90% konfidensintervall för andelen av det medeltal av åtgärder för testet och referens-produkter. Den kommer ATT baseras på den beräknade 90%Ki faller inom 80-125% (eller upp till användaren definierat). Björn är en öppen källkod-freeware under GPL-licens. Systemkrav: R (>= 2.9.0); Plattformar: MS Windows (XP/Vista), Mac-och Linux-PC. Kontakt: Yung-jin Lee, Ph D.,e-post: [email protected]

Berkeley Madonna

är en allmänt ändamål differential equation solver tillgänglig för både Windows och MacOS. Det kommer att passa modellen ekvationer för att importera data.

BIOEQV52, BIOPAR40, och BIOEQNEW

av H. P. Wijnand utföra bioekvivalens beräkningar inklusive statistisk power. Referens Wijnand H. P. – 1994 Uppdateringar av bioekvivalens program (inklusive statistisk power approximeras med Student ‘ s t,Dator Metoder Program Biomedicin 42, 275-281

Biokmod

En Mathematica verktygslåda för att lösa system av differentialekvationer, montering koefficienter, faltning, och mer, med program för modellering linjära och Icke-Linjära Biokinetic System. Några tutorials ingår att visa hur Mathematica kan tillämpas i Farmakokinetik.

BiokmodWeb

är ett webbaserat program för att lösa biokinetic system med tillämpningar inom farmakokinetik, inre dosimetri (nuvarande ICRP modeller ingår), och nuklearmedicin.

BIOPAK

av SCI-Program, är en statistisk analys paket för bioavailabilty/bioekvivalens studier. *

Boomer/Multi-Forte

av D. W. A. Bourne, Skaggs Skolan av Apotek av Apoteket, University of Colorado. Internet: [email protected] [Bourne, 1986; Bourne, 1989]. Levereras som kompilerade program för Macintosh, och MS-DOS. Detta program utför simuleringar och icke-linjär regression. Har Bayesiansk optimering. Modeller, integrerad eller differentialekvationer, kan uttryckas som en sekvens av parametrar (BOOMER) eller med hjälp av FORTRAN uttalanden (MULTI-FORTE). * Referens: Bourne, D. W. A. – 1986 Multi-Forte, en mikrodator-program för modellering och simulering av farmakokinetiska data, , datorbaserade Metoder och i Biomedicin, 23, 277-281, Bourne, D. W. A. – 1989 BOOMER, en simulering och modellering program för farmakokinetiska och farmakodynamiska data analys, datorbaserade Metoder och i Biomedicin, 29, 191-195

CalcuSyn

för Windows är en analysator av kombinerade drogen effekter, kan automatiskt att kvantifiera fenomen som synergism och hämning.

C. O. A. G. Expert

är ett Windows-baserat program för att hantera alla aspekter av öppenvård oral antikoagulation, av Dennis Mungall, som kan laddas ner gratis.

CombiTool

är en Microsoft Windows-program avsett för analys av kombinationen experiment med biologiskt aktiva ämnen. Det utför modell beräkningar och en analys av experimentella kombinationseffekter för två eller tre ämnen enligt både Loewe additivitet (dos-additivitet) och Bliss oberoende (oberoende) kriterier.

CSTRIP

av J. G. Wagner är för polyexponential strippa. *

CXT

(Komplexa Verktyg för Linjära Dynamiska System Analysis) från BIO-LAB Bratislava använder frekvensen svar metod att modellen farmakokinetiska och/eller farmakodynamiska data. Programmet är menystyrt och körs under MS-DOS och/eller WINDOWS. Demonstration version för IBM PC finns. Referens:, International Journal of Bio-Medicinsk Databehandling, 39, (1995), 231-241.

Cyber Patient

av Michael B. Bolger, USC School of Pharmacy är en Windows-baserade multimedia farmakokinetisk (PK) simulering program som kan användas för utveckling och presentation av problemlösning fallstudier. Denna simulering programmet är lämpligt för användning i apotek eller medicinska skolor för att hjälpa instruktören i utvecklingen av PK drog modeller. PK drog modeller används av studenter för att skapa sina egna uppgifter för att användas i en problemlösning läroplanen. Dessutom, It-Patient kan användas inom läkemedelsindustrin för farmakokinetiska drog simuleringar.

DATAKINETICS

från American Society of Health-System Apotekare är läkemedlet övervakning programvara. *

DESIGN

av J. E. A. McIntosh och R. P. McIntosh är FORTRAN källkoden i texten. Utför montering och optimal provtagning. Referens: McIntosh, J. E. A. och McIntosh, R. P. – 1980 Matematisk Modellering och Datorer i Endokrinologi, Monografier om Endokrinologi, vol 16, Springer-Verlag, new York, Ny

DDI Förutsäga

Genom att Aureus Sciences, Paris, Frankrike, ger en omedelbar grafisk rapport som innehåller alla potentiella läkemedelsinteraktioner mellan en läkemedelskandidat och en stor panel av marknadsförs eller återkallas läkemedel. De förutsägelser som stöds av beräkningen av förändringen av AUC-ratio baserade på plasmakoncentrationen av läkemedelskandidaten i närvaro eller frånvaro av hämmare. Systemet använder ett stort bibliotek som innehåller fler än 7 000 hämning och 8 000 PK mätpunkter, mätt på 1,500 droger lagras i Aureus ADME databas för att beräkna potentiella interaktioner. Aureus ADME Kunskap databasen innehåller en summa på 25 000 föreningar, 3,500 metaboliter, 365,000 biologiska data poäng, analyseras ut från mer än 11 000 artiklar och FDA-dokument. Den nya Utgåvan sträcker sig förutsägelse av drug-drug interaction i de fall där flera metaboliska vägar som är involverade och ger nya funktioner, inklusive prognos del metaboliseras (fm) baserat på skalning faktorer (RAF, ISEF, Överflöd), gut ämnesomsättning och andra. För mer Information och kontakt, se hemsidan http://www.aureus-sciences.com.

DoseAssist

erbjuder dosering program som körs i Windows CE-operativsystem, som är avsedda för Handhållna Datorer. DoseAssist levereras som standard med Nedsatt Dosering och en Gång Dagligen Aminogylcoside Dosering moduler, Patienten Noterar dokumentation och Terapi Ingripande dokumentation.

DoseMe

är enkel att använda programvara som gör att landstinget och hälso-och sjukvårdspersonal (som Sjukhuset Apotekare, Cellgifter Kliniker) dos en patient utifrån den enskilda patientens förmåga att ta till sig, bearbeta och klara av en drog. DoseMe är det enda programmet i sitt slag för att få godkännande i Australien (TGA) och Europa (CE). Det är för närvarande används i offentliga och privata sjukhus och kliniker, liksom många andra skolor runt om i världen.

DRUGCALC

av Dennis Mungall är för optimering av läkemedelsbehandling genom Bayesiansk prognoser. * För ytterligare information är tillgänglig från Terapeutiska Tekniker ([email protected])

EASYFIT

av M. Rocchetti för analys av compartmental modeller. *

LÄTT-PHEN

Michele Mengoni – Camerino (MC) Italien – är ett Excel-applet användbar i terapeutisk kontroll i fält av Michaelis-Menten-kinetik organiserad i tre kalkylblad som avser samtliga administreringsvägar för läkemedel med eventuella systematiska åtgärder; det har grafer och är lätt att använda. Referens: Copyright Office (sök title = lätt-phen)

EDFAST

från Biosoft är för montering och simulera linjär farmakokinetiska modeller. *

Edsim++

är ett objektorienterat visuella farmakokinetiska farmakodynamik (PKPD) modelleringsverktyg. Dess eleganta och nyskapande användargränssnitt som gör mjukvaran mycket enkel att använda så att den är väl lämpad för undervisning farmakokinetik. Edsim++ är utrustade med ett stort antal avancerade PKPD objekt som kan användas för att bygga komplexa modeller som krävs i en forskningsmiljö. Edsim++ använder begreppet objektorienterad modellering (OOM). PKPD processer representeras av objekt som kan dras över skrivbordet, efter vilka objekt som kan vara anslutna till varandra. Edsim++ inte kräver någon programmering för normal drift, men det kan vara programmerad på 4 olika nivåer om det behövs. 1) Användare kan skapa nya PKPD objekt i C# och lägg till dem till EDSIM++ – bibliotek så att de kan återanvändas visuellt. 2) Användarna kan skapa PKPD modeller i C# källkod (makron). 3) Programmerare kan skapa Edsim++ – program plugins. 4) Programmerare kan bygga sina egna program med hjälp av software development kit (Edsim++ SDK) som ger fullständig tillgång till Edsim++ PKPD motor. Edsim++ levereras med en omfattande manuell och nästan 4 timmars utbildning videor.

ERDEM

är en PBPK/PD modeling system. Referens: Exponering Relaterad Dos att Skatta Modellen (ERDEM) EN Fysiologiskt Baserad Pharmacokinetc och Farmakodynamiska (PBPK/PD) Modell för Bedömning av Exponering och Risk (PDF, 160 pp., 4.8 MB), av Jerry N. Blancato, Fred W. Ström, Robert N. Brown och Curtis C. Vågat. EPA/600/R-06/061, juni 2006.

GastroPlus

är en fysiologiskt baserad programvara som simulerar intravenöst, oralt, munhålan, okulär, intranasalt och pulmonell absorption, farmakokinetik och farmakodynamik i människor och djur. Med hjälp av in silico/i vitro-data med hela vår kropp PBPK modeller, du kan börja att förutsäga först-in-människa eller djur-resultat, genomföra virtuella befolkningen prövningar, passar ett brett utbud av modellens parametrar för enstaka eller multipla uppsättningar data, förstår mat effekter, bedöma effekten av icke-linjära ämnesomsättning eller transport, spår metaboliter som bildas i någon vävnad, analysera olika formulering av strategier, skapa för in vitro-och in vivo-korrelationer (IVIVC), och förutsäga läkemedelsinteraktioner (DDI). Sedan 1997, Simuleringar Plus har utvecklats GastroPlus att ett högt tillstånd av förfining, att tillhandahålla branschens mest noggranna, flexibla och kraftfulla simulering paket.

GraphPad Prism

för vetenskapliga grafer, kurvanpassning och statistik. Macintosh (v2) och Windows (v3) versioner. Gratis demo finns.

IDENT2/IDENT3

av T. J. Perry och J. A. Jacquez, Institutionen för Fysiologi, Medical School, University of Michigan, Ann Arbor, MI 48109-0622 som FORTRAN källkod (IDENT2C finns i C) för VAX-VMS och andra system. Utför identifieringen analys. Referens: Jacquez, J. A. och Perry T. – 1990 Parameter Estimation – Lokala Identifieringen av Parametrar, Amer. J. Physiol., 258, E727-E736

INTELLIPHARM PK

programvara som simulerar drog upplösning, absorption, och farmakokinetik.

ivivc för R

En enkel men lätt-att-använda menyn-driven paket som skapats för analys av data från ivivc modellering och modell för validering. ivivc för R är ett öppen källkod-freeware under GPL-licens, och har utvecklats av Hsin-ya Lee & Yung-jin Lee. Systemkrav: R (>= 2.9.0); Plattformar: MS Windows (XP/Vista), Mac-och Linux-PC. Kontakt: Yung-jin Lee, Ph D.,e-post: [email protected].

JGuiB (freeware)

Ett GRAFISKT program skrivet i Java (kompilerad med JDK v6.0) var utformad för att fungera med Boomer. JGuiB visar menystyrda läge av Boomer till ett GUI-baserade program (ta fördel av command-line mode av Boomer). JGuiB innehåller tre mest vanliga funktioner i en Boomer i PK/PD-modellering: normal montering, simulering och Bayesiansk estimering. JGuiB kan behandla mer än en PK/PD-modellen (max. 4 modeller i en project-fil) med olika viktning samtidigt med hjälp av en uppsättning data för att modellen diskriminering. Samtidigt Bayesiansk estimering kan också tillämpas på kliniska farmakokinetiska tjänster med bara en enda punkt av data Cp vid steady-state. För närvarande JGuiB är fritt tillgängliga för PC (kör med en av följande system: WinXP/NT-eller Linux-DATOR Fedora Core 2 eller 3) och Macintosh (mac Os X-system). Kontakt: Yung-jin Lee, Ph D., e-post: [email protected]

JPKD (freeware)

(WinXP/NT, Mac OS X eller Linux-PC OS) — Inte bara inkluderar alla funktioner i mobilePK, men har också en utmärkt algoritm av användaren definierade Bayesiansk individualiserad farmakokinetiska parameter estimation (UDBM) för analys av batch input-data. Användare kan definiera sin egen modell med befolkningen PK parametrar med hjälp av en engångsdos, integrerad ekvation (för flera doser) eller ett steady-state integrerad ekvation. Den userXs definieras Bayesiansk modell kan också vara lätt att tillämpas för att kliniska PK eller TDM. Fler läkemedel såsom karbamazepin, teofyllin (IR, SR och IV infusion), litium, immunosuppressiva (takrolimus och everolimus) och vissa läkemedel mot HIV (indinavir, ritonavir och enfuvirtide) har lagts till. Vi inkluderar också några lärande exempel för userXs definieras Bayesian-modeller (till exempel enoxaparin, imatinib och sirolimus). JPKD körs på alla JVM stöds desktop-plattformen (WinXP/NT, Mac OS X, Linux-DATOR eller alla plattformar med Java runtime som stöds). JPKD skapades av Jian ming Lai och Yung-jin Lee. Kontakt: Yung-jin Lee, Ph D., e-post: [email protected]

KINBES

genom att MEDIWARE är ett program för avancerade bestämning av biotillgänglighet och graden av läkemedel absorption genom olika metoder, till exempel numeriska deconvolution och WLS-reconvolution. Även med ett antal statistiska tester på bioekvivalens (t ex ANOVA, FDA 75/75 regel, etc.).

Kinetica

Thermo Scientific är farmakokinetisk analys verktyg, som erbjuder snabba med hög kapacitet för analys av data för klinisk, preklinisk, discovery, läkemedelsmetabolism och drug delivery-inställningar. Detta verktyg standardiserar analyser i hela organisationen och minimerar variationen mellan PK analytiker och analyser. Utformad som en mall format, Kinetica tillåter användaren att ställa beräkning alternativ innan du föra data för analys. Med en direkt länk till Watson analytisk LIMS, bioanalytisk data överförs elektroniskt från Watson att Kinetica så att de övergripande analys av data erfarenhet förbättrar samtidigt minska behovet av att överföra data manuellt. Från icke-fack thru att befolkningen farmakokinetik att befolkningen modell validering, Kinetica minskar behovet av flera programvaror. Tillsammans med PARLAMENTET, det blir ett helt FDA 21 CFR del 11-kompatibel PK/PD DB så full audit trail protokoll från starten till slutrapport. Ladda ner en demo-exemplar på http://www.thermo.kom/kinetica/.

KINETIK för Windows

är ett program för farmakokinetiska dosering av 150 droger av Rick Tharp.

MacDope

tillhandahålls av Centrum för hälsoinformatik & Multiprofessionella Utbildning (CHIME) visar hur läkemedel och deras metaboliter är fördelat i kroppen som en funktion av tid efter administrering. Patienten och drog egenskaper används för att simulera drog koncentrationer.

Maxsim2

Maxsim2 ger ett galleri av gemensamma PK och PD-modeller genom vilka man interagerar med hjälp av skjutreglage, kryssrutor, och antalet områden, som i realtid återspeglas i förändringar av koncentration-tid-eller-svar-tid simulering profiler. Denna interaktivitet och direkt visuell feedback för vad händer om-scenarier ger en mycket god förståelse av både kvalitativ och kvantitativ inverkan av olika parametrar såsom volymer av distribution, insamling, fördelningskoefficienter, styrka och dosering.

MedRoc-A

stand-alone-program i Windows, för att statistiskt analysera resultat från studier om effekten av läkemedel, nya behandlingar, diagnostik, etc. Det utför ROC-analys (signal detection analysis) av forskning data. En kostnadsfri, fullt fungerande, rättegång kopia och en detaljerad beskrivning ares finns på http://www.stenstat.com/.

MKMODEL

MKMODEL av N. Holford är tillgängliga från Biosoft, P. O. Box 10398, Ferguson, MO 63135-9913. Programmet för MS-DOS-system, utför icke-linjär minsta-kvadratmetoden regression med längre minsta-kvadratmetoden. Modeller kan representeras av integrerade eller differentialekvationer.

MLXPlore

MLXPlore är en grafisk och interaktiv programvara för prospektering och visualisering av komplexa modeller, inklusive pharmacometric modeller. MLXPlore även möjlighet att studera den statistiska variation av modeller.

MEDICI-PK

är en modulär, transparent, programspecifika och användarvänliga verktyg som stöd i processen av PK/PD-modellering i ett öppet sätt. Modulär design princip genomförs i MEDICI-PK gör att den fullständiga definitionen av en virtuell patient inom ett par klick. Jämförande studier av olika arter, olika individer, olika föreningar och/eller olika modeller är enkla och suggestiv att utföra. Bland de funktioner som är definierade av användaren utgång, ytterligare skript av priser och ekvationer, dubbelriktad gränssnitt till Microsoft ExcelTM, OLE/COM-gränssnitt för allmän screening, grafiska redigering av orgel topologier, SBML stöd. För mer information, se http://www.cit-wulkow.de/tbgmed.htm

mobilePK

Kliniska farmakokinetiska (eller terapeutisk övervakning, TDM) verktyg för mobila enheter, inklusive PalmOS v5 PDA-telefoner (TrЋo-serien, s/w), Java stöds mobiltelefoner eller smartphones (inkl. Motorola, Nokia, BlackBerry, Sprinte och Sony Ericsson), Pocket PC (WM2003 och WM5/WM6.x) och ANDROID G1 (Gphone). mobilePK var skrivet i Java (Java ME, JDK v6.x med NetBean IDE v6.1.7 plus Rörlighet CLDC), och var den FÖRSTA kliniska farmakokinetiska-programmet i världen för mobiltelefoner (kör SymbianOS v6.0 eller senare, och CLDC v1.0 och MIDP v1.0 eller högre). Det var byggt med Sawchuk-Zaske metod (aminoglykosider och vankomycin), Chiou metod (teofyllin iv inf.) och Bayesiansk estimering metod (gentamicin, tobramyin, amikacin enligt, vankomycin, digoxin, fenytoin, ciklosporin -, litium, karbamazepin, teofyllin och warfarin). Med Bayesiansk estimering, man kan endast använda ett blodprov (vid steady-state) för att beräkna enskilda farmakokinetiska parametrar vid steady-state. mobilePK var ursprungligen skapad av Sheng-lung-Yu och Yung-jin Lee. Kontakt: Yung-jin Lee, Ph D., e-post: [email protected]

ModelMaker

är en kraftfull Windows simulering modellering paket utformad för forskare och ingenjörer.

ModKine

är en kinetik modellering program med anpassade funktioner för farmakokinetik och farmakodynamik (Windows) från Biosoft.

MONOLIX

Pharmacometricians och biostatistiker kan lita på Monolix för befolkningen analys och modell PK/PD och andra komplexa biokemiska och fysiologiska processer. Monolix är ett enkelt, snabbt och kraftfullt verktyg för parameter skattning i icke-linjära blandad effekt modeller, modell diagnos och bedömning, och avancerade grafiska representation.

MULTI

program av K. Yamaoka et al. [Yamaoka, 1981; Yamaoka, 1983, Yamaoka, 1985] är BASIC-källkod inom manuskript. Olika version inkluderar montering till integrerad eller differentialekvationer, och Bayesiansk analys. Referens: Yamaoka, K. Tanigawara, Y. naka-gawa, T. och Uno, T. – 1981 En Farmakokinetisk Analys Programmet (Multi) för Mikrodatorn, J. Pharmacobio-dyn., 4, 879-885 Yamaoka, K. och naka-gawa, T. – 1983 En icke-Linjär Minsta-Kvadratmetoden Program som Bygger på Differentialekvationer, Multi (Runge) för Mikrodatorer, J. Pharmacobio-dyn., 6, 595-606 Yamaoka, K. naka-gawa, T. Tanaka, H. Yasuhara, M. Okumura, K. och Hori, R. 1985 En icke-Linjär Multipel Regression Program Multi2 (Bayes) som Bygger på Bayes Algoritm för Mikrodatorer, J. Pharmacobio-dyn., 8, 246-256

MultiSimplex

är programvara för sekventiell experimentell design och optimering. Publicerad av Grabitech den körs på Windows-system.

MwPharm++

är en Terapeutisk Management program som var rankad som nummer ett av Fuchs et al. (Clin Pharmacokinet. 2013 Jan;52(1):9-22) i en jämförande jämförande studie. MwPharm++ är Windows-efterföljaren av den välkända MW\PHARM DOS-program. MwPharm var ursprungligen utvecklat av Professor D. K. F. Meijer och medarbetare vid Universitetet i Groningen (Institutionen för Farmakologi och Medicin). Programmet utvecklas i nära samarbete med denna grupp i syfte att genomföra den senaste utvecklingen inom området farmakokinetik. MwPharm har visat sitt värde i majoriteten av de holländska sjukhus och har förklarats holländska standard av NVZA (Den nederländska Föreningen på Sjukhuset apotekare). Även i Tyskland är det betecknas som “bästa produkt för TDM-syften”.

Systemet består av en patient databas och en drog databas med över 180 läkemedel. Flera metoder för att beräkna njurfunktion stöds. Farmakokinetiska modeller inkluderar upp till 3 fack system i kombination med injektion, infusion, muntlig och intramuskulär ingångar. Dosering regim urval genomförs i en unik interaktiv mode. Den simulerade plasma nivåer av alternativa dosering regimer kan överlagras för enkel utvärdering. MwPharm++ är utformad som en plugin i Edsim++ som gör att nya avancerade PKPD modeller till kliniken.

NCOMP

är ett program för noncompartmental analys av farmakokinetiska data finns tillgängligt gratis. Begäran om det från dess författare, Paul B. Laub, i astat (at) freeshell (dot) org. NCOMP som körs i Windows 3.1/NT/95 och fungerar tillsammans med Excel kalkylprogram. För integration av AUC och AUMC, NCOMP erbjuder valet av splines som erhållits från Lagrange polynom eller hybrid-metoden som rekommenderas av RD Purves. Referens: J Pharm Sci 85: 393-395 (April 1996)

NLMEM SAS/IML makro

av A. T. Galecki, Institutet för Gerontologi, University of Michigan, E-post: [email protected]. Makro är avsett för icke-linjära hierarkiska blandade effekter modeller. Programmet väcker en del av den kod som finns i SAS/NLINMIX makro som utvecklats av SAS Teknisk Support och kan anses vara ett gränssnitt för NLINMIX makro till SAS/IML. Makrot körs under SAS-systemet och är ett attraktivt alternativ till NONMEM programvara. Modeller kan uttryckas som integrerad eller differentialekvationer med hjälp av SAS/IML (interactive matrix language) syntax. Exempel med befolkningen modell för fenobarbital data tillhandahålls. Makro är tillgänglig på en fri provperiod via anonym FTP på ftp://brainmap.med.umich.edu/pub/agalecki/nlmemladda ner INSTALL.TXT filen och följ instruktionerna. En Postscript-fil med ett manuskript [Ref] är också tillgängliga. Alternativt kan den laddas ner via WWW på <http://www-personal.umich.edu/~agalecki/> URL-plats. Observera att min hemsida är under konstruktion. Referens: A. T. Galecki, NLMEM: Nytt SAS/IML makro för icke-linjära hierarkiska blandade effekter modeller, accepterad för publicering till Datorn Metoder Program Biomedicin.

NMQual

är en öppen-källkod (GPL) verktyg för att genomföra och följa upp vad NONMEM ändringar av kod/installera val en användare vill göra en viss installation.

NONMEM

först utvecklades av S. L. Beal och L. B Sheiner. Programmet utför linjär regression analys av enskilda eller uppgifter om befolkningen. Referens: Beal, S. L. och Sheiner, L. B. – 1989 NONMEM Användare Guide-Del i-Användare Guide, NONMEM projektgrupp, UCSF, San Francisco, CA

NPEM

(Nonparametric förväntan maximering) av A. Schumitzky. ! Detta är en del av USC*PACK samling. Se nedan. Ytterligare upplysningar kan erhållas från: Roger Jelliffe eller WWW-server. Referens:Schumitzky, A. – 1991 Nonparametric EM algoritmer för skattning av tidigare utgåvor. Tillämpad Matematik och Beräkningar., 45: 143-157

NPML

(Nonparametric maximum likelihood estimering förfarande) av A. Klubba. ! Referens: Mallet, A. – 1986 En maximum likelihood estimering metod för slumpmässiga koefficient regressionsmodeller. Biometrika, 73: 654-656

PAVA

Fysiologiska och Anatomiska Visual Analytics (PAVA v1.0) är ett lättillgängligt Web browser-baserat program som används för att visualisera angivits av användaren fysiologiskt kommenterad data (PAD) från en mängd olika källor. Referens: Guldsmed, Mr, Transue, T. R., Daniel T. Chang, D. T., Tornero-Velez, R. Breen, M. S. och Vågat, C. C. 2010 PAVA: fysiologiska och anatomiska visual analytics för kartläggning av vävnadsspecifika koncentration och tid-naturligtvis data, J Pharmacokinet Pharmacodyn, 37 277-287

PCDCON

av W. R. Gillespie ([email protected]) utför deconvolution analys. Det här programmet är tillgängligt som ett kompilerat program för IBM PC. Referens: Karol, M., Gillespie, W. R., och Veng-Pederson, S. – 1991 AAPS Kort Kurs: Faltning, Deconvolution och Linjära System, AAPS, Washington, DC, Nov 17

PCModfit

PDx-IVIVC

är en omfattande uppsättning verktyg för In Vitro – och In Vivo-korrelation. Web-baserad och är värd GloboMax LLC.

PDx-MC-PEM

PDx-MC-PEM är ett användarvänligt program för att utföra befolkningen analys av data. Det innehåller ett stort antal inbyggda PK/PD-modellerna kan användaren enkelt med hjälp av en enkel att använda guiden, liksom möjligheten att skriva en egen modell. Kovariat Analys Inter-tillfälle variabilitet och befolkningen blandningar kan antas och fastställas med en enkel guide.

PDx-Pop

integrerar med NONMEM och andra befintliga program för att påskynda befolkningen modellering och analys. För Windows-system och kräver NONMEM, Fortran, S-PLUS, Excel, MS Word, och Aktiva Perl. UNIX-stöd är planerade för den närmaste framtiden. Publicerad av GloboMax LLC

PharmaCalc v02 och PharmaCalcCL

S. D. Kramer, Biofarmaci och Radioaktiva Sciences Institute of Pharmaceutical Sciences, Institutionen för Kemi och Tillämpad forskning inom Biovetenskaperna, ETH Zürich, Schweiz. En Java-baserad webbläsare och operativsystem oberoende av gratis verktyg för att simulera en plasma-koncentration-tid-kurvor från farmakokinetiska parametrar som kan anges manuellt eller väljs från en drog bibliotek. Programmet kan simulera kurvor efter till exempel, saknar en eller flera doser, tillämpa en laddningsdos, med hjälp av individuella doser och intervall på upp till 24 dosering mellanrum. Det finns 1 – och 2-fack modeller för intravaskulär och extravascular applikationer samt för infusion. Den senaste versionen PharmaCalcCL gör det möjligt att ange intervall-enskilda godkännanden, till exempel, för att simulera plasma koncentrationer under och efter hemodialys, med eller utan kompletterande dos.

Pharsight Rättegång Simulator

är en omfattande datorstödd rättegång programvara för simulering av systemet. Adress: 100 Utsikt över Centrum, Suite 101, Princeton, NJ 08540 USA. e-post: [email protected]

Phoenix NLME

utför Befolkningen PK/PD och simulering på ett enkelt-att-använda, utförligt dokumenterade plattform. Den intuitiva inbyggd modellering alternativ, automatiserade efter bearbetning av resultaten, de senaste algoritmer (inklusive QRPEM), och flexibla grafiska och textuella modellering göra Phoenix NLME ett kraftfullt verktyg för både nybörjare och expert modellbyggare. Adress: 100 Utsikt över Centrum, Suite 101, Princeton, NJ 08540 USA. e-post: [email protected]

Phoenix WinNonlin

ger en lätt-att-använda Windows-program för PK, PK/PD, och noncompartmental analys. WinNonlin innehåller ett omfattande bibliotek av PK och PK/PD-modellerna och ger verktyg för bord generation, skript och hantering av data. Adress: 100 Utsikt över Centrum, Suite 101, Princeton, NJ 08540 USA. e-post: [email protected]

Fysiologiska Parametrar för PBPK Modellering Version 1.0 (P3M

ger en unik källa till data för de mänskliga fysiologiska parametrar där 1) parametervärden för en individ är korrelerade med varandra, och 2) värdena för parametrarna varierar beroende på interindividuell variation i populationer definierade av kön, ras och ålder. De parametrar som undersöks i detta projekt är: 1) volymer av valda organ och vävnader; 2) den yta av kroppen; 3) strömmar blod till organ och vävnader; och 4) den totala cardiac output under vila villkor, och 5) genomsnittlig daglig inandning priser. Dessa parametrar är uttryckt som “register” av värden för enskilda individer. Värdena för varje post är utformade för att vara enhetlig. P3M kan poster hämtas slumpmässigt från databasen med specifikation av krav på ålder, kön och etnicitet. Dessa poster är lagrade som en output fil som kan öppnas i Excel™. P3M erbjuder ett praktiskt verktyg för parametrering av PBPK modeller av interindividuell variation.

PH\EDSIM

genom att MEDIWARE – en universell PK-PD modellering verktyg som gör det möjligt för användaren att skapa skräddarsydda PK, PD-eller PK-PD-modellerna i en grafisk form utan behov av programmering. Skapat modeller som kan användas för simulering och passande ändamål.

Pirana

Pirana erbjuder en miljö för farmakokinetisk modellering, som erbjuder förbindelser till NONMEM, PsN, R, Xpose och Monolix

PKAnalyst för Windows

PKAnalyst för Windows ger möjlighet för simulering och parameter estimation för farmakokinetiska modeller.

PK: Grundläggande Farmakokinetik för R

PK: Grundläggande Farmakokinetik för R är farmakokinetiska verktyg för analys av data i R (www.r-project.org), som utvecklas och underhålls av Martin J. Wolfsegger och Thomas Jaki

PKBugs

är ett effektivt och användarvänligt gränssnitt för att ange komplexa befolkningen farmakokinetiska/farmakodynamiska (PK/PD) modeller inom den utbredda WinBUGS programvara.

PBPK 1.0 för Excel –

Referens: Cahill, T., Kusiner, I., Mackay D. 2003. Utveckling och Tillämpning av en Generaliserad Fysiologiskt Baserade Farmakokinetiska Modell för Flera Föroreningar i Miljön. Environ. Toxicol. Chem., 22 26-34

PKQuest

PBPK modellering och deconvolution program av David Levitt

PKfit för R

En farmakokinetisk verktyg för analys av data i R (http://www.r-project.org/), som utvecklas och underhålls av Chun-Ying Lee och Yung-Jin Lee. PKfit utnyttjar alla tillgängliga paket för R att integrera denna PK-verktyg. Dessa paket inkluderar lsoda (i odesolve paket) för att lösa differentialekvationer används för att definiera PK modeller, tre olika uppgifter passande algoritmer: lantmäteriverket för Gauss-Newton för icke-linjär regression, optim för Nelder-Mead simplex för minimering, och genoud för den genetiska algoritmen. Ett menydrivet gränssnitt byggdes. En mängd olika farmakokinetiska modeller var pre-definierade i PKfit: intravenösa läkemedel förvaltningar med bolus eller infusion, extravascular drog förvaltningar, som är linjär (1: a ordningens absorption/eliminering) modeller och ickelinjär (Michaelis-Menten) modeller. Två viktning, 1/Cp (obs) och 1/Cp^2 (obs), har också genomförts. Utdata från PKfit innehåller en sammanfattande tabell (tid, observerade och beräknade koncentrationer, vägt residualerna, område under plasmakoncentrationen kurva, och området under de första stund kurva), goodness-of-fit statistik, sista PK parametervärden, modell urvalskriterier (Akaike ‘ s Information Criterion (AIC), Schwarz Bayesiansk Kriterium (SBC) och Log sannolikhet) och diagnostiska tomter för nls som linjär tomter, semi-log tomter, och resterande tomter. PKfit är en öppen källkod-freeware under GPL-licens. Systemkrav: R (>= 2.9.0), odesolve, och rgenoud; Hårdvarukrav: nu PKfit kan köra normalt på Windows NT/XP och Mac OS X-version. Kontakt: Yung-jin Lee, Ph D., e-post: [email protected]

PK Funktioner för Microsoft Excel –

av Joel Usansky, Atul Desai, och Diane Tang-Liu. Ladda ner Word-dokumentet först för en beskrivning och installationsanvisningar

PK-Karta

är avsedda för användning i de tidiga optimeringsfas. Det är baserat på mekanisk, biologisk-fysiska modeller för att förutsäga ADME-egenskaper som bråkdel absorberas eller volymen av distribution från fysikalisk-kemiska data (uppmätt eller beräknad) för större uppsättningar av föreningar. Dess styrka är en kraftfull visualisering och utvärdering av de data som genereras ställer bland annat möjligheten att bygga regler för val på den verkliga ADME egenskaper direkt i stället för grundläggande fysik.-chem. uppgifter. Tillhandahålls av Bayer Technology Services GmbH. För mer information och detaljerade kontaktuppgifter se hemsida: http://www.bayertechnology.com/pk-map/

PK-Sim

är en helhet-kropp fysiologi baserade farmakokinetiska (PBPK) simulering. Den är baserad på en universell, redo att använda PBPK-modell vars parametrar bestäms från ett litet antal fysikalisk-kemiska egenskaper plus i-vitro biokemiska data som t ex metabolisation priser. Det är idealiskt för att förutsäga bråkdel absorberas, biotillgänglighet, organspecifika farmakokinetik och andra. Dessutom, på grund av lätt utbytbara fysiologiska egenskaper optimerad PK-Sim-modeller har ett högt värde i att förutsäga och utvärdera beteende hos människor, inklusive prognos för farmakokinetik i synnerhet sub-populationer. Tillhandahålls av Bayer Technology Services GmbH. För mer information och detaljerade kontaktuppgifter se hemsida: http://www.pk-sim.com

PK-SIM

är en shareware version av en Windows-baserad PK simulator som har stöd för ett stort bibliotek av bedövningsmedel som läkemedel. Den är utformad för att simulera den kliniska administration av läkemedel över en tidsperiod upp till 24 timmar. Bolus och infusion regimer kan enkelt modelleras samt effekt webbplats och plasma-CACI. Sammanhang-sensitve förfall gånger och en PK konstant converter stöds också. Tomter kan skrivas ut eller exporteras till bild att göra program. Flera tomter kan överlagras på ett diagram för att underlätta jämförelser mellan läkemedel i en viss klass, liksom mellan olika klasser. Ladda ner PK-SIM via ftp

PK Simuleringar

Guenther Hochhaus

PKSolver

är ett menydrivet tilläggsprogram för Microsoft Excel skrivet i Visual Basic for Applications (VBA) för att lösa grundläggande problem i farmakokinetisk (PK) och farmakodynamiska (PD) data för analys. Programmet erbjuder en rad olika moduler för PK och PD analys inklusive noncompartmental analys (NCA), compartmental analysis (CA), och farmakodynamiska modellering. Två speciella inbyggda moduler, flera absorption platser (MAS) och enterohepatic omsättning (EHC), har utvecklats för montering av dubbel-topp concentrationPtime profil bygger på den klassiska en-fack modell. Dessutom, tjugo ofta används farmakokinetiska funktioner kodas som ett makro och kan nås direkt i ett Excel-kalkylblad. PKSolver förenklad PK / PD data analysis processen och dess utgång kan skapas i Microsoft Word i form av en integrerad rapport. Programmet ger farmakokinetiska forskare med ett snabbt och enkelt-att-använda verktyg för rutinmässig och grundläggande PK / PD data analysis med ett mer användarvänligt gränssnitt. Det bör noteras att PKSolver är ett gratis program, alla som är intresserade av det kan ladda ner från: http://dx.doi.org/10.1016/j.cmpb.2010.01.007, om de har möjlighet att få fulltext från ScienceDirect. Även tillgänglig från http://www.boomer.org/software/pksolver.zip (med tillstånd). System krav: Microsoft Office (2003/2007/2010), Plattformar: Microsoft Windows (XP/Vista/7). Kontakta för stöd eller uppgradera: Zhang Yong, Ph D, Kina Farmaceutiska Universitet, E-post: [email protected], eller Huo Mei-Rong, Ph D, Kina Farmaceutiska Universitet, E-post:[email protected].

PMetrics

är ett bibliotek för R att utföra icke-parametriska och parametriska farmakokinetiska-farmakodynamiska befolkningen och enskilda modellering och simulering.

POP3CM

En Gratis Visual Compartmental Befolkningen Analys Program. Programmet POP3CM ger ett grafiskt användargränssnitt för analys av en tre fack modell. Den analytiska lösningen för differentialekvationer och deras derivat med avseende på de parametrar, som är inbyggda i programmet.

PopKinetics

PopKinetics är en befolkning analys program. Det är en följeslagare ansökan till SAAM II som använder parametriska algoritmer, Standard Två-Stegs och Upprepas i Två Steg, för att beräkna befolkning parametrar och deras konfidensintervall. PopKinetics verkar direkt på SAAM II-studie filer. Bara peka och klicka för att inrätta en analys, ingen programmering eller pseudo-kod behövs. Få, om någon antaganden om befolkning är nödvändig innan en analys. Detaljerad on-line hjälp är inkluderade. PopKinetics innehåller en kraftfull simulator för att simulera populationer med variationen i data och modell parametrar. Till exempel kliniska prövningar kan simuleras för att bestämma effekten av varierande dosering regimer. Du kan testa fristående modeller med hjälp av Monte Carlo-metoder med simulatorn. Tillgänglig från SAAM Institutet,[email protected], telefon (206)729-1315, fax (206)729-7854.

den Praktiska Farmakokinetik

ClinPharm Internationella var avsedd för den undervisning och praktik för klinisk farmakokinetik.

PsN

PsN (Perl-talar-NONMEN) är en samling Perl-moduler och program för att bistå i utvecklingen av icke-linjära blandad effekt modeller med hjälp av NONMEM. Författare: Mats Karlsson, Niclas Jonsson, Andrew Hora och Kajsa Harling (2008)

RADKinetics

RADKinetics av RADSoft Co. Produkter är en farmakokinetik program för alla apotekspersonal intresserad av dosering av Gentamicin och Vankomycin.

RIDO och RIDO plus

är en interaktiv utbildning programvara som syftar till att förstå dos att hitta ett nytt läkemedel med hjälp av PK/PD principer och datorsimulering som tillhandahålls av [email protected].

SAAM/CONSAM

finns tillgänglig från L. A. Sak och P. C. Greif, Laboratoriet för Matematisk Biologi, Byggnad 10, Rum 4B-56, NIH/NCI, Bethesda, MD 20892 Internet: [email protected] Programmet är kompilerat program för VAX VMS-och MS-DOS-datorer. Programmet utför linjär regression i batch (SAAM) eller konversera läge (CONSAM). SAAM/CONSAM program ombeds lämnas av USPHS/NIH/DRR-NHLBI-NCI gemensamma utvecklingsprojekt. Referens:

SAAM II

är en compartmental (differentialekvationer) och numeriskt (algebraiska ekvationer) modellering program som kan användas i analysen av farmakokinetiska, farmakodynamiska och enzym kinetiska studier. Den är utformad för att hjälpa forskare att enkelt skapa modeller, utför simuleringar och passar experimentella kinetiska data, vilket ger parameterskattningar och deras associerade fel. SAAM II har ett användarvänligt grafiskt användargränssnitt som är helt menystyrda. Utveckling av SAAM II, vid University of Washington, Seattle, fick stöd av en Forskning Resurs bidrag från National Institutes of Health. SAAM II är tillgänglig för PC-Windows (Win95/98, NT). Macintosh-versionen (68030 eller högre (FPU), PowerMac) är fortfarande tillgänglig, men inte längre stöds.

S-ANPASSA

S-ANPASSA Programmet ger en miljö för att utföra befolkningen analys av data, med eller utan kovariater, med hjälp av PK/PD-modellerna med omfattande simulering verktyg och många av dagens state-of-the-art icke-linjär mixed-effekt skattningsmetoder såsom MCPEM, SAEM och full Bayes algoritm MCMC

scaRabee

R paketet som utvecklats av S. Bihorel ([email protected]) som ett användarvänligt verktyg för modellering och simulering inom pharmacometrics. scaRabee möjliggör simulering och optimering av modeller definieras med sluten form lösningar, ordinarie eller försening av differentialekvationer med hjälp av R-språk (R >= 2.11). scaRabee är ett open-source programvara som distribueras under GPL-licens. Mer information finns påhttp://code.google.com/p/pmlab/

Vetenskapsman för Windows

erbjuder omfattande parameter som passar för modell ekvationer. Ekvationer kan vara icke-linjära algebraiska, implicit algebraiska, ordinära differentialekvationer, Laplace-transformer, eller kombinationer av dessa.

SCop (Simulering Control Program)

är ett generellt simuleringsprogram paketet är utformat för att hjälpa studier av komplexa system vars egenskaper kan representeras av algebraiska, differential-och differensekvationer. Tillgänglig frånSimulering Resurser, Inc.

Simcyp

omfattar ett helt automatiserad hela kroppen PBPK modell som innehåller enzymet kinetiska data från rutin för in vitro-studier. Simcyp är ett kraftfullt verktyg, inte bara för typiska PBPK modellering av absorption och distribution, men också ger oöverträffade fördelar i simulering metabola läkemedelsinteraktioner och individuella egenskaper som bestämmer variationer i läkemedel exponering. Adress: 100 Utsikt över Centrum, Suite 101, Princeton, NJ 08540 USA. e-post: [email protected]

stab för R

Detta paket har skapats av Hsin-ya Lee och Yung-jin Lee. Det var utformade för att analysera läkemedelsindustrin stabilitet data. Vi följer ICH riktlinje “Q1E Utvärdering för Stabilitet Data” (från USA FDA webbplats) för att utforma detta verktyg (Här är sin .pdf). Denna riktlinje beskriver när extrapolering bör betraktas som föreslår ett nytt test perioden för en läkemedelssubstans eller en hållbarhet på ett läkemedel som sträcker sig bortom den period som täcks av tillgängliga data från stabilitet studie inom ramen för långsiktiga lagring skick. Hugg för R är ett öppen källkod-freeware under GPL-licens. Systemkrav: R (>= 2.9.0); Plattformar: MS Windows (XP/Vista), Mac-och Linux-PC. Kontakt: Yung-jin Lee, Ph D., e-post: [email protected].

TCIWorks

TCIWorks är ett dator program som utformats för dos optimering för enskilda patienter för att användas som en del av rutinmässig klinisk vård

tdm för R

En variant ansökan om R JPKD, utom nr användaren definierad modell funktion. Det utvecklades och underhålls av Miou-Ting Chen och Yung-Jin Lee. TDM kan användas för att beräkna enskilda farmakokinetiska parametrar med en eller flera läkemedel serum/plasma koncentrationer erhålls från ett enda ämne eller flera ämnen med hjälp av OpenBugs (ett open-source BUGGAR, Bayesian inference Using Gibbs Sampler med Markov Chain Monte Carlo integration) som kopplas samman genom R-paket – BRugs. Det finns så många kliniska används ofta läkemedel modeller som JPKD. Dessutom ger det också dosjustering funktioner. Diagnostiska tomter efter parametern uppskattningar är uppdaterade-historia (spår) tomter och sannolikhetstäthetsfunktionen (pdf) tomter för varje parameter. tdm för R är ett öppen källkod-freeware under GPL-licens. Systemkrav: R (>= 2.9.0) och BRugs; Plattformar: nu TDM endast körs på Windows NT/XP eftersom OpenBugs kan bara köras på Windows. Kontakt: Yung-jin Lee, Ph D.,e-post:[email protected]

T. D. M. S. 2000 för Windows Version 7.0

är ett Windows-program som hjälper till i terapeutisk drog övervakningen i den kliniska miljön. Programmet har förprogrammerade befolkningen värden för 16 kliniskt övervakas droger, samt en generaliserad en avdelning “user’ s choice” modellen. Programmet utför både Bayesian och icke-linjär minsta-kvadrat-anpassning för linjära en – och två-fack läkemedel. En anpassad rapport är lämplig för medicinsk rekord integration kan skrivas ut. Version 7.0, som släpptes i April 2007 har en ny tillämpning av en icke-steady-state Bayesiansk fenytoin passande program använder exakt (iterativ) lösning till C(t). En demoversion av programmet kan hämtas på http://www.tdms2000.com/

TopFit

finns tillgänglig från Gustav Fischer (VCH Publishers, Inc.). Detta MS-DOS-program som utför icke-compartmental och modell baserad analyser. Referens: Tanswell P och Koup J: TopFit: en PC-baserade farmakokinetiska/farmakodynamiska data analys-program. 1993, Int. J. Clin. Pharmacol. Ther. Tox. 31(10)514-420.

USC*PACK

samlingen innehåller många moduler för klinisk och forskning baserade farmakokinetiska analyser. Dessa moduler är skriven för IBM PC. Dessa moduler är USC*PACK PC Kliniska Samling (GENT, TOB, NETTO, AMIK, MB, MLS, PASTRX, NPEM [se ovan]) och LÅDOR PC Modellering Samling (MODELL, ID, ODE, SIM -, LÅDOR, etc.). Ytterligare upplysningar kan erhållas från: Roger Jelliffeeller WWW-server.

WinSAAM

är en Windows-version av den ursprungliga interaktiva biologisk modellering program, CONSAAM, utvecklades under 1980 vid NIH. Stödjer nästan alla funktioner i CONSAAM, WinSAAM dessutom ger till användaren, funktioner i Windows och därigenom öka produktiviteten i ansökan miljön. WinSAAM underhålls av Peter C. Sorg.

Xfitool

Detta Program har utvecklats för tracer modellering i PET vid Paul Scherrer Institutet i Schweiz.

Xpose

är en R-modell för att bygga stöd för befolkningen analys med NONMEM. Det underlättar uppsättning data kassan, prospektering och visualisering, modell diagnostik, kandidat kovariat identifiering och modell jämförelse.