Effektiva Presentationer

link: http://www.kumc.edu/SAH/OTEd/jradel/effective.html

En viktig aspekt av projektet är spridning av iakttagelser från studien. De vanligaste sätten att göra andra medvetna om ditt arbete är genom att publicera resultaten i en tidning artikel, eller genom att ge en muntlig eller posterpresentation (ofta på ett regionalt eller nationellt möte). Samtidigt som ansträngningar görs för att lära element för att skriva en tidning artikel i många graduate school läroplaner, mycket mindre uppmärksamhet ägnas åt undervisning de färdigheter som krävs för att utveckla en god muntlig eller poster-presentation – även om dessa är utan tvekan de vanligaste och mest snabba sätt att sprida nya rön. Dessutom har den kompetens som behövs för att förbereda en muntlig presentation som kan användas i en mängd andra inställningar – till exempel att förbereda ett seminarium i forskarskolan, organisera en avhandling försvar, genomför en anställningsintervju seminarium, eller ens ta itu med potentiella filantropiska källor!

Här är en serie av on-line tutorials jag har upprättats som en del av en doktorandkurs (GSMC 857) som lärs ut i våra basic sciences graduate program. Min handledning är avsedd till stöd i:

 1. Utveckla en Effektiv Muntlig Presentation
 2. Designa Effektiva Visuella Hjälpmedel för Presentationer
 3. Skapa en Effektiv posterpresentation

Att döma av de e-mail jag får om dessa material, och ett brett utbud av folk som skickar dessa meddelanden, det är helt klart ett måste uppfattas för denna information. Bra! Kanske du vill utforska några av relaterat material på dessa andra webbplatser. Många av dessa är avsedda för näringslivet, och några av dessa riktlinjer kanske inte är helt lämpliga för vetenskapliga sammanhang.

MERLOT (Multimedia Pedagogisk Resurs för Lärande och Online Undervisning) webbplats är en fri och öppen resurs för on-line undervisning, som syftar till att elever och lärare. Var försiktig – du kan hamna att spendera massor av tid att utforska denna webbplats!

En spiffy presentation diskuterar Effektiv Undervisning med Powerpoint från perspektiv av Lärande Teori.

Folket på <ahref=”http: www.screentekinc.com=”” computer-resources-public-speaking.html”=”som”>ScreenTek har gett en kortfattad och användbar guide till många olika aspekter av offentliga tal (mitt särskilda tack till Kristina, en student vid Jefferson Elementary School District i Daly City, CA för denna länken!)

≪ahref=”http: www.presentationhelper.co.uk=”” “=””>Presentation Hjälpare webbplats är bra webbplats baserad i STORBRITANNIEN som erbjuder insikter i presentationer inom en rad olika inställningar. Även som vetenskap nörd ibland kan du hitta dig själv att göra en rensning av rostat bröd, tala till barn i ett klassrum….

 1. Executive Communications Group nyhetsbrevet rekommenderades till mig, och jag är glad att inkludera här en länk till en serie av artiklar. Dessa är inriktade presentationer i miljön, men många av de förslag som gäller vetenskapliga inställningar – särskilt i anställningsintervju situationer.
 2. jag rekommenderar att du besöker en sida som utarbetats av Mark Hill, baserad på David Patterson föredrag om Hur man Ger en Dålig Tala.
 3. har Varit där, gjort det… några förslag på klara med presentation katastrofer! Denna webbplats innehåller andra användbara tips och länkar till en mängd resurser för presentatörer.
 4. Möte i Morgon är en byrå som underlättar vid produktioner, presentationer och virtuell kommunikation. De har i en serie hjälpsidor som kan vara användbara för presentatörer. Kolla in Hur man ger en effektiv presentation webbsida, liksom många andra hur& sidorna.
 5. folk i Pedagogiskt Stöd division vid min institution arbetar outtröttligt för att hjälpa till att stödja forskare och här är länkar till några resurser utbildning som de har utvecklat (kanske i självförsvar). Instruktions Stöd (presentationer, webb-baserat lärande, osv.) och Datorer & Teknik.
 6. Online Kandidatexamen Program webbplats erbjuder en omfattande och användbar guide för att tala offentligt – det är Din Online Offentligt Talande Guide: Information och Tips.
 7. Även om ämnen och råd avser endast indirekt att de punkter jag har betonat det gäller presentationer, alla bör ta dig tid att granska Arbete Etikett hemsida. Nyttig information för oss alla …

Några andra förslag? Om du har en rekommendation för en icke-vinstdrivande resurs, släppa mig ett meddelande!

Det finns ett antal andra, mer detaljerade guider som finns tillgängliga för att förbereda en presentation, och för att skapa visuella hjälpmedel för att gå tillsammans med presentationen. Försök hitta böcker om dessa ämnen på ditt bibliotek (nyckel ord: presentation, offentliga tal, föreläsning, effektiv).

 1. Craft av Vetenskapliga Presentationer, av Michael Gränd. Springer-Verlag, New York, 2003. Bra information, nuvarande teknik.
 2. En Handbok i att Tala inför publik för Forskare och Ingenjörer för, av Peter Kenny. Publicerad av Adam Hilger, Ltd., Bristol, 1983. ISBN 0-85274-553-2 (Dykes bibliotek, KUMC referensnummer WZ 345 K36h 1982). lite äldre, men innehållet är relevant.
 3. Visual Display of Quantitative Information, av Edward R. Tufte. Grafik Tryck, Cheshire, CT, 1983. En av de allra bästa böcker som dokumenterar hur och varför för att presentera komplex information på ett lättillgängligt sätt. Även om boken föregick utbredda användningen av datorer, de begrepp som fortfarande är av betydelse. Dr. Tufte mer nyligen har publicerat flera böcker om relaterade ämnen – allt är bra läser!
 4. Compleat Akademiska – En Praktisk Guide för Början samhällsvetare. Mark P Zanna och John M. Darley (red.); Random House, New York, 1987. ISBN 0-394-35252-1 (pbk).Om du kan hitta den här boken, du hittar det en mycket läsvärd guide till de faror en början akademiska kan möta, och har några mycket bra förslag på sätt att hantera dem (till exempel, svara aldrig på det första e-post eller pm – andra med förtydliganden eller ytterligare önskemål är noga med att följa). Om du planerar att fortsätta med en akademisk karriär, detta kommer att vara mycket användbar.
 5. För dem som föredrar en icke-elektronisk källa till information om att förbereda poster-presentationer:
  Woolsey, John D. (1989) kampen mot affisch trötthet: hur man använder visuell grammatik och analys för att åstadkomma bättre visuell kommunikation. Trenderna inom Neurovetenskap, 12(9):325-332.

Du kan naturligtvis också besöka min hemsida, eller RETUR KU Medical Center hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *