BCPL

link: http://www.cl.cam.ac.uk/~mr10/BCPL.html

En maskin oberoende tolkande genomförandet av BCPL är gratis för privat och akademiska syften. Om du vill installera den på din maskin, ta en titt på fördelningenREADME filen och få en kopia av bcpl.tgz. eller bcpl.zip. Storlekar och datum för skapandet av dessa filer kan hittas på FILER.

Se upp: Din webbläsare kan tyst dekomprimera bcpl.tgz att producera en .tar-fil med namn bcpl.tgz. Om detta händer, det kan vara de tjärat med: tar-xvf bcpl.tgz snarare än den förväntade tar zxvf bcpl.tgz. Din webbläsare kan föreslå att du skriver till fil bcpl.tgz.gz. Om detta inträffar, se till att du gör målet bcpl.tgz.

Denna utgåva innehåller alla BCPL och C källfiler, en samling för demonstration BCPL-program och en experimentell native kod version som körs på Linux och DEC Alpha-maskiner. En version för GP2X handhållen linux-maskin har bara lagts till (men är fortfarande under utveckling). Som en parentes den Cintpos portable operating system är också snart att finnas tillgänglig för denna underbara lilla handhend maskinen.

En äldre ganska inaktuell version av BCPL är fortfarande tillgänglig via BCPL23-4-04.html. Men jag har inte längre rekommenderar att du använder det.

Den nuvarande versionen är mycket mer kompatibla med den Cintpos distribution. De viktigaste förändringarna är att använda sig av en ny BCPL-kompilator med vissa tillägg, inklusive en samkörning anläggning, ändringar i katalogstrukturen och användningen av miljö-variabler BCPLROOT, BCPLPATH och BCPLHDRS (i stället för CINTCODE och BCPLPATH). Windows CE versionen av detta system har även uppgraderats, och från och med den 13 juli 2004, dess distribution verkar fungera, åtminstone på min HP 620LX som kör Windows CE 2.0.

Fri Distribution

Denna fördelning förutsätter följande övergripande directory-struktur:

|
*--BCPL -- bcpl.tgz eller bcpl.zip, 32-bitars Cintcode BCPL
| |
| *--cintcode
| |
| *--bcplprogs
| |
| *--natbcpl
|
*--BCPL64 -- bcpl64.tgz eller bcpl64.zip, 64-bit Cintcode BCPL
| |
| *--cintcode
| |
| *--bcplprogs
| |
| *--natbcpl -- ännu Inte tillgängligt
|
*--MCPL -- mcpl.tgz eller mcpl.zip
| | En typeless språk som är relaterade till BCPL, ML, C och prolog
| *--mintcode
| |
| *--mcplprogs
| |
| *--natmcpl
|
*--Cintpos -- cintpos.tgz eller cintpos.zip en tolkande Cintcode
| | den version av Tripos Portable Operating System
| *--cintpos
|
*--Bench -- bench.tgz eller bench.zip
| | Ett språk som är oberoende riktmärke
| *src--
|
*--Cobench -- cobench.tgx eller cobench.zip
| Ett språk som är oberoende riktmärke för BCPL stil
| coroutines
|
*--Tcobench -- tcobench.tgz eller tcobench.zip
| Ett språk som är oberoende benchmark med både trådar och
| BCPL stil coroutines. (Under utveckling)
|
*--VSPL -- vspl.tgz eller vspl.zip
En komplett kompilator och tolk för en enkel men
 inte trivialt språk som kallas VSPL. Det genomförs
på flera olika sätt med hjälp av flera olika
implemetation språk, inklusive BCPL, C och java.
Den BCPL-versionen är ca 21 sidor lång.

En förkompilerad version för Windows ingår i standard distribution som fil os/windows/wincintsys.exe. Det kan byggas med hjälp av Microsoft Visual C. för Att köra den, redigera filen setupwin32.bat och verkställa det.

En fördel med en tolkande system är att det är lätt att generera data om minnet referenser till tid. Sådana uppgifter kan användas för att producera en bild av genomförandet av ett program, till exempelRASTERps.zip innehåller en A4 Postscript diagram över en version av BCPL kompilatorn för att kompilera själv.

VARNING

Denna fördelning är ny och fortfarande lite oslipad, men även så, det kan ändå vara av intresse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *