Vidare Framgångar

Link: http://www.forth.org/successes.html

Vidare kan hittas på:

 • aerospace (inklusive rymdfärjan)
 • inbäddade system
 • Open Firmware – / Öppna Boot / One Laptop per Child
 • astronomi
 • oceanografi
 • elektroteknik
 • resurs-knappa-program
 • matematik
 • nya och experimentella plattformar
 • Windows, Mac, DOS, Unix, och standalones
 • mikrokontroller
 • …och många andra!
Rymd-Relaterade Program för Vidare var ursprungligen sammanställts av numera pensionerad NASA-forskaren James Utslag och inlagd på http://forth.gsfc.nasa.gov/. Det har sedan tagits bort från hemsidan, men är arkiverade här.
Application Notes FJÄRDE, Inc.

Musik Program

Forth och Datorn och lyssna på Musik i Teknik i Musik och Tillhörande Konst-Avdelningen (TIMARA) om Oberlin Conservatory – 04/28/2006

Hela artikeln

TalberTronics – Projekt av John Talbert

1984

prototyp av MIDI-Horn är konstruerad och byggd. Detta är en vind-styrenhet med en trycksensor, 8 växlar, och flera reglagen/pedaler. Controller-data matas in en enda styrelse Z8 mikrodator som tolkar data och omvandlar det till MIDI-kontroll-signaler. Tillbaka – språket som används för att programmera enheten som GRUNDLÄGGANDE visade sig vara en alltför långsam.

1987

den slutliga versionen av MIDI-Horn är byggd. Detta är en MIDI-controller instrument baserat på en enda styrelse mikrodatorn och som finns inprogrammerat i Tillbaka programmeringsspråk. Gary Nelson tar MIDI Horn på vägen med över 200 föreställningar runt om i världen. Han använder MIDI-Horn som prestanda-gränssnittet en del av en “hyperinstrument” som består av en Macintosh-dator, en uppsättning av digitala syntar, och programvaran (Max/MSP) som förbinder dem alla tillsammans. I en “hyperinstrument’ den registeransvarige inte nödvändigtvis spela “anteckningar”, det skickar prestanda signaler påverkas av ett datorprogram består kontroll över hur musiken spelas.

Efter att ha arbetat med Tillbaka Programmeringsspråk på MIDI-Horn är jag imponerad av dess hastighet, kompakthet, och användarvänlighet. Tillbaka – språket består av en ordlista över ord (subrutiner) och flera högar för att lagra subrutin data. Programmering i Tillbaka är en fråga om att bygga nya ” ord ” genom att kombinera tidigare byggt ord som finns i ordlistan, vilket skapar en hierarki av ord. På högre nivå ord kan enkelt testas genom att köra deras lägre nivå komponenter. Lägre nivå ord som är i direkt kontakt med processor hårdvara är lätt byggd, även med hjälp av löpande kod om det bedöms vara nödvändigt för hastighet.

Ohio Vetenskapliga Mikrodator är uppgraderade 1987 med en Tillbaka-baserade system (RSC Vidare). Språket är betydligt längre med ord att ta itu med Hybrid-Synthesizer, MIDI in-och utmatning, timer-enhet, en ny SID synthesizer chip, och alla enheter som används för att styra den analoga syntar som manöverspänning Dac och a / d-omvandlare, puls detektorer och generatorer. Hybrid Synthesizer gränssnitt byggs om med ny vågform generatorer och timer. Floppy-enheter är installerade för användaren lagring av program.

1988.

Analog synthesizer kretsar som når en viss mognad med tillgång till marker som Solid State Musik chips och Curtis musik marker. Jag använder dessa för att konstruera och bygga ett oktalt Voltage Controlled Amplifier (VCA), en quad-Voltage Controlled Filter (VCF), en Öre Exciter med alla dess komponenter som finns tillgängliga, och en Analog Delay-Line-rutan. Alla dessa är kontrollerbar med Ohio Vetenskapliga Micro med den utökade Tillbaka verktyg ord.

1993

Arbetet påbörjas på att designa och bygga styra spänningen till MIDI-enheter. Ett projekt som använder en 8088-processor med en ROM-baserad Tillbaka – system som styr 8-bitars a / d-omvandlare. Ett annat projekt är att programmera om en Roland PG1000 reglaget rutan för att sätta in någon typ av MIDI-signalen.

Chris Passauer

Kommersiella Applikationer

sveptunnelmikroskop – 05/27/2011

“Jag kom ihåg vägen tillbaka i slutet av 80-talet hur coolt det var att få en utskrift av en samling av kolatomer från den första PC-table-top sveptunnelmikroskop som används som controller våra PC4000 PC-instickskort som används som dess mikroprocessor den Novix NC4000 Tillbaka – chip. Detta STM var en av Kisel Kompositörer tidigt OEM framgångar. Någonstans tror jag att jag fortfarande har Tillbaka låg-nivå-kod som används för att styra xyz-position mikroskop nål huvud som skulle bokstavligen flyger över kol prov. I början av pre-kund versioner av systemet, skulle huvudet ibland kraschar in i kol bergen.”

“Roliga tider.”

George Nicol
george -vid – inscenes.com
Motor Analysatorer – 10/21/2010

“I 1986 har jag arbetat för att Bära Automotive i Brookfield, WI som var med Tillbaka till programmet motorn analysatorer (Pre-OBD). De arbetade med Mercedes-Benz tillbaka sedan.”

“Jag har bifogat några dokumentation på produkten som byggdes runt Fram programvara. Maskinen jag arbetade på var den TAKT 200/400 modell analyzer hårdvara.”

“Jag arbetat på företaget i 1986-1987 precis innan deras flytt från Brookfield till Nya Berlin, WI den senare år. I Maj 1988 var företaget köpt från SPX Corporation för $66 Miljoner.”

“Det är fortfarande en renoveringsfirma som heter Team Björn USA. Jag har ingen anknytning till företaget.”

Bära 400 foto
Björn 3000 foto
Takten 200 broschyr – 313 Kb pdf-fil
Takten 400 broschyr – 3.52 Mb pdf-fil
Scott Matus
smartus -vid – barclaycardus.com
Film Crane – 12/31/2009

“Jag gjorde ett tillägg för Panavision Filmen Crane kallas Tillbaka Pan Plus. Det hjälper kamera operatör genom att ta ut rörelser grepp och håller kameran pekar på skådespelaren. Den totala sändningstid var bara några veckor. Det har sedan dess använts i många filmer, och är byggt i permanent på Oprah ‘ s set. Tillbaka håller vinnande imponerande segrar överallt det är omringad.”

Randy M. Dumse
Ny Micros
rmdumse -vid – newmicros.com
rmd -vid – newmicros.com
Pulmonell Ansökan – 11/20/2004

“En one-off sjukhuset ansökan i Tillbaka har varit igång kontinuerligt i Pulmonell Uppdelning av Cedars-Sinai Medical Center sedan slutet av 70-talet.”

“Kärnan program har utvecklats av UT, Inc. för PDP 11/60 med bara 16K minne. Chuck Moore och Beth Snarare tydligen tillbringade många en lång natt böjd över Tektronix terminaler, utveckla små applikationer. En var en real-time data acquisition system för lungfunktion Testa, och den andra var en databas för Arteriellt Blod Gas data. Tillbaka – kärnan var mindre än 1K. När de till vänster, de program som var funktionella, även om de system som gjorde att krascha varje 20 minuter eller så.”

“Jag har arbetat med detta system sedan 1981, då en fakturering ansökan var också upp, och fragment av ett system för inresa för andningsterapi höll på att utvecklas. Det senare skulle ha varit en 24×7 ansökan, som kräver ett mycket mer stabilt OS. Efter reverse-engineering kärnan, som jag upptäckte för några buggar som hade orsakat den ständiga krascher. Jag skrev en kärna generator så att jag kunde fixa buggar och lägga till vissa nödvändiga funktioner, och skrev flera programmerare för att bli mer effektiv och stabil. Vi var på väg. Fram tills för några år sedan, fanns det alltid 2-3 programmerare på personal, bara för att utveckla och underhålla applikationer.”

“Under åren har ansökningar läggas till och tas bort, inklusive i realtid andetag till andetag övning att testa systemet, och olika databas-applikationer. Det övergått till en PDP-11/84 1987 och sedan programmet källa skrevs för LMI: s UR/Ut på en PC 1998.”

“Idag LMI Ut miljö körs på en dator med DOS installerat på en dator med Windows 98SE PC, samverkar för att användare, skrivare, streckkodsläsare, labbutrustning och andra datorer via 35 seriella portar. Det upprätthåller HL7 länkar med andra sjukhus system, skicka lab data och mottagande av inträdes – /Urladdnings – /Överföra information. En port matas av andra sjukhus system som en utskriftskö, och hundratals av finansiella och kliniska rapporter har “tryckt” dagligen för att denna kö, där det Fram systemet tolkar dem för att fylla i ett stort antal databaser. Detta ger oss en unik möjlighet att automatiskt förena information som andra avdelningar måste göra för hand från tryckta rapporter.”

“I dag den huvudsakliga användningsområden är alla databasprogram, real-time program har ersatts av nyckelfärdiga system som ansluts seriellt. De huvudsakliga användningsområdena är RT beställning, fakturering, PFT/träningsdata och ABG lab data. Det finns över 5 000 block av aktiv Tillbaka källkod – kanske till och med 50 000 rader kod. Vi har 2 gb oftast binära data, bestående av lab-resultat, order och finansiella data, en del går tillbaka till 1970-talet.”

“Jag är nu chef för Pulmonell Medicin institutionen och den enda personen som fortfarande stöder Tillbaka – system. Det är fortfarande i ständig flux, lägga till funktioner och anpassa sig till vård-och effektivitetskrav. Sjukhus är en rättslig och ekonomisk utmaning idag. Några verkar i svart, och alla har svårt att hänga med snabbt föränderliga vård och teknik och förordningar. Vårt system är unik i det att den kostar nästan ingenting att fungera, men vi har total kontroll över alla program, och på grund av den lätthet och kraft Tillbaka programmering, kan anpassa sig på kort varsel.”

George Applegate
applegat -at-ix.netcom.com
Argo undervattensfarkost

Argos ensemble av ekolod, lampor och kameror var iscensatt av en rad datorer som varje programmerad i en annan dator språk. Datorn på obemannade Argo själv var programmerad Tillbaka, en kortfattad men mångsidig språk ursprungligen utformad för att reglera flödet av teleskop och även används för att styra enheter och processer som sträcker sig från hjärtat skärmar till special-effekter video kameror. Datorn på Knorr var programmerat i C, en kraftfull men ganska kryptiskt språk som kan exakt ange dator verksamheten. Telemetri system i vardera änden av fingret tjock koax-kabel att ansluta fartyg, som i praktiken är aktiverat sina datorer att prata med varandra, var programmerad på ett tredje, rudimentära tungan känd som assembler.

Tillbaka var det bara på hög nivå språk som kunde användas på den dränkbara Argo dator.

Exerpted: Slingrande Väg Tidigt Programmering

Kolla in denna Förtrollade Learning hemsida för information om Robert D. Ballard, Undersea Explorer

En linje hänvisning till detta Anges att tillämpningen kan hittas i 1985 inlägg på Byte En Kort Historia av Programmeringsspråk: “Tillbaka – kontroller den dränkbara släde som lokaliserar vraket av Titanic”

BART Parkeringsplats Controllers med ÄR Forskning – 01/15/2004

“BART parkeringsplats controllers kör en tidig version av amrFORTH på en 80C552 mikrokontroller. Gjort nästan 10 år sedan, kommer du att se denna maskin som en rostfri låda inuti stationen när du köper din biljett och gå in vändkorset.”

“Du måste komma ihåg att din parkering stall nummer sedan skriva in det i maskinen. En distribuerad databas som innehåller alla de som för närvarande används för parkering bås. Säkerhet slag en speciell kod och får en utskrift av skenbart tomma bås, alla bilar som biljett. Detta förhindrar BART parkeringsplatser från att vara överfylld med shoppare medan den fortfarande gör parkering tillgänglig för kunder.”

Albert Lee Mitchell
Ztar MIDI-Controller

Det Starr Labs Ztar är en gitarr-som controller för MIDI-musikaliska-synthesizer. Till skillnad från enheter som försöker härleda en MIDI-kontroll ström från ljudutgången på en vanlig gitarr, Ztar är ett helt digitalt instrument med en inre mikroprocessor och sensorer för band och snören.

Hundratals sensorer ska provtas och behandlas i realtid för att skapa en MIDI-kontroll ström, och för att undvika tidsskillnader som skulle vara smärtsamt märkbar i en musikal. Den Ztar använder en Zilog Super8 mikroprocessor, som finns inprogrammerat i en blandning av Tillbaka och assembler, för att tillfredsställa dessa krav.

Tektronix WAN/LAN-Protokoll-Analysator

Denna produkt är en sofistikerad databas-applikation som använder Tillbaka.

Se också följande länkar:

Dorado System – 01/15/2004

“Här är en miniatyr av Fram och Dorado System. Vi sålde 650 energi controllers till Lucky Marknader gjort i Tillbaka, flera tusen tillgång kontrollpaneler och tiotusentals magnetremsa kort läsare (4,000 ensam till Denver International Airport).”

“Alla produkter har gjort i Tillbaka, mestadels 68HC11, Ut i assembler och några större produkter inom energy control, kortläsare kodning osv. i hög nivå Fram. Vissa produkter sprang på Datorer, vissa 6502s för 68HC11 inbäddade system. Andrew McKewan var vår guru som jag fasas ut i programmering produkter i slutet av 80-talet.”

Bill Ragsdale

Projekt

Boeing

Boeing 777 Avionik System

“Designad och kodad inbäddade Tillbaka – kärnor för att köra på Boeing 777 avionik system. Tillbaka – kärnor som används för verifiering av konstruktion, kontroll av tillverkning och felsökning av misslyckade hårdvara enheter. Kärnan var skrivna i assembler för 68030, 68332, och 80960 mikroprocessorer. Jag lärde inledande Tillbaka programmering klasser för hårdvara design ingenjörer, och hjälpte till med problem i deras Tillbaka – koden. Utveckling skedde på en VAX-dator som använder CMS (Kod Management System) för att spåra källkod utveckling. Felsöka och integration av kärnan var gjort med hjälp av In-Circuit-Emulatorer.”

Robert Blythe
Test Kärnorna

“Var ansvarig för inbäddning av Funktionella Test-Kärnorna (FTK) i alla CAS/CMS 777 Lru. Den FTK är en Tillbaka tolk bosatta på alla Boeing 777 dator styrelser. Uppgift också krävas att införliva ny Tillbaka funktioner och ny hårdvara för 68xxx serien.”

Dennis R. Montgomery

forskningsansökningar

Rehabiliterings-Program

Alexis Rullstol

Alexis var en innovativ elektrisk rullstol du använder ett “hjul inom hjul” design. Den är unik i det att den kan vända sig i sin egen miljöpåverkan och röra sig i sidled. VA Palo Alto för hälso-och Sjukvård Systemets Rehab R&D Center licensierad Intex Branscher att göra Alexis kommersiellt tillgängliga 1987, och Intex gjort 40 pre-production enheter för fältförsök i San Antonio. Under senare omforma insatser, företaget går i konkurs, att förhindra ytterligare kommersialisering vid denna tid.

Lingraphica

Lingraphica är en bärbar hjälpmedel och terapeutisk kommunikation enheten för personer med afasi från stroke eller annan hjärnskada. Det har utvecklats under en VA ses över projektet på Rehab R&D Center i 1987-1989 och kommersialiseras i 1990 under Technology Transfer Act. 1996 moderbolaget, Lingraphicare Amerika, omdirigeras sina ansträngningar från att sälja medicintekniska produkter till att erbjuda kliniska språk och tal terapi för vuxna med afasi. Deras tjänster anställa Lingraphica rapport bättre priser av förbättring och bättre ultimata resultat än traditionella tal-språk-behandling.

Ultraljud Huvud Kontrolleras Rullstol

Detta gränssnitt för en motoriserad rullstol tillåter personer med tetraplegi att kontrollera rullstolens hastighet och riktning genom att luta sitt huvud. i önskad färdriktning.

Ralph Fingerspelling Hand

Denna datorstyrda elektromekaniska fingerspelling sidan erbjuder döv-blinda individer förbättrad tillgång till datorer och kommunikationsutrustning i tillägg till person-till-person samtal.