Datorn Har Stöd För Filer

link: http://facweb.knowlton.ohio-state.edu/pviton/support/index.html

Innehåll

1 Vad är det Här?
2 Endfloat Stöd för SWP 2.5 / 3.0
3 Endfloat Modifiering
4 Valign Fix för SWP 2.5
5 PFE-GAMS
6 LTX2X översättare för Win32-system
7 alltimes paket
8 Hevea LaTeX till HTML översättare för Win32
9 TeX4ht TeX/LaTeX till HTML Översättare
10 Komma Igång med anpassad bib: En Introduktion för SWP Användare
11 Automatisera PDF-Produktion med SWP
12 Sättning Valuta Symboler i SWP
13 Kör Gauss kod i Oxen
14 OxEdit+GAMS: en annan GAMS IDE
15 med Hjälp av olika citation former i SWP
16 Hjälp Type1-teckensnitt i SWP5
17 lgrind — program listor i SWP
18 OSU Avhandling stöd för SWP
19 Dokumentation för Spaeth ALLCOURT databas
20 EN Repa arbetsplats för SWP
21 Hjälp Paketet booktabs i SWP
22 MathTimePro2 Teckensnitt

1 Vad är det Här?

Denna webbsida innehåller stöd för filer som är anslutna med en del av programmen jag använder, främst Scientific WorkPlace, LaTeX, och GAMS. De kan laddas ner fritt.

Vissa av filerna är vanliga textfiler. När du klickar på länken, din webbläsare kan visa filen, i vilket fall bara spara resultatet till en fil på datorn. I Netscape, det enklaste sättet att ladda ner en textfil är att göra shift+left-button-click.

Om inte annat anges, SWP: Scientific Word och Scientific WorkPlace..

Njut! Skicka synpunkter/rättelser till mailto:[email protected]

Phil Viton
Ohio State University

2 Endfloat Stöd för SWP 2.5 / 3.0

Stöd för endfloat – paketet i SWP 2.5. VIKTIGT — det kommer inte att fungera i tidigare versioner av SWP.

Om SWP: s hemsida hävdar att standarden endfloat paketet kommer att arbeta i SWP3, jag tror inte att detta är rätt. Style file ges här inte verkar fungera i SWP 3. Observera att stöd för siffror (i motsats till tabeller) i slutet av dokumentet bygger på en hack — vara noga med att läsa instruktionerna på .stil – fil.

Ladda paket (eftci.zip); januari 1997.

3 Endfloat Modifiering

endfloat – paketet som standard skriver sv påminnelse som “Figur 1 om här” jag dokumentet till höger där det finns sv figur (eller tabell), innan du flyttar flyta upp till slutet av dokumentet. Detta paket skriver text i marginalen istället. Detta är SW-oberoende.

Ladda paket (efmar.zip); januari 1997.

4 Valign Fix för SWP 2.5

Fix för vertikalt anpassa fast bredd celler i tabeller i SWP 2.5.

Detta löser problemet där att ange någon vertikal justering annat än standard (Överst) anpassning orsaker innehållet i cellen för att skrivas ut ordagrant i ditt dokument, med en kommentar om att du har begärt en AMS-LaTeX konstruera när AMS-LaTeX inte är närvarande. Så långt jag kan se, är det inte i själva verket en AMS-LaTeX problem.

Observera också att effekterna av den Övre och Nedre val är den omvända: att välja “Top” anpassning ger Botten anpassning, och vice versa. (Paketet inte fixa detta).

Ladda paket (valignx.zip); februari 1997.

5 PFE-GAMS

Detta beskriver ett sätt att använda Alan Phillips’ PFE redaktör som en ledningscentral för GAMS. Du kan använda PFE för att skriva din GAMS source-program, och sedan överlämna dem till GAMS och hämta resultatet allt utan att lämna redaktör.

Denna inställning är inriktade på att 32-bitars (Win95 eller Vinna-NT) version av PFE: 16-bitars-versionen ska också arbeta, med några förändringar (sedan 16-bitars versionen inte tillgång till Registret, och initiering är lite annorlunda).

För att använda systemet behöver du en PDF-fil som beskriver hur man ställer upp (och därmed Adobe Acrobat Reader) och installationsfilerna för sig själva. Alternativt, du installationsinstruktionerna är nu (februari 1999) finns tillgänglig i HTML-format för att bläddra.

Observera att du behöver för att få PFE för dig själv — se nedan för en länk.

 • Läs mer PDF-fil (pfegams.pdf, om 182K): om din webbläsare är inställd på lämpligt sätt, Acrobat Reader bör starta automatiskt.
 • Läs mer i HTML-versionen av installationsprogrammet för instruktioner.
 • Ladda zippade PDF-fil med (pfegamsz.zip, om 132K) för att senare kunna läsa/skriva ut.
 • Ladda setup-filer (pfegams.zip, ca 13K).
 • Länk till PFE-filer från Lancaster University (STORBRITANNIEN). obs, November 1999. Alan Phillips har meddelat att utvecklingen av PFE har upphört. Jag beklagar verkligen detta PFE är en underbar editor — och jag lämnar länken till Lancaster på plats i hopp om att han ska ompröva. Samtidigt har de slutliga versionerna av PFE finns på winsite.com: ser det för pfe101i.zip (Win 95/95/NT/2000) eller pfe101.zip (Win3.1x).
 • Länk till GAMS hemsida. Den innehåller massor av nyttig information, inklusive PDF-versioner av GAMS manualer.

Uppdatera, oktober 1998: den kompletterande verktyg GAMSRD distribueras med PFE-GAMS system kommer inte att behandla på rätt sätt med långa filnamn (det var ursprungligen byggd med Microsoft C, version 7, som före-datum Windows 95). Jag har nu byggt om GAMSRD med GNU mingw32 system, och källkod och körbara filer som finns här. Den här filen är intesom ingår i PFE-GAMS distribution: du behöver den bara om din kör PFE under Win95/98/NT.

6 LTX2X översättare för Win32-system

LTX2X är en konfigurerbar översättare för LaTeX-dokument: den kan till exempel användas för att “detex” ett dokument genom att ta bort och ersätta LaTeX-kommandon (jag använder denna för att producera versioner av huvudsakligen icke-matte-dokument för att inkluderas i e-post), och för att producera HTML för Webben. Programmet är skrivet i C av Peter Wilson och har länge varit tillgängligt för UNIX-system.

Jag har sammanställt sin källkod under GNU gcc-kompilatorn från Cygnus, och jag är glad att göra det tillgängligt här. Observera att programmet har endast testats under WinNT4, och jag vet inte om det kommer att köras under Windows 95 (även om jag tror att det nog kommer): om någon experiment och får reda på det, låt mig veta och jag ska lägga till information här.

6.1 Begränsningar

Den version som finns tillgänglig här kommer inte köras under Win31. Men om du får djgpp kompilator (finns gratis på internet) kommer du förmodligen att kunna producera en Win31/MSDOS-version.

Run-time-distributionen som finns här inkluderar Peter Wilson ‘ s ursprungliga konfigurationsfiler för detex och html, och några tillägg jag har tillverkat för eget bruk. Den innehåller också sin manual och ett par av batch-filer och ett Perl-skript för att automatisera klara med vissa speciella funktioner för SW-dokument. (Du kommer att behöva ett Perl-tolk för att arbeta med detta). Se bifogad fil med setup.txt för mer information och instruktioner för installation.

Jag är även tillhandahålla källkoden: denna innehåller en “att göra” – fil som fungerar under Cygnus gcc-kompilatorn Se bifogad fil describe.txt för mer information.

6.2 Update, September 1998:

Jag har nu en version som körs utan Cygnus DLL, en besparing på cirka en halv meg diskutrymme. Källa distribution nu också innehåller en fil med makev.bat, som kommer att sammanställa LTX2X under “minimalistisk” mingw32 version av gcc-kompilatorn.

 • Ladda Cygnus run-time version (ltx2xusc.zip om 397K); februari 1998.
 • Ladda källkoden (ltx2x.zip om 244K).
 • Ladda icke-Cygnus run-time version (ltx2xusm.zip om 194K), i September 1998.

Översättaren kan också producera HTML-versioner av din LaTeX; men, som de flesta av dessa översättare, inte hantera matte också. Ett mycket lovande alternativ är Ian Hutchinson är freeware TtH översättaren, som gör otroligt bra på att omvandla matematik med hjälp av den inbyggda teckensnitt på din dator. Jag sprang en serie av ekonometri anteckningar med hjälp av detta, och var mycket är nöjd med resultatet. Jag har hört en och annan kommentar att visas från och med TtH översättare faller lite kort på andra system än MS-Windows. Du kommer att få experimentera. Se även Hevea och TeX4ht översättare som beskrivs nedan.

7 alltimes paket

Detta lilla paket innehåller tre saker:

 1. Det fungerar som en täckmantel för mathtime – paket, för att automatiskt ställa in det alternativ som noTS1 för att använda Times Roman i både text och matte, som jag aldrig kan komma ihåg när jag behöver det. Den innehåller också alternativet cmbold, som använder Dator Moderna fet teckensnitt för fet grekiska tecken, som inte finns med Gånger. (Instruktioner finns för att göra detta till en user-bestämbara alternativ).
 2. Det tillför ytterligare två alternativ:
  • cmtt: detta ersätter teckensnittet Courier med Modern Dator är skrivmaskin font.
  • cms: detta ersätter sans-serif-teckensnitt Arial med Modern Dator är sans-serif-typsnitt
 3. Det ger en ny definition av \cent makro för att producera den AMERIKANSKA cent symbol — den standard man ser hemskt ut. Detta makro har endast testats på 11 poäng.

I min mening de två teckensnittsersättning alternativ — särskilt användningen av Datorn Modern skrivmaskin font — att göra för ett mycket trevligare utseende till handlingar som produceras med tiden alternativet. (Observera att du kan enkelt göra dessa ersättare utan att paketet genom att säga, i ingressen, t.ex., \renewcommand{\ttdefault}{cmtt}, men särskilt i SWP, jag föredrar att hålla mängden av att skriva som jag behöver göra i ingressen dialogen till ett minimum.)

Om du alltså lägga till i din ingress

\usepackage[cmtt,cms]{alltimes} eller \RequirePackage[cmtt,cms]{alltimes}

du får: Times Roman teckensnitt för matematik och sms: a, förutom att Datorn Moderna kommer att användas för fet grekisk matematik, skrivmaskin och sans-serif sms: a.

Ladda paket (alltimes.zip): oktober 1998.

8 Hevea LaTeX till HTML översättare för Win32

Hevea är en LaTeX till HTML-översättare, skriven i Objective Caml programmeringsspråk. Tre viktiga funktioner av översättare:

 • Det förstår LaTeX, därför kan utökas för att hantera icke-standard LaTeX konstruktioner.
 • Det använder font resurser (HTML-enheter) för att göra matematik uttryck, upp-sida är att även för webbläsare som inte förstår mathML, bilder som inte behövs för formler.
 • En ingår följeslagare program, Hacha, kan minska dina HTML-dokument i anknytning deldokument.

Hamnen är försedd med tillstånd av författaren, Luc Maranget, INRIA, Frankrike. Det är endast tillgängliga för 32-bitars Windows-system än Windows NT4/2000/XP och Windows 95/98 (NT 3.5.1 och Windows 98 är oprövad). Det kommer inte att köras under Windows 3.x-eller MS-DOS.

8.1 Fördelningen

Börjar med Hevea version 1.01 vi tillhandahåller endast körbara filer, och inte källkoden. Så du behöver inte längre Objective Caml system. Ett trevligt inslag i versioner med 1,04+ är att de stöder LaTeX-att-plain-text-och LaTeX-till-Info översättningar.

8.2 Nuvarande Version

Den nuvarande versionen av Win32 port är Hevea version 2.14, sammanställt 18 April, 2014. Detta ger, HTML-5 utgång. Det finns också en version 1.99 (sammanställt 18 September, 2012), som producerar HTML-4 utgång, liksom tidigare versioner av Hevea. Enligt Luc Maranget, version 1.99 kommer att vara den sista versionen för att producera HTML-kod 4. Min uppfattning är att såvida du inte specifikt vill HTML-4 utgång, bör du hämta och installera den senaste Hevea.

Uppgraderingar: om det inte finns en specifik Windows-problem, tenderar jag att kompilera Hevea bara när det är stora förbättringar. Men om du av någon anledning behöver du den senaste versionen, känn dig fri att fråga om det: jag kan oftast ta fram en ny fördelning i en dag eller så.

8.3 Instruktioner

Du kan läsa den monteringsanvisning nu som en text eller HTML filen som produceras av Hevea. (En kopia av HTML-versionen är inkluderad i distributionen).

 • Allmänt Win32 Distribution: Ladda winport.zip (om 370K), Win32-distribution för Hevea 2.14. Du behöver ett uppackningsprogram som förstår långa filnamn.Distribution för Hevea 1.99 som tillverkar HTML-4 utgång.
 • Hevea Hemma: Här är en länk till Hevea webbplats, där Hevea manual är tillgänglig i olika format. Denna webbplats har också en on-line Hevea bruksanvisningen.
 • SWP Distribution: jag är glad att tillkännage tillgänglighet av stöd för den Vetenskapliga Arbetsplats familj av produkter (Vetenskapliga Arbetsplatsen, Vetenskapliga Ord och Vetenskapliga Notebook). Detta stöd innefattar källa-nivå stöd för SWP grafik och för Unicode. Detaljer, inklusive en pekare till den nedladdningsbara arkiv plus en lång-ish Handledning, som syftar till att de SWP användare som har än så länge lyckats undvika någon kunskap av LaTeX, finns här.
 • Vincent Belaiche har bidragit med några omslag för Hevea att köra under MSYS: du kan få dem: här . Detta är en ” .tgz arkiv: bland andra program, 7-zip kan hantera dem. Om någon skulle också som en vanlig zip-version, vänligen låt mig veta.

9 TeX4ht TeX/LaTeX till HTML Översättare

TeX4ht är Eitan Gurari är TeX/LaTeX till HTML översättare. Här är några länkar för detta system:

 • TeX4ht Hemsida: Eitan Gurari är TeX4ht hem webbplats, med source-filer, dokumentation och exempel.
 • MiKTeX: Min setup bruksanvisningen för TeX4ht under MiKTeX (Christian Schenk s Win32-TeX-systemet).
 • Vetenskapliga Ordet /Vetenskapliga Arbetsplatsen: Det är möjligt att få TeX4ht att arbeta med SW/SWP-system, med endast TrueType-teckensnitt som kommer upp med dessa system. Detta kräver att du skaffar och installerar flera “hjälpare” – program, som Ghostscript, DVIPS och ImageMagick. Fullständiga instruktioner finns i distribution.juni 2000: Version 2 av SWP stöd är ute nu. Funktioner:
  • Ingen paketet behövs! Tidigare versioner av TeX4ht krävs att du använder ett särskilt paket för att starta systemet. Detta är inte längre nödvändigt (men är fortfarande stöds). Nya batch-filer ta hand om alla dessa detaljer automatiskt. Resultatet är att i många fall kommer du kunna konvertera dina dokument till HTML, utan att behöva göra några ändringar i det.
  • Kvasi-automatiserad installation.
  • i hög grad förbättrat stöd för bilder, inklusive stöd för automatisk konverteringav några bilder typer.
  • Stöd för MathML och Mozilla översättning (även om tills kompatibla webbläsare växa fram denna är av begränsad användbarhet).
  • Förbättrat stöd för Bärbara LaTeX-dokument.

  SWP-TeX4ht distribution: swp-ht.zip

  online-dokumentationen (ingår i distribution): swp-ht.html.Th

  Grundläggande instruktioner för installation:

  1. Starta en DOS-session.
  2. Bestäm var du vill placera TeX4ht system. Detta måste vara i en katalog (mapp vars namn (väg) inte innehåller utrymmen: jag rekommenderar c:\tex4ht.
  3. Skapa denna katalog: md c:\tex4ht
  4. Ändra till denna katalog: cd c:\tex4ht
  5. Skapa katalogen med temp i detta: md temp
  6. Packa upp fördelningen filen som swp-ht.zip i temp-katalogen som du nyss skapade.
  7. Nu gå vidare med resten av installationen, som beskrivs i dokumentationen.

10 Komma Igång med anpassad bib: En Introduktion för SWP Användare

Uppsatt utseende av en BibTeX-bibliografi styrs av “bibliografi stil” (.bst) filen som är associerad med ditt dokument, som du väljer när du sätter i Bibliografin tag från inom SWP. En av de vanligaste frågorna kring detta är: hur gör jag för att få bibliografi i det format som tidning X kräver? Samtidigt är det ibland möjligt att hacka .bst – filen, det är en mycket bättre lösning: skapa en anpassad bibliografi stil filen själv, ställa in precis hur du vill ha det. Patrick Daly anpassad-bib – paketet gör det förvånansvärt lätt att göra, och att uppmuntra SWP användare att få veta detta paket, jag har spottas ut ett snabbt meddelande för att förklara hur man ställer in och använder det.

Här är en länk till att observera.

11 Automatisera PDF-Produktion med SWP

Det är lätt att använda SWP och Ghostscript 6.0+ att producera utmärkta PDF: er typeset-kompilera dokumentet, skriv ut det till en disk PostScript-fil och sedan köra den PostScript-fil om GhostScript ‘ ps2pdfxx.bat rutin. Fördelen med PDF är dess typografiska fidelity: det ser ut precis som din typsätta dokument. Nackdelen är att PDF-filer är betydligt större än HTML-filer, men i dessa tider av snabb tillgång till Internet är inte problemet det en gång var, och PDF har blivit en andra de facto som standard i Internet dokumentation.

Jag har satt ihop en inställning som automatiserar en uppgift att producera PDF-fil från din SWP dokument. När det är installerat, kommer du att kunna förvandla din SWP TeX källa till PDF genom att köra ett enda kommando. Och eftersom du först skriva ut till disk till en PostScript-fil, behöver du inte oroa dig för att bädda in TrueType-teckensnitt i dokumentet: den PDF som produceras av det här systemet kommer automatiskt att läsas av vem som helst med Adobe Acrobat reader (version 3+).

Detta är ett command-line-installation, men Steve Mayer har också uppdaterat sin GUI TeXConverter för att kompensera för detta, så om du har en motvilja att arbeta vid DOS-prompten, finns det något här för dig. Du kan läsa allt om det här i HTML – format, eller så kan du läsa det i en PDF filen (mycket större, naturligtvis) som produceras av systemet, eller så kan du bara hämta SWP distribution(som också innehåller HTML-fil).

SWP-versioner som stöds: Vetenskapliga Ord och Vetenskapliga Arbetsplatsen 3.0+, jag tror att det även kommer att arbeta med SW eller SWP version 2.5 så länge du kör på en Win32-plattform. Men detta är oprövade.

Obs: SWP5 vi har inbyggt stöd för PDF-produktion med hjälp av pdfTeX. Detta har ett par stora fördelar jämfört med den metod som beskrivs här: den gör det möjligt för dig att använda hyperref paket för att anpassa din PDF; dess snabbare, och du kan producera PDF med roteras tabeller, använda coh roterande – paket (men det finns fortfarande inget sätt att få rotation i DVI-utgång). Om du använder SWP5+, då det inbyggda stödet är att föredra att denna strategi.

12 Sättning Valuta Symboler i SWP

Aktuella versioner av SWP är det möjligt att ange valuta symboler (t ex Euron) i ditt dokument, men inte att tillåta dig att typsätta dessa symboler (du får svarta rutor i stället). Jag har utvecklat en väg runt detta: med detta stöd bör du nu kunna typsätta alla valutasymboler (plus andra text – symboler på SWP Diverse Symboler panel).

SWP-versioner som stöds: Vetenskapliga Ord och Vetenskapliga Arbetsplatsen 3.0+.

 • Kan Du läsa om det stöd som här
 • Eller så kan du bara ladda ner currency.zip (om 38K) som innehåller en uppställning rutin, och en kopia av dokumentationen (currency.html). Packar upp currency.zip att vissa tom katalog, och läsa dokumentationen för ytterligare instruktioner.

13 att Köra Gauss kod i Oxen

Jurgen Doornik s Ox är en viktig ekonometriska programmering språk som är nära baserad på C/C++. Men det har en annan värdefull funktion: med den kan du köra Gauss program med relativt lite fixup, och få resultat som är identiska med dem under infödda Gauss. Det är också gratis för akademisk forskning och undervisning.

 • Här är en länk till den huvudsakliga Ox webbplats, där du kan läsa mer om Ox (version 3, som släpptes i juli 2001): http://www.nuff.ox.ac.uk/Users/Doornik/index.html
 • Jag har tagit fram ett kort skriva upp på mekaniken för att konvertera Gauss-kod för att köra under Oxen: du kan läsa det här HTML eller PDF.
 • Några faktiska omvända Gauss-kod som kommer att köras i Oxen:
  • Ken Tåg panel-data blandat-log modell. Ox-kod är tillgänglig här, i train0299-ox.zip. Du kommer att behöva Träna ursprungliga dokumentation på hur den kod förväntar sig att data ska formateras: du kan få det tillhttp://elsa.berkeley.edu/~tåg/ Klicka på Program Blandade logit uppskattning för panel data. Den fil du vill öppna train0299.zip. Den här filen innehåller också ett test data.
  • Ken Träna cross-sectional blandat-logit modell. Ox-kod är tillgänglig här, i train0199-ox.zip. Du kommer att behöva Träna ursprungliga dokumentation på hur den kod förväntar sig att data ska formateras: du kan få det tillhttp://elsa.berkeley.edu/~tåg/ Klicka på Program Blandade logit uppskattning för tvärsnittsdata. Den fil du vill öppna train0199.zip. Den här filen innehåller också ett test data.

14 OxEdit+GAMS: en annan GAMS IDE

För lite tid nu min rekommenderad miljö för att redigera och kör GAMS-program under Windows har varit Alan Phillips’ PFE redaktör (se PFEGAMS för mer om detta). Men för ett par år sedan Alan Phillips meddelade att han inte längre utveckla PFE, och ända sedan dess, jag har varit på jakt efter en ersättare. Jag tror att jag har hittat en, med hjälp av Jurgen Doornik är OxEdit; och denna not beskrivs hur du hämtar och ställa upp den här miljön, som jag kallar OxEdit+GAMS.

OxEdit+GAMS har några trevliga funktioner:

 • Syntax färg: GAMS sökord automatiskt färgade, som är text-strängar, siffror etc. Detta kan avsevärt minska antalet GAMS fel: du skriver KONFIG , när du menar och det faktum att inget händer — ingen färg sker omedelbart varnar dig för att det faktum att något är fel.
 • Parentes kontroll: stämmer parentes markeras på skärmen, vilket bidrar till att minska en annan mycket vanlig källa till fel.
 • Interaktion mellan samlingar fel och källdokumentet: GAMS felmeddelanden visas i ett separat fönster, du dubbel-klicka på en av dessa, och du är omedelbart vidtas för att den felande linje i källan. den Här funktionen kräver att ett skriptspråk — antingen Perl eller VBScript — installeras på ditt system. Båda dessa är fritt tillgängliga.

Du kan läsa mer om denna IDE här, i HMTL eller PDF former. Fullständiga instruktioner för installation och en skärmdump ingår.

15 med Hjälp av olika citation former i SWP

Detta korta dokument förklarar hur du kan få SWP att arbeta med olika citat former — till exempel, ett substantiv-som i vilket format som \cite{viton:2000} resultat i citiation form: Viton (2000), snarare än den vanliga formen (Viton, 2000) — stöds i paket som natbib eller harvard.

SWP-versioner som stöds: 3.0+ (men jag kan inte se varför det inte skulle fungera för 2.5).

Läs anvisningarna här

16 Använda Type1-teckensnitt i SWP5

Denna not beskrivs hur du kan använda (gratis) Type1-teckensnitt i SWP5+, men bara när du producerar PDF med den nya inbyggda pdfTeX stöd. Som ett exempel, jag förklarar hur du installerar och använder Unga Ryu ‘ s TX och PX font-system. TX-typsnitt är Times-som-inställningar, som, till skillnad från till mathtime (ingår med SWP sedan version 3.0), och erbjuder en äkta caps-och-small-caps font, liksom fet grekisk teckensnitt (econometricians, jubla!). PX-teckensnitt är snarlika TX teckensnitt, förutom att teckensnitt (sms: a och matematik) är Palatino. Dessutom kan jag ge en skiss av ett litet paket som kommer att tillåta dig att använda dessa typsnitt bara när du producera PDF, och ställa in variabeln hyperref – paket för att anpassa din PDF-fil.

SWP-versioner som stöds: 5.0+. Observera att detta är endast tillgängligt när du producerar PDF med SWP: s inbyggt stöd.

Läsa bruksanvisningen i HTML-format här , eller i PDF-format (dc teckensnitt) med live länkar till andra teckensnitt inställningar här

17 lgrind — program listor i SWP

lgrind är ett system för bland annat pretty-tryckta listor av dator-kod i din LaTeX-dokument. Jag har tagit fram en version av the lgrind körbar som går under Win32.

 • Icke-SWP användare: läs installationsanvisningarna här
 • SWP-användare: det är en mycket mer omfattande dokument att diskutera dina alternativ för bland annat koden på din SWP dokument som finns här .
 • Alla användare: Få de zipfil lgrindswp.zip innehåller systemet här . Denna zip-arkiv som även innehåller en kopia av den inställning och de båda uppsättningarna av bruksanvisningar i HTML-format.

18 OSU Avhandling stöd för SWP

Ett tag sedan jag producerade några SWP stöd för Märket Hanes klass och stil filer för sättning OSU avhandlingar. Observera att hans stöd är beroende på de krav som 1996: sedan dess Grad Skolan har något avslappnad formella krav — och nu är du också skyldig att lämna in ett enda PDF-versionen — men jag tror att Mark ‘ s ursprungliga filerna kommer fortfarande att göra. Såvitt jag vet, för hans stöd är inte uppdateras, men om någon hittar en nyare källa av LaTeX-stöd, låt mig veta, och jag ska vara glad att referera till det.

Läsa-skriva-upp här . Det här dokumentet innehåller även länkar till de filer som du behöver ladda ner.

19 Dokumentation för Spaeth ALLCOURT databas

Jag har producerat, ursprungligen för mitt eget bruk, uppdaterats , utökats och hyperlänkade versioner av dokumentationen av Spaeth databas av AMERIKANSKA Högsta Domstolens beslut från Warren Court och framåt. Den dokumentation som finns i tre format:

 • codebook-a.pdf : detta är lämpligt för utskrift, och innehåller omfattande hänvisningar till sidnummer.
 • codebook-b.pdf : denna är avsedd för online-användning. Korsreferenser är live: om du klickar på en bit av röd text, bör du att tas till lämplig beskrivning (eller i fallet av sidan referenser, till början av den aktuella sidan).
 • codebook-c.html : HTML-version av kodbok-b.pdf. Länkarna bör fungera på samma sätt. Detta kan vara snabbare att navigera med, men naturligtvis är det offer typeset kvalitet. Filen kommer med .css – fil som ska placeras i samma mapp som .html – fil.Alla tre format ingår i zip-arkiv, som finns här . Du kan också läsa HTML-version här

Uppdatera, April 23, 2009: jag har jobbat en del med detta, och jag märkte att den kompenserar (se t.ex. s. 67) för regeringsråd efter Powell var av med 1. Detta har korrigerats i nya versioner. Jag har också korrekturläst några av de variabler som på grundval av Spaeth dokumentation från den 9 September 2008, även om detta inte lägga mycket. Se formatter förord.

20 En Repa arbetsplats för SWP

Jag förklarar hur du kan ställa in en icke-tryckområdet inom din SWP-dokument som du kan använda för preliminära beräkningar, eller anteckningar till dig själv för saker som behöver göras/ändrat/fixat. Du kan läsa anvisningarna här . Det finns också en liten zip-fil för att hjälpa dig att komma igång, finns här . (Zip-arkiv innehåller också ett exemplar av bruksanvisningen).

21 Använda Paketet booktabs i SWP

booktabs paketet producerar tabeller som att vissa ögon ser mer professionella än de som produceras av standard LaTeX: du kan öppna booktabsA.pdf för att se en jämförelse av de två.

Det visar sig vara relativt lätt att producera booktabs bordet inom SWP, och jag har writeen en kort guide för detta ändamål. Du kan ladda ner guiden här . Den största filen är booktabsB.tex, som du kan läsa inom SWP.

22 MathTimePro2 Teckensnitt

Dessa kommersiella typsnitt från PcTeX är en förbättring av Belleek teckensnitt som med SWP för matematik sättning med Gånger teckensnitt. Bland annat lägga till fet symboler, så gör ekonometri med fet grekiska bokstäver blir helt enkelt. Också, som “ren” TeX typsnitt, dessa kommer i en mängd små storlekar, så att till exempel bokstäver och symboler som används i sub – eller super-skript är hämtade från speciellt utformade för små teckensnitt och inte bara skalas ner från en standard (10 punkter) storlek.

Tack till Tom Price jag hade nyligen möjlighet att installera dessa på min SWP system, och jag bestämde mig för att ge en uppsättning instruktioner i fall någon annan vill göra det. Du kan läsa dem här .