Immateriaalioikeus, Tekijänoikeus, ja etäopiskelu

Link: http://horizon.unc.edu/projects/resources/intellectual_property.asp

kasvava määrä online-kursseja ja Internetin käyttöä etäopetuksessa on uudelleenmäärittelyä tekijänoikeuden suojan rajoja teollis-ja tekijänoikeuksia. Tämän hankkeen tarkoituksena on linkki Web-pohjainen artikkeleita, jotka tarkastelu kirjallisuutta tällä alalla tai jotka aiheuttavat merkittäviä perusteluja kuin nykyinen tilanne ja missä me voi mennä tässä asiassa. Haluamme myös tarjota linkkejä alan yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita näistä kysymyksistä, ja antaa bibliografia tulostaa artikkeleita, jotka valaisevat asiaa. Lähetä ehdotuksesi James L. Morrison.

yhdysvaltojen Copyright Office Ohjeet
YHDYSVALTAIN lain, tiedekunnan ja opiskelijoiden on oikeudet käyttää tekijänoikeuksin suojattua teollis-ja tekijänoikeuksien koulutus (non-profit) toimintaa kutsutaan “fair use” oikeudet. Library of Congress Copyright Office julkaisee suuntaviivat sen Web-sivuston reilun käyttää opettajille ja opiskelijoille, sekä tietoa tekijöiden, jotka haluavat rekisteröidä oikeudet niiden materiaalia. Tämä arvovaltainen sivuston linkit osioihin usein kysyttyjä kysymyksiä, julkaisut, kansainväliset tekijänoikeuskysymykset, vireillä muutoksia, ja monia muita aiheita.

Lisätietoja, lue lehtinen yhdysvaltain Kongressin Kirjastosta noin reilun käytön ja tekijänoikeuden rekisteröinti. (Huom: katselu tämä pamfletti vaatii Adobe Acrobat Reader.)

Johdatus Fair Use
University of St. Francis Illinoisissa on kerännyt tietoa eri aiheista, jotka liittyvät fair use. Sen valikoima sisältää joitakin asioita, jotka saattavat kiinnostaa erityisesti Teknologia Lähde lukijat, kuten säännöt käyttää audiovisuaalisia apuvälineitä ja materiaaleja etäopetuksen. Tämä sivusto tarjoaa opetusohjelmia ja self-tietokilpailu, ja jotkut opettajat saattavat jopa huomata, että sen käyttäjäystävällinen muotoilu tekee sen käytännön käyttöä varten ohje aiheesta tekijänoikeudet.

Fair Use-Tietoa Opettajille ja Opiskelijoille
State University of New York, Albany on koottu suuntaviivat reilun käytön tekijänoikeuden alaisia teoksia, joita opettajat ja opiskelijat. Erityiset aiheet päällä ovat: neljä tekijöistä määritettäessä, fair use, miten saada lupa tehdä kopioita tekijänoikeudella suojattua materiaalia, ohjeita elektroniset luettelot ja keskustelut, ja sitaattien lukemista nykyinen tekijänoikeuslaki. Sivusto sisältää myös linkkejä muihin yliopiston kirjastoihin, joiden Web-sivut sisältävät tietoa tekijänoikeuskysymykset.

Fair Use Tieto, Näyte Luvan Kirjeen, ja Listserv Tiedot
Consortium for Educational Technology Yliopisto-Järjestelmien (CETUS) on julkaissut pamfletin siitä, teollis-ja tekijänoikeuksista korkeakouluissa. Online-versio julkaistaan hahmotellaan vaikutus omistus-ja asianmukaista käyttää kysymyksiä, ja tarjoaa nopean pääsyn yhteisiä akateemisten resurssien käyttöä ja jakelua skenaarioita. Sivusto tarjoaa muita arvokkaita työkaluja, kuten näyte lupaa kirje, ja linkkejä muihin Web-resursseja. CETUS’ työryhmän Omistus kuulostaa toimintakehotus, pyydä muita organisaatioita liittymään keskustelua fair use ja auttaa muodostumista kansallinen liitto, joka voisi opas korkeakoulujen meneillään olevan ja tulevan fair use koskee. Tätä varten CETUS on myös perustettu. listserv, ja kannustaa keskusteluun kehityksen ja mielipiteitä henkinen omistajuus ja käyttö.

Teollis-ja tekijänoikeuksien Oikeudellisista Kysymyksistä
Stanfordin Yliopiston Kirjastot ovat perustaneet Web-viite siitä, tekijänoikeus ja henkisen omaisuuden normeja ja oikeudellisia kysymyksiä. Sivusto tarjoaa linkkejä oikeudellisen ja lainsäädännöllisen lainsäädäntöä ja standardeja, ja tarjoaa tietoa nykyisen tilan vireillä copyright toimia. Lukuisia artikkeleita ja julkaisuja voi käyttää tämän sivuston kautta; sekä rento ja oma tarkkailijat löytää monia tietoja oikea käyttö Internet -, multimedia -, ohjelmisto resursseja, muutamia mainitakseni. Sivusto on erityisen hyödyllinen niille, jotka ehkä on ammatillinen kiinnostus tekijänoikeuksien standardeja, kuten kirjastonhoitajat ja oikeusoppineet. Huomautus: tämä sivu on. käännetty Slovenian Victor Zdrawlica.

Kasvattajat, Teknologia, ja Laki–Yleisiä Kysymyksiä / Suoria Vastauksia
Tämä julkaisu kohteliaisuuksia Asianajaja Enghagen Teknologia Lähde Kommentit “Tekijänoikeuslain ja Oikeudenmukainen Käyttö: Miksi Tietämättömyys ei ole Autuutta-Tapauksessa Käyttää Suuntaviivat” (. huhtikuuta 1998). Hänen pamfletti käyttää yksinkertainen kysymys ja vastaus-muodossa käsitellä yhteisiä kysymyksiä opettajat kysyvät koskevat ohjelmisto, videoita, ja Internet. Esimerkiksi, miksi ei “lainaa” – ohjelmisto, kuten kirjan lainaamista? Missä olosuhteissa voi televisio-ohjelmia voi kopioida ja näkyy luokkahuoneessa? Materiaalia on lähetetty Internetiin ilman tekijänoikeus vapaasti kenen tahansa käytettävissä? Mikä on tekijänoikeusrikkomus? Lehtinen sisältää myös monia hyödyllisiä web-sivuston linkkejä lisätietoja.

Koalitio CNI-COPYRIGHT Forum
Tämä foorumi on avoin arkisto edellisen lähetetyt luettelon tekijänoikeuden kysymyksiä, sekä mahdollisuus liittyä listalle. Lista on suunniteltu antamaan niille, jotka kysyä, vastata ja keskustella tekijänoikeuden kysymyksiä tahansa keskustelufoorumin. Keskustelu ei rajoitu jonkin tietyn alueen tekijänoikeuskysymykset. Arkistoidut keskustelut ovat hyvin perusteellinen ja laaja-alainen, ja siellä on aina mahdollisuus lähettää oma kysymys, jos se ei ole jo keskusteltu.

LIBLICENSE-L Mailing List
Tämä on moderoitu lista keskustelua ja kysymyksiä, jotka liittyvät lisensointiin digitaalisen tiedon mukaan korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kirjastot. Tämän listan tarkoituksena on auttaa kirjastonhoitajia ja muiden asianosaisten kanssa neuvotellen tietoa digitaalisessa muodossa käsitellä joitakin ainutlaatuisia haasteita, joita tämä uusi väline. Tiedon tuottajia (tekijät, kustantajat ja toimittajat), jotka käsittelevät kirjastot ovat tervetulleita jäseniksi LIBLICENSE-L.

CoolClass Chronicle
Tämä uutiskirje tarjoaa tietoa keskeisiä kysymyksiä maailman korkeakoulujen ja tietotekniikan, ja myös neuvoo tilaajille uusia ominaisuuksia CoolClass verkkosivuilla. Tavoitteena CoolClass on tarjota joukko tutkimuksen ja opetuksen työkaluja, joiden tarkoituksena on tehdä Internetin helppo tutkijoita.

ScreenSite: Tekijänoikeus, Fair Use, ja Muut Oikeudelliset Asiat: Elokuva/Televisio/Video-Aiheista
Kokoelma linkkejä noin oikeudellisia kysymyksiä ympäröivä visuaalinen media.

Teollis-ja Tekijänoikeudet Käyttää Kokoelma
Aakkosellinen indeksi tekijänoikeuksiin liittyviä resursseja American Etäisyys Education Consortium.

Tekijänoikeus ja kohtuullisen Käytön Luokkahuoneessa, Internet ja World Wide Web
Tämän asiakirjan tarkoituksena on auttaa tiedekunnan opiskelijat ja henkilökunta tehdä perusteltuja päätöksiä ennen kuin käytät materiaaleja luokkahuoneessa, tietysti varaa, tai Internet tai World Wide Web. Tämä asiakirja sisältää: johdatus tekijänoikeuden; johdatus fair use; Fair Use Guidelines for Educational Multimedia: katsaus ohjeet, joiden tarkoituksena on auttaa tiedekunnan, henkilökunnan tai opiskelijoiden noudata kohtuullisen käytön ohjeita, kun käytät kuvia, tietokoneohjelmia, tai muut materiaalit on saatu Internetin kautta tai WWW; ja näyte kirjeen käytä pyytää lupaa käyttää tekijänoikeuksilla suojattua materiaaleja.

Ymmärtäminen ja Soveltaminen Tekijänoikeus
Tämä lyhyt artikkeli on nopeasti luettava ja ymmärrettävä katsaus tekijänoikeus. Se tarjoaa taustatietoa tekijänoikeuskysymykset, hyödyllisiä neuvoja ja linkkejä ulkoisiin resursseihin. Suuri kaikille, jotka tarvitsevat nopeasti kertaus nämä jatkuvasti kehittää asioita.

Tavaramerkki vs Tekijänoikeus
erot tavaramerkki vs. tekijänoikeuslain ovat hienompia kuin ne saattaa aluksi vaikuttaa. Ymmärtäminen ero näiden kahden välillä, ja mitä he voivat suojella, on keskeinen osa suojaamaan yrityksen aineetonta omaisuutta. Monet kiitokset Alex ehdottaa tätä resurssia.

Lus Mentis: Laki ja Tekniikka Selitti
Tämä sivusto, jonka on kehittänyt Arnoud Engelfriet, eurooppapatenttiasiamies, tarjoaa kaatua kursseja teollis-ja tekijänoikeudet, patentit, tekijänoikeudet, tavaramerkit ja oikeudet tietokantaan. Kurssit keskittyä yleiset periaatteet, vaatimukset, menettelyt, kansainväliset sopimukset, jotka voivat saada immateriaalioikeuksia, ja vaikutukset ja oikeudet, joita teollis-ja tekijänoikeuksia.

Toistamaan Kuvia, Valokuvia, Kuvia tai Valokuvaus
Tämä sivu hahmotellaan joitakin oikeudellisia ansoja, joihin liittyy tekijänoikeus, muokkaaminen & näyttämällä kuvia, public domain kuvia, ja oikeudenmukainen käyttö. Se auttaa sinua löytää kuvia, voit käyttää laillisesti, sekä ilmainen kuvia. Se on erityisen hyödyllinen kaikille, jotka ovat huolissaan käyttää kuvia verkkosivuillaan.

10 Iso Myyttejä Copyright Selitti
Tämä on essee siitä, tekijänoikeus myytit, jossa oletetaan, että sinulla on toimiva perehtyneisyys tekijänoikeuteen. Se katsotaan “klassinen” viittaus disabusing yhteinen tekijänoikeus myyttejä.

Artikkeleita Yritysten Koulutus-ja verkko-Opetusta
kokoelma artikkeleita tekijänoikeus-ja fair use kysymyksiä yritysten koulutus-ja verkko-opetusta. Uusin teos on yksi oikeudet käyttää opiskelijan työtä, ja on artikkeleita koulun politiikkojen ja oikeudenmukainen käytä online-kursseja.

Kuka Omistaa Online-Kursseja ja Kurssin Materiaalit?
Teollis-ja tekijänoikeuksien käytäntöjä, Uusi oppimisympäristö
Carol A. Twigg kohokohtia keskustelua Pew Oppimisen ja Teknologian Symposium järjestetään helmikuussa 17-18, 2000, Miamissa, Floridassa, jossa johtajat korkea-asteen tutkitaan teollis-ja tekijänoikeuksia, jotka johtuvat muuttuvat käyttöliittymä keskuudessa professorit, yliopistot, ja kaupallinen maailma. Suosituksia kehittää yliopiston politiikan koskien näitä kysymyksiä tarjotaan.

Web-Työkalut Uutiskirje Erityinen Kysymys Tekijänoikeuksista opetuksessa
Tämä painos uutiskirje keskittyy tekijänoikeuslakeja ja käytännön näkökohtia niiden soveltaminen opetuksessa. Toimittajat linkittää erilaisia informatiivisia lähteitä aiheesta

Teollis-ja tekijänoikeudet
Tämä YHDYSVALTAIN Hallitus web-sivuston määrittelee henkisen omaisuuden ja tarjoaa keskeisiä vinkkejä siitä, miten suojella että omaisuutta.

Patents, Tavaramerkkejä, & Tekijänoikeudet
Tämä sivusto jonka kansallinen avustavana ryhmän, määrittelee käsitteitä ja antaa tarvittaessa oikeudellista tietoa aiheesta.

maailmanlaajuisen Henkisen Omaisuuden Center (GIPC)
Tämä keskus on affiliate YHDYSVALTAIN Champer of Commerce. Se mestarien teollis-ja tekijänoikeuksien “yhtä tärkeää luoda työpaikkoja, pelastaa ihmishenkiä, edistää maailmantalouden kasvua, ja gneerating läpimurto ratkaisuja globaaleihin haasteisiin.” Sivusto kuvailee GIPC pyrkimyksiä vahvistaa suojelua ja täytäntöönpanoa IP-oikeuksia.

Perimmäinen Opas Copyright
Tässä oppaassa käydään läpi tärkeimmät asiat, jotka koskevat tekijänoikeuslain ja sen käytännön sovelluksia. Se on yksinkertainen, hyvin kirjoitettu dokumentti, joka kattaa asioita, kuten historia ja philosopy tekijänoikeuden, tekijänoikeuden rekisteröinti, fair use, DMCA, creative commons, ja YHDYSVALTOJEN ja eu: n tekijänoikeuslakia.

Huomautus: Tämä kohta on käännetty Estonian Latvian Macedonian, unkarin,<href= “https:=”” www.expertoautorecambios.es=”” tiede=”” ?p=”79″”>Swedishand Ukrainan.