Liv Och Död Stjärnor

Link: http://faculty.wcas.northwestern.edu/~infocom/The%20Website/index.html

Inledning

När jag hörde den lärde astronom,
När bevis, var siffrorna varierade i kolumner före mig,
När jag fick se tabeller och diagram,
att lägga till, dela och mäta dem,
När jag sitter hört astronomen där han föreläste
med mycket applåder i föreläsningen-rummet,
Hur snart oansvariga jag blev trött och sjuk,
Till stigande och glida ut att jag vandrade iväg med mig själv
I den mystiska fuktiga nattluften,
och från tid till tid
Tittade upp i fullkomlig tystnad på stjärnorna.

Walt Whitman

Mr Whitman svåra situation är alltför bekant för den lekman som har sökt på internet efter information om astronomi. Det är lätt att hitta platser av “Wow, Wow” – rad, fylld med spektakulära fotografier och även vetenskap så spektakulärt urvattnad att den är lämplig endast för Dummies. Och det är nästan lika lätt att hitta college-nivå föreläsningsanteckningar, komplett med lösningar detaljerade matematiska läxor problem.

Jag har fått undervisning i fysik och astronomi vid Northwestern University sedan 1989 (vilket jag kvalificerar som “lärt sig astronomen” i dikten), och jag kände att det fanns plats på nätet för ett par sidor som ligger fast mellan dessa ytterligheter. Denna webbplats är resultatet. Det diskuterar utvecklingen av stjärnor på en detaljerad men ändå lätt att förstå nivå. Ärligt talat, denna sajt är inte tänkt att läsas. Det är tänkt att läsas. Surfning är bra om du bara vill ha ett par factoids, men om du verkligen vill förstå ett ämne måste du studera det från början till slut, och förståelse är vad denna hemsida handlar om. Jag är lärare. Jag är inte en quiz-show host. Denna webbplats är lastat med fotnoter och länkar som du kan hoppa över det om du vill, men som ger välbehövlig detalj och diskussionen just nu när du behöver det. Du kan bara läsa den huvudsakliga berättelsen, och få kontentan av informationen, eller också läsa alla reserverade och vara redo att fejka din väg genom en poster session på nästa Årliga Möte i Astrophysical Samhället i Stilla havet. Valet är ditt.

Hela denna sida, jag har följt principen att det är en stor skillnad mellan förenklad och enkelt. Jag har försökt mycket hårt för att inte upprepa några av trötta klichéer av populär astronomi här, inte för att de är klichéer, men eftersom de är helt enkelt fel. Förenkling är bra, men när det kommer till den punkten att enkelhet är enfaldig snarare än enkelt, det är dags att vi börjar prata detaljer, och det gör jag.

Så mycket för introduktion, låt oss börja prata om astrofysik! Gå Till Första Sidan

David Taylor
Evanston, IL
Juni, 2012

[email protected]