Visibility-Guided Simplification

Link: http://web.engr.oregonstate.edu/~zhange/viz_sim.html

Eugene Zhang och Greg Turk
Målet för IEEE Visualisering 2002, s. 267-274
Boston, MA den 27 oktober – November 1, 2002

Papperet (PDF, 1.8 Mb).

Prata bilder (PPT, 3,3 Mb).

Sammanfattning

För vissa grafikprogram, objekt inredning och svårt-att-se-regioner bidrar mycket lite till de sista bilderna och behöver inte behandlas. I detta dokument, kan vi definiera en oberoende mäta synlighet på nätet ytor baserat på synlighet funktion mellan ytor och en omgivande området av kameror. Vi visar nyttan av denna åtgärd med en synlighet-guidad förenkling algoritm.

Mesh förenkling minskar polygoner av 3D-modeller och snabbar upp renderingen processen. Många mesh förenkling algoritmer bygger på sekvenser av kanten kollapsar att minimera geometriska och attribut fel. Genom att kombinera ytan synlighet mäta med en geometrisk fel åtgärd, får vi förenklade modeller med förbättring i proportion till mängden av låg synlighet regioner i de ursprungliga modellerna.

Siffror:

  1. färgkodning av våra ytan synlighet åtgärd för Utah Tekanna, en Fot Ben, Stanford Happy Buddha och Dragon, och en Samverkande Tori.

  1. Synlighet Diagramav en 1D-kurvan under en omgivande området av kameror. Punkt S är synlig från C1 (bra utsikt, ljus grön) och C2 (dålig syn, i mörkt grön), men inte från C3. Integrera intensiteten i den gröna kanalen längs den vertikala linjen (höger diagram) ger upphov till vår synlighet åtgärd för att S.

  1. Förenkling Resultat:

(1) En bil motor modell, från vänster till höger, geometriska fel bara, ursprungliga, med synlighet.

(2) Ett turbinblad modell, från vänster till höger, geometriska fel bara, ursprungliga, med synlighet. Nedre raden: övergripande synpunkter. Övre raden: närbild utsikt.

(3) En mänsklig skalle modell, från vänster till höger, geometriska fel bara, ursprungliga, med synlighet.